Vakantie naar Argentinië

Alle clichés zijn waar. Argentijnen zijn trots, de tango is gepassioneerd, de vrouwen zijn elegant, de mannen galant en het land zelf is adembenemend mooi. Oordeel zelf en ga op vakantie naar Argentinië!

Vakantie naar Argentinië

De Argentijnse vlag

Omdat het land zo groot en uitgestrekt is, leent het zich uitstekend voor een rondreis. Alle vakantievormen komen er voren. Op de ski’s in Bariloche, aan het strand in Mar del Plata, tango dansen en shoppen in Buenos Aires en watervallen in het Noorden. Het kan allemaal in Argentinië!

Vegatariërs zullen het zwaar hebben in het land van het vlees. Een kleine biefstuk gaat per 300 gram en dat alles met een heerlijke rode wijn waarvan de druiven hebben gerijpt aan de voet van de Andes bij Mendoza.

Vakantie naar Argentinië

‘El caminito’ in de wijk La Boca

Het is even een zit om er te komen, KLM heeft sinds november 2011 een direct vlucht maar ook met een overstap is het een aardig eind vliegen, zo’n 15 uur. Maar als je er eenmaal bent dan weet je ook waarom. Het is er spotgoedkoop; biefstuk met wijn en koffie voor nog geen 8 euro. En dan hebben we het over een normaal restaurant in het hippe Palermo, dé wijk van Buenos Aires.

Het 7-meren gebied in Patagonië

 

Neem de ‘Ruta Quarenta’ (Route 40) dé hoofdweg door Argentinië en laat je de drukte van Buenos Aires achter je en rij naar het ‘7 meren gebied’ bij Bariloche. Als niemand het tegen je zegt, zou je geloven dat je midden in Zwisterland staat. Nog iets verder bij Calefate, trek je ijsschoenen aan en klim je over de beroemde Perito Moreno gletsjer. Duizenden jaren oud en als je op het ijs sta, stroomt het water onder je door.

Ushuaia, het einde van de wereld

Vlieg (of rij) vervolgens door naar het einde van de wereld; Ushuaia! Het dorpje zelf is een kruising tussen een Noors fjord en een scène uit ‘Deadliest Catch’. Ga pinguïns spotten in de baai op zo’n uurtje varen en waan jezelf ontdekkingsreiziger Darwin, ga nog verder en je komt aan op de Zuidpool. Vandaar dat men Ushuaia ook letterlijk het ‘einde van de wereld’ noemt.

Beste Reistijd Argentinië: In ons voor -en najaar, let op dat de seizoenen omgekeerd zijn aan het Noordelijk halfrond. Dus februari-mei (de Argentijnse herfst) en september-december (de Argentijnse lente).

Ticket Buenos Aires: Je vliegt over het algemeen naar Buenos Aires of in sommige gevallen naar Santiago de Chili. Bijna altijd dien je een binnenlandse vlucht te nemen aangezien de afstanden gigantisch zijn en dus veel tijd kosten. Vliegen vanuit Amsterdam naar Buenos Aires doe je in zo’n 13 uur, kan direct met KLM maar een overstap is vaak € 150 voordeliger. Overstappen doe je in de praktijk in Frankfurt, Sao Paulo, Parijs, Londen of Rome. In het laagseizoen heb je al een ticket voor ongeveer € 800 per persoon. In het hoogseizoen is dit al snel € 1200 per persoon.

Klik hier voor de goedkoopste tickets naar Buenos Aires!

Binnenlandse vluchten Argentinië
De meeste mensen komen na deze lange vluchten even een paar dagen op adem in Buenos Aires en vliegen dan met een binnenlandse vlucht door naar andere Argentijnse bestemmingen. Vliegtijden naar de belangrijkste bestemmingen is zo’n 2 uur en een ticket kost € 100 tot € 300, afhankelijk van de bestemming. Het kan overigens vaak goedkoper zijn om een ‘Air Pass’ te kopen, zeker als je een aantal binnenlandse vluchten maakt in Argentinië. Je bent vaak dan nog eens € 800 tot € 1000 kwijt voor drie vluchten, maar bedenk wel dat Argentinië qua afstanden net zo groot als Europa is. Dus relatief gezien is het niet eens zo heel duur. In Argentinië zijn er maar twee airlines die zo’n pas aanbieden: LAN Argentina en Aerolineas Argentinas.

Klik hier voor goedkope binnenlandse vluchten in Argentinië!

 

  Check hier goedkope hotels in Argentinië

Check hieronder de lijst met reisorganisaties met reizen naar Argentinië:

  Vakantie naar Argentinië met Baobab (Individueel en Groepsverband)

  Vakantie naar Argentinië met Shoestring (Individueel en Groepsverband)

  Vakantie naar Argentinië met Koning Aap (Individueel en Groepsverband)

  Vakantie naar Argentinië met NRV (Individueel en Groepsverband)

  Vakantie naar Argentinië met FOX (Groepsverband)

  Vakantie naar Argentinië met SNP (Individueel en Groepsverband)

  Vakantie naar Argentinië met KRAS (Groepsverband)

  Cruises van en naar Argentinië met Cruise Travel (Individueel)

  Vakantie naar Argentinië met Riksja Travel (Individueel en Groepsverband)

  Vakantie naar Argentinië met Kuoni (individueel)

  Rondreizen en Vakanties van Djoser vanaf € 599 p.p.

 

 

¡Salud! Op de wijnroute
Viva Argentina per bus
Van gletsjer naar gaucho
Van Buenos Aires naar Lima, 27 dagen
Salta, in gaucho galop
Walvisstaarten en autopaden
IJzers onder, gletsjer op
Waterval in het regenwoud
Iberá moerassen
Passage to Chile
Rondreis Argentinië, Chili & Iguaçu, 26 dagen
Noord-Patagonië
De zeeleeuw, de walvis en de pinguïn
Antarctica Express Air-Cruise
Relaxen in Rio
Romantiek en oud chique
Andes outback drive
Highlights of North Argentina
Patagonië in vogelvlucht
Zeebonk op pinguïneiland
Zeven meren in de Andes
Merengebied
Wijn, walvissen en watervallen
Avontuurlijke Andes route
Rondreis Argentinië & Chili, 23 dagen

Schrijf hieronder een beoordeling of ervaring over Argentinië!

Foto’s: Flickr.com under Creative Commons license approved for commercial use.

 

Over de auteur

TravelersMagazine

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!