Met de trein, ferry of vliegtuig naar het centrum van Londen

Wie weleens in Londen is geweest weet dat de Engelsen netjes in de rij wachten als ze met de bus moeten reizen. Op de vliegvelden rondom Londen is dat gelukkig niet veel anders. Het kan echter wel ongezellig worden als de rij niet beweegt en dat is wat er de laatste weken vooral aan de hand is op de grootste luchthaven van Londen, namelijk Heathrow Airport.

Heathrow Airport is altijd al een ineffciënte luchthaven geweest doordat men werkt met verschillende terminals en niet zoals Schiphol doet, alle terminals onder één dak.

london-city-airport

Vanaf London City Airport ben je binnen 20 minuten in hartje centrum.

Alternatieve opties om in Londen te komen

Wil je toch naar Londen, vermijd dan de drukte en maak gebruik van onze tips:

Per vliegtuig naar Londen

Vermijd dan sowieso Heathrow Airport. Gelukkig zijn er nog 4 luchthavens in de regio (Southend, Gatwick, Luton en Stansted), maar ook hier verwacht men veel drukte omdat hier voornamelijk de low-cost airlines op vliegen. Maar gelukkig is er hoop in de vorm van het kleine City Airport. Deze kleine zakenluchthaven ligt midden in het financiële district en daarom geliefd bij bankiers.

Men denkt altijd dat deze vluchten duur zijn, maar omdat in de zomer veel banken gedeeltelijk dicht zijn is de luchthaven ook rustig. En juist tijdens evenementen is dit een uitkomst. KLM  vliegt maar liefst 8 maal per dag naar City Airport en dat kan al vanaf zo’n € 125 voor een retourvlucht. Check hier de tarieven!

Per trein naar Londen

Met de Eurostar trein ben je binnen vier uur in Londen.

Met NS International kan je 6 maal per dag via de Eurotunnel naar Londen. In nog geen vier uur sta je vanuit Amsterdam Centraal Station in hartje Londen.

Voordeel van de trein is het feit dat je meer bagage mee kan nemen, geen vervelende security checks en je kan gewoon doorwerken op je laptop met Wi-Fi in de trein.

Check de website van NS International voor actuele prijzen, want al vanaf € 50 euro heb je al een retourtje!

Per veerboot naar Londen

En dan is er nog de boot natuurlijk. Met Stena Line kan je al vanaf € 45 euro naar Londen. Voor een kleine meerprijs kan je er ook nog een treinkaartje bij nemen vanaf elk station in Nederland naar Hoek van Holland, om vervolgens vanaf Harwich met de trein naar Londen Liverpool Station te kunnen rijden. Check hier de prijzen!P&O Ferries vaart ook tussen Nederland en Londen, maar ook vanuit België. Dus voor de mensen in het Zuiden van het land is vertrek vanuit Zeebrugge ook nog een mogelijkheid. Check hier de prijzen!

 

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!