Cruises vanuit Amsterdam of Nederland

In 2016 zal het pronkstuk van de Holland America Line (HAL), de Koningsdam, haar basis krijgen in Amsterdam. De Koningsdam is het nieuwste cruise-schip van HAL en is vernoemd naar Koning Willem-Alexander. En hoewel HAL haar hoofdkantoor heeft in Miami, blijft de band met Nederland natuurlijk altijd. Daarom hebben we hieronder een aantal cruises vanuit Amsterdam en Nederland in een overzicht gezet.

Amsterdam als basis van cruiseschepen

De Koningsdam is het eerste cruise-schip dat Nederland, en dan Amsterdam in het bijzonder, als basis heeft. Vanaf de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) naast het Centraal Station zal dit schip in 2016 maar liefst 16 afvaarten maken, voornamelijk richting de Baltische Staten en de Noorse Fjorden.

Bijna 100 cruises per jaar vanuit Amsterdam en Nederland

Maar als je naar een andere bestemming wilt dan kan dat ook gewoon vanuit Amsterdam. Want met bijna 100 afvaarten op jaarbasis begint Amsterdam een echt knooppunt voor cruises te worden. Je kan zelfs de Atlantische Oceaan oversteken met een cruise vanuit Amsterdam. Daarnaast worden er nog eens bijna 100 afvaarten per jaar gemaakt vanuit IJmuiden en Rotterdam! Zowel cruise specialist CruiseTravel als Zeetours Cruises bieden afvaarten aan vanuit Nederland.

Voordelen van een cruisevertrek Nederland

De voordelen van een vertrek vanuit Nederland liegen er niet om. De cruise terminals in zowel Rotterdam als Amsterdam zijn uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken. Je kan vaak de hele dag inchecken omdat het schip toch de hele dag in de haven ligt. Je spaart er een vliegticket mee uit, ook nog een hotelovernachting, want als je cruise op maandag begint, kan je vaak zondagavond al aan boord gaan en lekker uitgerust aan je cruise beginnen.

De twee cruise-specialisten in Nederland zijn CruiseTravel en Zeetours Cruises. Als je op de bedrijfsnamen klikt dan kom je direct op de pagina uit met het overzicht van alle cruises vanuit Nederland.

Geef hieronder jouw beoordeling of ervaring over cruises vanuit Amsterdam of Nederland

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!