Camper relocation deals in USA/Canada, Australië en Nieuw-Zeeland

Als je voornemens bent om met een camper te gaan (rond) reizen in het buitenland dan ben je óf in het bezit van een eigen camper, óf je maakt vanuit Nederland al een reservering. Dit kan je doen door een ‘normale’ camperhuur te reserveren, óf door gebruik te maken van een ‘camper relocation deal’ bij camperspecialist zoals bijvoorbeeld TravelHome of WorldWideCampers.

Meestal vertrek je voor vier weken of meer naar een bestemming om met een camper te gaan rondreizen, dus dan wil je bij aankomst ter plaatse ook wel zeker zijn van een beschikbaar voertuig. Nu is het vinden van een beschikbare camper in de meeste laagseizoenen vaak niet zo’n groot probleem, maar in de hoogseizoenen is een camper vooraf reserveren vanuit Nederland zeker geen overbodige luxe.

Camperhuur in het hoogseizoen

Grofweg moet je voor het ‘hoogseizoen’ rekening houden met de maanden juli en augustus. Dat is wereldwijd het geval, ook in landen met tegengestelde seizoenen zoals Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. Hoewel het in juli en augustus in die maanden winter is in deze landen, is de vraag naar campers nog steeds groot vanwege de Europese vakantiegangers die in deze maanden allemaal op het zelfde moment een camper willen huren. Daarom is het verstandig om bij een specialist, zoals TravelHome of WorldWideCampers., vooraf in Nederland al een camper te huren.

Camper relocation deals in USA Canada Australie en Nieuw Zeeland3

image: studio tdes | CC BY

Alternatieven voor camperhuur

Dat hoog- en laagseizoen-probleem brengt ons direct bij een mooi en goed alternatief voor de relatief dure camperhuur. Wanneer je agenda flexibel is, raden wij je sowieso aan om in het laagseizoen naar een ‘camper-bestemming’ te gaan, of in elk geval de ‘randseizoenen’ te kiezen. Zo zijn voor Canada de maanden april/mei en september/oktober weliswaar relatief populaire reisseizoenen, maar de prijzen voor camperhuur zijn in elk geval zo’n 25% lager dan in juli en augustus.

Ben je écht heel flexibel en ben je heel prijsbewust dan moet je zeker op één van de websites onder dit artikel kijken. Dit zijn namelijk websites voor ‘camper relocations’. Dit zijn marktplaatsen waar je vaak voor slechts 1 USD per dag (ja je leest het goed) een camper kan huren. Dit is inclusief alle verzekeringen, maar vanzelfsprekend exclusief brandstof. Zoals altijd bij mooie deals, zijn er ook wel een aantal voorwaarden/opmerkingen te maken.

Twee soorten ‘camper relocations’

In de reisbranche zijn er twee ‘soorten’ camper relocations;

1. Het afleveren van een camper vanuit de fabriek bij een depot van een verhuurbedrijven.
2. Het heen- en weer rijden van campers van een verhuurbedrijven van punt A naar punt B.

De eerste optie is het mooiste natuurlijk omdat je hier een spiksplinternieuwe camper kunt huren voor een relatief lange periode. Omdat de camper vaak nog niet ingeplant is voor verhuur, kan je vaak voor een week of zelfs twee weken de camper huren.

De tweede optie is veel makkelijker te verkrijgen, omdat veel verhuurbedrijven continu campers op plaatsen hebben waar ze nét niet nodig zijn. Klein nadeel hiervan is, dat je vaak in een beperkte periode de camper van A naar B moet brengen. Er is dus maar beperkt tijd om te genieten van de reis.

Camper relocation deals in USA Canada Australie en Nieuw Zeeland1

Foto via Flickr.com door Julia

Opmerkingen over Camper Relocations

Zoals gezegd zijn camper relocations een prima optie om goedkoop campers te huren én rond te reizen, maar je moet wel flexibel zijn. Daarom hieronder onze opmerkingen:

-Eigenlijk alleen geschikt voor reizigers zónder kinderen. Je moet namelijk erg flexibel zijn.

-Je moet vaak binnen 5 tot 7 dagen de camper van A naar B krijgen over een bepaalde afstand, je hebt dan wel tijd om toeristische plaatsen te bezoeken, maar waar je normaal één of twee dagen zou blijven, kan je nu vaak maar een halve dag blijven.

-Verzekeringen zijn bijna altijd inbegrepen, maar check dit wel heel goed vooraf. Brandstof is zo goed als nooit inbegrepen.

-In veel landen moet je minstens 21 jaar zijn om een camper te besturen.

-Vooral geschikt voor flexibele reizigers die niet aan vaste data of een vaste route vast zitten.

-Je moet bijna altijd binnen de landsgrenzen blijven. Je mag dus bijvoorbeeld een camper die van Vancouver naar Calgary moet, niet door de USA rijden.

-Car Relocations zijn vaak ook mogelijk, maar in de praktijk moet je de auto binnen 24 of 48 uur over honderden zo niet duizenden kilometers asfalt verplaatsen. Je bent dan dus vooral aan het rijden en niet aan het reizen.

Aanbieders van Camper Relocations

TransferCar NZ (Nieuw-Zeeland en voornamelijk auto’s i.p.v. campers)

TransferCar Australia (Australië, zowel auto’s als campers)
DriveNow (Voornamelijk Australië en een beetje Nieuw-Zeeland, zowel auto’s als campers)

Imoova (Wereldwijde marktplaats maar voornamelijk Nieuw-Zeeland en USA, zowel auto’s als campers)

JucyRentals (USA en maar beperkt aanbod)

  Goedkope camperhuur in het buitenland v.a. € 799


  Goedkope camperhuur in het buitenland v.a. € 799


  Webrengcampers van TravelHome vanaf € 179


  Goedkope camperhuur al v.a. € 199


Camper relocation deals in USA Canada Australie en Nieuw Zeeland2

Foto via Flickr.com door EguideTravel

Geef hieronder jouw beoordeling en/of ervaring over Camper relocation deals in USA/Canada, Australië en Nieuw-Zeeland!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!