Adult only vakanties zonder kinderen

Kinderen zijn schatjes natuurlijk, en al helemaal als ze van jezelf zijn. En hoe gezellig is dat leuke neefje niet waar je elke verjaardag mee speelt of die grappige kinderen uit de buurt? Allemaal leuk en aardig, maar als je op vakantie gaat heb je waarschijnlijk helemaal geen trek in krijsende en jengelende kinderen. Of erger nog; hun hyperbezorgde ouders!

Denk je lekker een zon, zee, strand vakantie geboekt te hebben. Bol.com lekker leeg gekocht aan boeken, zwembadje, zonnetje, telefoon uit, laptop weg en vooral lekker relaxen. Totdat er in datzelfde appartementencomplex ineens vijf gezinnen zitten en jouw rust geheel teniet doen.

Natuurlijk kan je twee weken op de Malediven gaan liggen op een atol of onbewoond eiland, of alleen maar business class vliegen zodat je geen huilende kinderen naast je hebt zitten. De keerzijde van deze medaille is vaak de hoge prijs.

Daarom hebben we hieronder een top 5 gemaakt van de meest ‘kind onvriendelijke’ resorts of bestemmingen die redelijk betaalbaar zijn en vaak zelfs in Europa liggen. Helaas kan je vaak niet om de Transavia of TuiFly vlucht heen om er te geraken. En de kans dat je hier over de buggy’s struikelt is zeker in het hoogseizoen aanwezig. Maar blijf volhouden, je uiteindelijke bestemming is het zeker waard.

Top 5 beste Adult Only reisorganisaties

Eliza Was Here

adult only vakantie zonder kinderen eliza was here1

 

Adult Only vakanties van Eliza Was Here

Het verschil met de grote bekende reisorganisaties is dat men bij Eliza was Here probeert om de pareltjes uit te zoeken op de massa-vakantiebestemmingen. Een tot villa omgebouwde boerderijtje in Toscane, of prachtige finca’s in Andalusië. Of de typische Griekse witte huisjes met windmolentjes wel. Precies, dat soort kleinschalige romantische resorts!

 

Aanbiedingen Eliza Was Here

adult only vakantie frankrijk eliza was hereFrankrijk v.a. € 199 p.p.
 
adult only vakantie spanje eliza was hereSpanje v.a. € 239 p.p.
 
adult only vakantie griekenland eliza was hereGriekenland v.a. € 259 p.p.
 
adult only vakantie italie eliza was hereItalië v.a. € 229 p.p.
 
adult only vakantie portugal eliza was herePortugal v.a. € 239 p.p.

TUI Sensimar

Adult Only vakantiebestemmingen zonder kinderen TUI1

 

Adult Only vakanties van TUI Sensimar

De grootste reisorganisatie van Nederland is TUI en die ken je waarschijnlijk van de massavakanties naar de Antillen bijvoorbeeld. Maar het ‘Sensimar‘-concept van TUI is volledig gericht op ‘couples only‘. Louter 4-sterren (of meer) hotels, rust, rust en nog eens rust. Kinderen zijn in deze resorts verboden!

 

Aanbiedingen TUI Sensimar

adult only vakantie frankrijk TUIFrankrijk v.a. € 199 p.p.
 
adult only vakantie spanje TUISpanje v.a. € 239 p.p.
 
adult only vakantie griekenland TUIGriekenland v.a. € 259 p.p.
 
adult only vakantie italie TUIItalië v.a. € 229 p.p.
 
adult only vakantie portugal TUIPortugal v.a. € 239 p.p.

Sunweb Adult Only

Adult Only vakantiebestemmingen zonder kinderen Sunweb

 

Adult Only vakanties van Sunweb

Ongestoord genieten van je vakantie, ook Harry van de Sunweb heeft gezien dat hier veel vraag naar is en heeft gezorgd dat ook stelletjes zonder kinderen met Sunweb op reis kunnen. Deze reisorganisatie heeft dan weer nier zozeer per land een onderscheid gemaakt, maar in thema. Zo is er ‘luxe wellness‘, ‘romantisch‘ en ‘all inclusive‘.

 

Aanbiedingen Sunweb Adult Only

adult only vakantie frankrijk SunwebFrankrijk v.a. € 199 p.p.
 
adult only vakantie spanje SunwebSpanje v.a. € 239 p.p.
 
adult only vakantie griekenland SunwebGriekenland v.a. € 259 p.p.
 
adult only vakantie italie SunwebItalië v.a. € 229 p.p.
 
adult only vakantie portugal SunwebPortugal v.a. € 239 p.p.

Adult Only Vakanties van de Vakantiediscounter

Adult Only vakantiebestemmingen zonder kinderen Vakantiediscounter

 

Adult Only vakanties van de Vakantiediscounter

Net als TUI heeft ook De Vakantiediscounter een eigen concept speciaal gericht op volwassenen die willen relaxen zonder kinderen. Alleen kinderen vanaf 16 jaar zijn welkom in de hotels van het Sunprime resorts zijn van alle gemakken voorzien en de nadruk ligt vooral op relaxen en wellness.

 

Aanbiedingen Vakantiediscounter

adult only vakantie frankrijk VakantiediscounterFrankrijk v.a. € 199 p.p.
 
adult only vakantie spanje VakantiediscounterSpanje v.a. € 239 p.p.
 
adult only vakantie griekenland VakantiediscounterGriekenland v.a. € 259 p.p.
 
adult only vakantie italie VakantiediscounterItalië v.a. € 229 p.p.
 
adult only vakantie portugal VakantiediscounterPortugal v.a. € 239 p.p.

Adult Only Corendon

Adult Only vakantiebestemmingen zonder kinderen corendon

 

Adult Only vakanties van Corendon

Ook prijsvechter Corendon heeft zich net als concurrent Sunweb op de ‘adult only markt‘ gestort. Net als de andere reisorganisaties zijn ook bij deze resorts van Corendon alleen kinderen toegestaan vanaf 16 jaar. We moeten eerlijk toegeven dat het grootste aanbod van hotels in Turkije is en dat het aanbod in andere landen beperkt is. Maar als prijs de belangrijkste drijfveer is, dan zijn de adult only reizen van Corendon waarschijnlijk de beste keuze voor jou.

 

Aanbiedingen Corendon Adult Only

adult only vakantie frankrijk Corendon Adult OnlyFrankrijk v.a. € 199 p.p.
 
adult only vakantie spanje Corendon Adult OnlySpanje v.a. € 239 p.p.
 
adult only vakantie griekenland Corendon Adult OnlyGriekenland v.a. € 259 p.p.
 
adult only vakantie italie Corendon Adult OnlyItalië v.a. € 229 p.p.
 
adult only vakantie portugal Corendon Adult OnlyPortugal v.a. € 239 p.p.

 

Top 3 beste Adult Only bestemmingen

1. Adult Only yoga- en wellness reizen

Toegegeven; yoga-bestemmingen is een beetje kort door de bocht maar check de site van PuurenKuur maar eens voor de prachtige resorts die er vermeldt staan. Als je van een middagje ‘Spa Zuiver’ of de ‘Zwaluwhoeve‘ al helemaal weer in balans komt, dan is het overwegen an een reis van PuurenKuur zeker de moeite waard.

De reisorganisatie is ooit gestart met reizen naar specifieke yoga-bestemmingen, maar gaandeweg zijn er ook ‘gewone’ Spa-resorts bijgekomen waar de nadruk meer ligt op wellness dan op Yoga. Daarnaast worden er ook Detox en ‘afkick resorts‘ aangeboden. Deze resorts zijn duidelijk géén inrichtingen maar gewoon luxe resorts waar je van je verslaving af kan komen, vaak zonder therapie maar wel door middel van een bepaald programma.

De echte alcoholisten, obese mensen of drugsverslaafden zullen hier hun redding niet vinden. Maar merk je dat je door je drukke bestaan wel erg vaak een glaasje wijn drinkt voor het slapen gaan of heb je regelmatig een joint nodig om na je werk rustig te worden dan moet je zeker overwegen om naar één van deze resorts te gaan.

Merk je dat je veel last van stress hebt of herken je de symptomen van een burn-out? Overweeg een vakantie naar één van deze bestemmingen!

Nogmaals, dit zijn geen medische instellingen en je komt hierdoor zeer waarschijnlijk niet van je verslaving af, maar je krijgt door die paar dagen/weken dat je er ‘even uit bent’ wel nieuwe inzichten en nieuwe energie om aan jezelf te werken.

puur en kuur  Adult Only wellnessvakanties al vanaf € 195 per persoon!


BookYogaRetreats voor wellness en yoga vakanties v.a. € 199


2. Adult Only vakanties naar Mauritius, Seychellen, Malediven

Alleen al vanwege de vliegtijd (zo’n 12 uur) zorgt ervoor dat ouders met kinderen zich wel twee keer bedenken voor ze afreizen naar deze parels in de Indische Oceaan.

Daarnaast staat Mauritius (net als de Seychellen en de Malediven) bekend om het ‘romantische karakter’ van de hotels. Het is immers een populaire honeymoon bestemming. Maar goed, je hoeft natuurlijk niet getrouwd te zijn om romantisch te doen…..

Nog een leuk bijkomstig weetje: Mauritius dankt zijn naam aan Prins Maurits. Niet de huidige, maar die uit de VOC-tijd natuurlijk. Voor de schepen van de VOC was Mauritius een prettige pleisterplaats tussen Kaap de Goede Hoop (het huidige Kaapstad) en Batavia (het huidige Jakarta).

Mauritius is trouwens ook de laatste plaats waar de ‘dodo’ is waargenomen nadat deze vogel door de jacht uitgestorven is.

  Klik hier voor TUI vakanties naar Mauritius v.a. € 799 p.p.


 Hotels en vluchten naar Mauritius Expedia v.a. € 899 p.p.


  Resorst op Mauritius van Tenzing Travel v.a. € 999 p.p.


  Klik hier voor TUI vakanties naar de Malediven v.a. € 1199 p.p.


 Hotels en vluchten van Expedia naar de Malediven v.a. € 1299 p.p.


  Vakanties van Tenzing Travel Malediven v.a. € 1299 p.p.


 Hotels en vluchten van Expedia naar de Seychellen v.a. € 1399 p.p.


  Strandvakantie Seychellen van Tenzing Travel v.a. € 1399 p.p.


3. Adult Only Naturisme vakanties

Naturisme reizen en vakanties van Internatuur5Ook niet echt het soort vakantie dat je met kinderen snel zou gaan ondernemen natuurlijk. Grofweg zijn er twee soorten ‘naturisme vakanties’. De naturisme vakanties in zoals ze ooit bedoeld zijn; in de natuur en letterlijk bloot zijn en verder niets. En de naturisme vakanties waarbij de nadruk meer ligt op erotiek en ‘Temptation Island’-achtige resorts.

Het moge duidelijk zijn dat die tweede vorm van naturisme vakanties zeker niet geschikt zijn voor kinderen. Sterker nog, je moet in die resorts vaak ouder dan 21 jaar zijn om überhaupt toegelaten te worden. Er zijn ook nog tussenvormen van naturisme vakanties, zoals de ‘clothing optional’ resorts.

Reisorganisatie Internatuur is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in naturisme vakanties zowel binnen als buiten Europa. Internatuur biedt zelfs nog cruises aan in het Caribisch gebied exclusief voor naturisten.


 

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!