Agriturismo vakantie in Italië

Zit jij ook weleens met plaatsvervangende schaamte te kijken naar ‘Ik Vertrek’? Daar gaan ze weer! Het zoveelste stel in relatie/midlife-crisis dat een camping gaat beginnen in Frankrijk of agriturismo in Italië gaat doen.

De deelnemers in kwestie spreken vaak geen woord Frans of Italiaans, hebben ook nul komma nul ervaring in de horeca.

En oh ja, omdat ze toch zo gezegend zijn met twee linkerhanden, besluiten ze de verbouwing van de ruïne (die ze voor veel te veel geld gekocht hebben) ook maar helemaal zelf te doen.

Uiteindelijk komt het vaak na een jaar of twee wel weer goed met deze gezinnen en heeft het ze veel bloed, zweet en tranen gekost. Maar de uitkomst is wel dat ze gelukkig zijn en niet meer de stress en drukte van Nederland hebben.

agriturismo 3

Agrtiturismo voor jou

Om zelf van de agriturismo in Italië te genieten hoef je gelukkig niet zo te zijn als de deelnemers in ‘Ik Vertrek’. Als je gewoon een weekje of twee weken naar het Italiaanse platteland wil om van de voordelen van agriturismo te genieten dan kan dat.

Kort gezegd, is agriturismo het verblijven in een tot appartement/hotel omgebouwde boerderij op het Italiaanse platteland. Soms is de boer zelf niet eens meer aanwezig, maar vaak wel. En kan je dus, als je wilt, meehelpen met de boer. Dit kan variëren van druiven plukken, tot met je blote voeten in zo’n typisch wijnvat staan en de hele middag de druiven te pletten. Maar ook het bereiden van het avondeten met de vrouw des huizes behoort tot de mogelijkheden.

En wil je helemaal niets doen en vooral je boekje lezen aan de rand van het zwembad, dan kan dat natuurlijk ook! Je bent niet voor niets op vakantie!

Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here

Kenmerken agriturismo locaties

Hoewel ‘agriturismo’ een Italiaanse term is, wil dit niet zeggen dat het alleen maar in Italië kan. Ook in Spanje, Frankrijk of Portugal kan je natuurlijk overnachten in een oude boerderij die omgebouwd is tot appartement of hotel.

agriturismo 2Agriturismo is dus een samenvoeging van ‘agricultura’ (landbouw) en turismo (toerisme) in het Italiaans. De meeste agriturismo locaties bevinden zich grofweg in het gebied tussen Bologna en Rome en dan specifiek in de provincies Toscane, Umbrië, Le Marche. Maar uiteraard bevinden zich in heel Italië agriturismo accommodaties.

Meestal kenmerken deze accommodaties zich ook omdat ze ‘adult only’ zijn. Kinderen zjin dus niet gewenst. Niet omdat de eigenaar geen kinderen op zijn erf wil, maar ‘zonder kinderen op vakantie’ is juist één van de kenmerken van agriturismo. Natuurlijk zijn er ook accommodaties welke wél kinderen toestaan, maar check dit dus goed als je gaat reserveren.

En last but not least, agriturismo accommodaties zijn vaak kleinschalig. Meer dan 25 kamers zullen er nooit zijn in de boerderij (of soms kasteel). Eerder zelfs minder dan 10 zelfs. Hierdoor kan je lekker uitrusten en hoef je ook maar met een paar mensen het zwembad te delen als je verkoeling wilt zoeken.

agriturismo 1

Stad en platteland agriturismo Italië

Het voordeel van ‘in the middle of nowhere’ zitten tijdens je agriturismo vakantie is dat je niets hoeft en bijna alles mag. Maar als je juist even de reuring van stad wilt opzoeken dan ben je vaak binnen een half uurtje in een grote stad zoals Florence, Sienna, Pisa of Bologna.

Je kan agriturismo accommodaties prima reserveren via de grote bekende verhuurders zoals Belvilla, maar hieronder hebben we een top drie van aanbieders gemaakt die echt gespecialiseerd zijn in agriturismo vakanties.

Je kan bijvoorbeeld kiezen om te vliegen naar deze bestemmingen en een huurauto op te pikken (die inbegrepen is bij onderstaande aanbieders). Of je kan gewoon met je eigen auto naar Italië rijden natuurlijk.

  Agriturismo vakanties van Eliza Was Here v.a. € 199 p.p.


  Agriturismo vakanties van Italissima v.a. € 199 p.p.


  Huur goedkoop een vakantiehuis via Belvilla!


  Aan prachtige agriturismo in Italië van Natuurhuisje.nl al vanaf € 39 per nacht


  Prachtige vakantiehuizen van Topic Travel v.a. € 79 per nacht!


Schrijf hieronder een beoordeling of ervaring over Agriturismo in Italië

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!