Goedkope autohuur Zuid-Afrika

Als je op reis gaat naar Zuid-Afrika zijn er grofweg drie opties:

✅ vliegen van A naar B =  de snelste maar wel de duurste optie

✅ rondreis per bus = de meest langzame maar wel goedkoopste optie

✅ rondreis per huurauto = niet de duurste, niet de goedkoopste optie, maar wel de meeste vrijheid voor je invulling van je rondreis in Zuid-Afrika.

Autohuur in Johannesburg en Kaapstad

Als je een auto gaat huren in Zuid-Afrika vlieg je meestal op één van de twee grote steden Johannesburg of Kaapstad. Vlieg je op Kaapstad dan verblijf je meestal een paar dagen in de stad voordat je met de auto het land in trekt. In dat geval adviseren wij je om pas na een paar dagen in Kaapstad je auto in het centrum van de stad op te pikken. Als je direct vanaf de luchthaven een auto huurt dan staat je auto eigenlijk eerst een dag of drie te ‘parkeren’ voor je deur en dat kost natuurlijk geld.

Johannesburg leent zich helaas iets minder als toeristen bestemming en is ook iets gevoeliger voor het berucht ‘car jacking’. Er zijn verhalen dat toeristen met hun huurauto de stad in rijden en bij het eerste stoplicht al met een geweer worden bedreigd om hun huurauto af te staan. Wij raden je dan ook af, om in elk geval ’s avonds, niet in Johannesburg met een huurauto te gaan rondrijden.

Start je de reis in Johannesburg? Dan adviseren wij je om vanaf de luchthaven met je huurauto direct naar je lodge richting het Krugerpark te rijden. Maar omdat veel vluchten ’s avonds laat aankomen is dit misschien ook niet de beste optie. Waarom niet eerst even bijkomen in een airport hotel. Niet gezellig maar wel effectief, zodat je na een goede nachtrust de volgende ochtend fris en fruitig je rondreis door Zuid-Afrika kan aanvangen.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

4 wheel drive

Ook adviseren wij je om een 4 wheel drive auto te huren. Zeker als je van plan bent om met je auto door de parken te gaan rijden en dus van de asfaltweg wil. Met een standaard 5-deurs auto kom je dan al snel vast te zitten.

Consumentenprogramma KASSA van de VARA heeft een vergelijking gemaakt of je het beste een auto kunt huren via één van de grote bekende verhuurbedrijven, bij een verhuurder op de plaats van bestemming of bij een vergelijker zoals Sunny Cars.

Camper huren in Zuid-Afrika

Een alternatief kan ook nog zijn dat je een camper huurt in Zuid-Afrika.  Je hebt dan wel de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en je zit dus niet vast aan een programma met verplichte overnachtingen.

Foto’s: Flickr.com under Commercial Creative Commons License 

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!