Aquagranda Wellness Park Livigno Italië

Het grootste wellnesspark van Europa ligt (uiteraard) in de Alpen, maar niet in Zwitserland zoals je zou verwachten maar in Italië. Ok, toegegeven; Livigno is dan wel Italië, maar ligt eigenlijk op de grens met Zwitserland.

aquagrande wellness park livigno 1

Sneeuwzeker wintersporten in het Italiaans Livigno.

Voordeel van deze ‘constructie’ is het feit dat Livigno belastingvrij is! Vandaar ook dat Livigno geen Intersport heeft of een SPAR zoals in de meeste wintersportdorpjes, maar wél een Armani en Gucci. Ow trouwens, er is wel een COOP-supermarkt…..waar de Campari slechts 8 euro per fles is!

Maar is het dan bling-bling net als in Sankt-Moritz of Davos? Nee dat ook weer niet. Doordat het dus belastingvrij is, is het ook weer goed betaalbaar. Maar je bent en blijft in Italië dus het oog wil ook wat en je bent al snel underdressed als je met je rode ski-pak de piste afkomt. Vergeet je zonnebril niet! Ook al schijnt de zon niet of zit je in een bioscoop; Italianen dragen OVERAL een zonnebril!

Chillen na het skiën

Zo gek als Nederlanders zijn om de eerste en laatste ski-lift te pakken om zoveel mogelijk uit je skipas te halen, zo relaxed zijn de Italianen. Na een goed ontbijt gaan ze eens op de piste kijken. Na de eerste afdaling een espresso, nog een afdaling. Lekker lunchen, wijntje erbij. Nog een afdaling, en hop terug naar het hotel. Zit je in Aquagranda, dan is dat wel begrijpelijk.

Hier kan je jezelf te goed doen aan maar liefst 20.000 vierkante meter wellness! En niet lullige zwembaden en sauna’s zoals in de Zwaluwhoeve of Thearmae 2000. Nee ook hier een hoop design en bijna over-de-top faciliteiten.

aquagrande wellness park livigno 4

Chillen na het skiën in de wellness van Aquagrande

Schaafijs en modder
In plaats van jezelf uit te schakelen aan de aprés-ski bar, kan je natuurlijk ook jezelf onder laten dompelen in de diverse sauna’s en wellness faciliteiten met echt schaafijs!

Wintersport in Livigno
Valt er dan wel wat te skiën in Livigno dan? Jazeker! Het is een gemiddeld ski-gebied met zo’n 150km aan piste op zo’n 1800 meter hoogte (dus sneeuwzeker). Ben je een die-hard wintersporter dan ben je hier na een dag of 3 waarschijnlijk wel uitgekeken. Maar ben je een huis-tuin-en-keuken skiër en verzorg je de interne mens ook graag, dan is Aquagranda in Livigno zeker een aanrader.

Heel duur is het ook weer niet, al vanaf € 129 per nacht heb je er een kamer al zijn de schoolvakanties natuurlijk duurder.

Opletten

aquagrande wellness park livigno 2

Het ‘zwarte zwembad’ in Aquapark. De architect koos voor zwarte beschildering dat zorgt voor rust.

Zoals de grote filosoof Johan Cruijff al zei: elk voordeel hep z’n nadeel! Livigno is niet zo 1,2,3 aan te rijden. Daardoor kom je weinig Nederlanders tegen en is het er ook veel minder druk dan in Gerlos of Val Thorens bijvoorbeeld, maar vooral de laatste 2 uur gaan over een 80-km weg. Let ook even goed op als je van zaterdag tot zaterdag gaat. Vanuit Zwitserland kom je door de eenbaanstunnel Munt la Schera. Wil je vertrekken vanuit Livigno, dan moet je voor 0900 weg zijn uit het dorp, want van 0900-1800 mag er alleen verkeer VANUIT Zwitserland naar Livigno. Na 1800 uur (en dus tot 0900 ’s ochtends) gaat het weer andersom.

  Luxe wellness skiresort Aquagranda v.a. € 129 p.p.!

Foto’s: Aquagrande Wellnes Hotel en Flickr.com

Geef hieronder een beoordeling of ervaring over Aquagranda Wellness Park

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!