Cruise/Expeditie naar Antarctica

Je zou denken dat Antarctica onbereikbaar is voor de gewone reiziger, maar niets is minder waar. Je kan als leek wel degelijk Antarctica bezoeken. Er zijn wel veel haken en ogen aan verbonden maar het is zeker mogelijk en eigenlijk best makkelijk te bereiken ook nog eens.

Grofweg zijn er drie mogelijkheden om Antarctica te bereiken:

1. Regel het zelf vanuit Ushuaia en regel het ter plaatse!

Toegegeven, niet de meeste makkelijkste optie en ook niet perse de goedkoopste. Maar het geeft je wel een zeker vorm van flexibiliteit.

Vanuit de meeste zuidelijke stad ter wereld Ushuaia in Argentinië vertrekken in het zomerseizoen wekelijks bevoorradingsschepen naar de meet/weer-stations op Antarctica. Je kan als passagier gewoon mee (tegen betaling uiteraard). Je dient er wel rekening mee te houden dat je eigenlijk op een vrachtschip meevaart en een zeer simpele cabine hebt en je maximaal één volle dag maar ‘aan land’ bent op Antarctica. Het is en blijft immers een bevoorradingsschip.

Prijzen variëren heel erg, maar onder de € 1500 voor een retourtje van een dag of zes kom je niet. Let op: de zomerseizoen op het Zuidelijk Halfrond zijn tegengesteld aan ons zomerseizoen. Antarctica is alleen bereikbaar tussen november en februari!

De beste reistijd voor Antarctica

expeditie antarctica 5De beste reistijd is trouwens november of begin december. Dan is de kans op mooi weer en veel zon het grootst. Vergeet niet om zonnebrandcrème (factor 30) mee te nemen. Door de weerkaatsing van het ijs, is de zon veel sterker dan op land. Ga je later in het seizoen (na midden december) dan is de kans op slecht weer groter. Er is dan vooral veel mist en soms sneeuw.

De Drake Passage, de verbinding tussen Ushuaia en Antarctica, is een berucht gebied en hier kan het altijd spoken. Wees hier dus op voorbereid! Maar 3 dagen zeeziek is het echt waard om vervolgens 10 dagen van de Zuidpool te kunnen genieten!

Dit is de meest ideale optie als je toch al aan het rondreizen bent in Argentinië of Zuid-Amerika en je al in Ushuaia bent.

Cruise-Expeditie-naar-Antarctica-Zuidpool

2. Met een cruiseschip

Een iets duurdere optie maar nog steeds redelijk betaalbaar. In dit geval zoek je een cruise uit die in twee a drie weken langs de kusten van Zuid-Amerika gaat. Je gaat dan niet daadwerkelijk ‘aan land’ op Antarctica, maar je vaart vanuit Ushuaia langs het Antarctische schiereiland ‘Zuid-Georgië’. Je ziet dan dus wel degelijk ijs, ijsschotsen, walvissen, zeeleeuwen en pinguins, maar je doet dit vanuit je grote cruiseschip.

Een typische route voor deze schepen is Rio de Janeiro, Montevideo, Buenos Aires, Ushuaia, Zuid-Georgië, Valparaiso.

3. Met een expeditie/cruise in groepsverband

expeditie antarctica 4De duurste optie, maar zeer waarschijnlijk wel waar je het meest waarde voor je geld krijgt. Bij dit soort reizen krijg je echt het gevoel alsof je in ‘Earth’ van de BBC rond loopt. Je vaart vanuit Buenos Aires of Ushuaia direct naar Antarctica en je vaart daadwerkelijk op een expeditieschip mee die ook dienst doet als ijsbreker.

De kosten van € 4800 zijn hoog, maar let wel, ALLES is inbegrepen. Vlucht, 18 daagse cruise inclusief eten en drinken en tijdens je 7 daags verblijf op Antarctica zijn ook alle ‘excursies’ inbegrepen. En met excursies bedoelen we hier eigenlijk vooral de expeditie onderdelen mee natuurlijk.

Enige nadeel van deze reis is dat ze maar één of heel soms twee vertrekdata hebben. Meestal ergens rond de derde en vierde week van januari.

  Klik hier voor cruises vanaf € 999 (zonder vlucht)


  Cruises al vanaf € 1499 per persoon!


  Klik hier voor twee opties voor € 2100 per persoon.


  12 reizen naar de Noord en ZuidPool v.a. € 3250


  18-daagse luxe Zuidpool-cruise van Djoser

 

Cruise-Expeditie-naar-Antarctica-Zuidpool5

Cruise-Expeditie-naar-Antarctica-Zuidpool

CRUISE-EXPEDITIE-NAAR-ANTARCTICA-ZUIDPOOL4

CRUISE-EXPEDITIE-NAAR-ANTARCTICA-ZUIDPOOL5

CRUISE-EXPEDITIE-NAAR-ANTARCTICA-ZUIDPOOL8

CRUISE-EXPEDITIE-NAAR-ANTARCTICA-ZUIDPOOL7

 

Schrijf hieronder een beoordeling of ervaring over je cruise/expeditie naar Antarctica!

Foto's: From Envato.com with a valid purchased license

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!