Op zoek naar het Noorderlicht (Aurora Borealis)

IJslandVolgens Tripadvisor is Hotel Ranga op IJsland één van de beste locaties ter wereld om het Noorderlicht (Aurora Borealis) te zien. Niet zozeer het hotel is de beste plek natuurlijk, maar het totaalplaatje.

Noorderlicht Hotel Ranga in IJsland

Hotel Ranga ligt binnen de zogenaamde ‘Golden Circle‘, een route van zo’n 200 kilometer in de buurt van hoofdstad Reykjavik. Deze route brengt je langs de meest bekende bezienswaardigheden van IJsland, zoals de Gulfloss watervallen en de spuiten waterputten van Geysir.

Ook kan je op de breuklijn staan van het Europese continent en het Amerikaanse continent. Zo kan je dus letterlijk boven een spleet met één been op Europa staan en met één been op Amerika.

Zo ver mogelijk bij kunstmatig licht wegblijven

Het hotel ligt zo’n 75 kilometer ten Zuiden van de IJslandse hoofdstad Reykjavik en dus in een donker gebied. Om het Noorderlicht überhaupt te kunnen zien moet je in een ‘licht arm’ gebied zijn. Als je dus in een stad bent of bij een luchthaven (waar veel licht is) dan zie je niets tot weinig vanwege de weerkaatsing van het licht tegen de hemel.

Beste plek om het Noorderlicht te zien4

De meeste kans op het Noorderlicht maak je buiten de stad
Foto by Andrés Nieto Porras via Flickr.com

Vergelijk dit maar met de verlichting van het kassengebied in het Westland ’s nachts. Dan is ook het hele gebied in het Westland oranje gekleurd door de lampen van de kassen en kan je geen sterren zien.

Daarom moet je dus, als je het Noorderlicht wilt zien, in een donker gebied zijn.

Gelukkig is dat niet zo heel moeilijk, want hoe dichter je bij de Poolcirkel komt, hoe kouder het wordt en hoe minder mensen daar wonen, en dus is daar minder verlichting.

Hotel Ranga is niet goedkoop, je betaalt al snel € 200 per kamer, maar dan kan je wel vanaf je veranda het Noorderlicht aanschouwen.

Dit 4 sterren hotel is dan ook van alle luxe voorzien zoals sauna, jacuzzi, zwembad en natuurlijk een spectaculair uitzicht.

Alternatief voor het Noorderlicht: Lapland

Je kan als alternatief ook een goedkoop hotel in Reykjavik nemen en vervolgens ’s nachts met je huurauto (of met één van de vele tours) de stad uit rijden om het Noorderlicht te zien. Dit is uiteraard goedkoper, maar ook logistiek wat complexer natuurlijk.

Het Noorderlicht is vooral te zien in de winterperiode (oktober-maart) in gebieden die dicht tegen de Poolcirkel aan liggen.

In Europa kan je ten noorden van Oslo en Stockholm al het Noorderlicht zien. Wil je verder weg, dan kan je kiezen voor Canada en/of Alaska.

Je kan zelf een ticket en hotel boeken naar bijvoorbeeld IJsland of Lapland, maar je kan ook kiezen voor complete pakketen waarin sneeuwscooter tochten of husky tochten inbegrepen zijn.

Het ligt er maar net aan wat je wil zien, hoe actief je wilt zijn en wat je wil zien. Wij zijn zelf in oktober 2010 een lang weekend naar Ijsland geweest en hebben de Golden Cirlce in twee dagen gezien.

Klik hier voor een impressie daarvan.

  Goedkope vliegtickets naar IJsland al v.a. € 179 per persoon!


  Lang weekend IJsland € 399 met TUI


  Complete rondreis Golden Circle € 699


 Hotels en vluchten naar IJsland van Expedia v.a. € 399 p.p.


eliza was here  Aanbiedingen van ANWB Vakanties naar Lapland al vanaf € 499 p.p.


  IJsland reizen van SNP (Individueel en Groepsverband)


  Complete rondreis Golden Circle € 699Beste plek om het Noorderlicht te zien2

Foto by Victor Montol via Flickr.com
Beste plek om het Noorderlicht te zien3

Foto by Andrés Nieto Porras via Flickr.com  Goedkope vliegtickets naar IJsland al v.a. € 179 per persoon!


  Lang weekend IJsland € 399 met TUI


eliza was here  Aanbiedingen van ANWB Vakanties naar Lapland al vanaf € 499 p.p.


  IJsland reizen van SNP (Individueel en Groepsverband)


  Complete rondreis Golden Circle € 699

Geef hieronder jouw beoordeling en/of ervaring over de beste plek om het Noorderlicht te zien!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!