Vakanties voor mensen met een burn-out

Als de diagnose burn-out bij je is gesteld (of je voelt het aankomen) dan is er maar één remedie; DIRECT gas terug. Niet nog even dit en nog even dat doen. Dit nog even afronden voor de vakantie en dan over twee dagen echt rust nemen.

Sterker nog; mensen die daadwerkelijk een burn-out hebben willen soms nog wel door, maar kunnen fysiek en emotioneel niet eens meer. Je bent niet eens eigenlijk moe, maar vooral leeg. Je wilt niets, je kan niets, en je doet dus ook niets.

Burn-out vakantie om te herstellen

De ene persoon kan werkelijk helemaal niets meer en ligt de eerste dagen/weken alleen maar in bed te slapen. Anderen zijn juist enorm hyper en kunnen juist weer niet slapen omdat ze zo in een tombola van emoties zitten.

Daarom kan het goed zijn om er echt even tussen uit te gaan. Let wel: Sommige mensen zijn al doodop van een rondje lopen in het park om de hoek, de burn-out resorts die we gaan noemen zijn dus vooral voor de mensen die nog wel kunnen/willen reizen.

Burn-out resorts in Thailand, Spanje of Portugal

Er zijn natuurlijk ook burn-out resorts dichterbij huis zoals in Nederland of Duitsland, maar de ervaring leert dat mensen juist de zon op willen zoeken en naar het lekkere warme weer willen. Daarom zijn voornamelijk de resorts in Thailand, Spanje en Portugal populair in de ‘burn-out scene’.

Alcohol is niet verboden, maar wordt afgeraden

In deze resorts mag alles en hoeft niets. Wil jij met een glaasje wijn de hele dag aan het zwembad zitten en een boek lezen? Prima! Alcohol verzacht het weliswaar eerste symptoom van stress, maar uiteindelijk maak je het alleen maar erger.

Vandaar dat de nadruk in de burn-out resorts vooral ligt op gezondheid en dus sapjes, fruit etc. Maar nogmaals, het is geen macrobiotische kolonie natuurlijk, je kan ook gewoon alcohol drinken, roken en vlees eten als je wilt.

Daarnaast worden er in elk burn-out resort, yoga-lessen en meditatietrainingen gegeven om zo weer letterlijk en figuurlijk in balans te komen.


burn out resort thailand

Burn-out resort Thailand

Bij Thailand denken veel mensen aan feestende massa’s en vooral dikke oude mannen die op zoek zijn naar vrouwen. Maar Kamalaya op Koh Samui is verre van dat alles. Dit burn-out resorts in Balinese stijl heeft alles om tot rust te komen. 8 dagen al vanaf € 1399 per persoon. Ga je liever naar een bestemming iets dichter bij huis? Kijk dan hier voor andere goedkope yoga reizen en vakanties


Burn-out reizen om weer te herstellenBurn-out reizen om weer te herstellen  Burn-out vakantie naar Thailand al vanaf € 1399 p.p.


BookYogaRetreats voor wellness en yoga vakanties v.a. € 199


burn out resort spanje

Burn-out resorts Spanje

Één van de beste en meest bekende burn-out resorts is de SHA Wellness Clinic in Alicante. Hier is men relatief ‘streng in de leer’ als het gaat om je wijntje en vlees eten in tegenstelling tot de andere resorts, maar het is zeker het proberen waard. 5 dagen al vanaf € 649 p.p.
Burn-out reizen om weer te herstellenBurn-out reizen om weer te herstellen  Burn-out vakantie naar Spanje al vanaf € 649 per persoon


BookYogaRetreats voor wellness en yoga vakanties v.a. € 199


burn out resort portugal

Burn-out resorts Portugal

En dan zijn er nog de burn-out resorts in de Algarve. Niet te verwarren met ‘de Strip’ in Albufeira natuurlijk. De bekende straat met alleen maar bars waar hordes toeristen zich laten vollopen met drank. Nee, de burn-out resorts in de Algarve liggen op rustige locaties in de bergen met een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. 8 dagen al vanaf € 879 p.p.
Burn-out reizen om weer te herstellenBurn-out reizen om weer te herstellen  Burn-out vakantie naar Portugal al vanaf € 879 per persoon


BookYogaRetreats voor burn-out, wellness en yoga vakanties v.a. € 699


 

Monchique Resort & Spa
Radisson Blu Resort & Thalasso
Sianji Wellbeing Resort
Six Senses Kaplankaya
Casa La Suerte
Kamalaya Wellness Sanctuary
Carnoustie Ayurveda & Wellness Resort
Balneario de Segura Wellness & Thermal Spa
Atmantan Wellness Resort
Longevity Cegonha Country Club
Paradis Plage
Six Senses Laamu
Shanti Maurice Resort & Spa
Bethsaida Hermitage Resort
Badhotel Domburg
Park Igls
Thermana Park Laško
Pine Cliffs Ocean Suites
The Retreat
Columbia Beach Resort
Porto Elounda Golf & Six Senses Spa
Fontana Resort Bad Nieuweschans
Aava Resort & Spa
Almar Jesolo Resort & Spa
Euphoria Retreat
Brenners Park-Hotel & Spa
Spa Village Resort Tembok Bali
Ayurveda Hotel Luna y Sol
Landgoed de Wilmersberg
SHA Wellness Clinic
Palacio Estoril Hotel, Golf & Spa
Fusion Maia Da Nang
MasQi - The Energy House
Meliá Hacienda del Conde
Almyra
L'Albereta Relais & Chateaux
SwaSwara
Boshotel Vlodrop
Vilalara Longevity Thalassa & Medical Spa
Pangkor Laut Resort
La Butte aux Bois
COMO Shambhala Estate
The Retreat Palm Dubai
Tschuggen Grand Hotel
Shanti-Som

Schri