Goedkope KLM tickets naar Kaapstad

Dagelijks directe en goedkope KLM tickets naar Kaapstad

De nieuwste Boeing 787 Dreamliner dagelijks naar Kaapstad / Foto: KLM.com

Goed nieuws voor de fans van de ‘Mother City’! KLM vliegt dagelijks en direct vanuit Amsterdam naar Kaapstad. Dus wie goedkope KLM tickets naar Kaapstad zoekt heeft nu ruime keuze in het aanbod.

Eerst wordt de frequentie tussen Amsterdam en Kaapstad verhoogd van 5 naar 6 vluchten per week tussen 1 mei 2016 en 4 juli 2016. Daarna dus van 6 naar 7 vluchten per week.

En als klap op de vuurpijl wijzigt de KLM ook nog eens het type vliegtuig op de route Amsterdam-Kaapstad.

Op deze route wordt afwisselend gevlogen met een Boeing 777-200, Boeing 777-300 met vernieuwde Business en Economy Class, én met de spiksplinternieuwe Boeing 787 Dreamliner.

Is het vliegtuigtype belangrijk voor jou als passagier op de route Amsterdam-Kaapstad?

Op zich niet echt, tenzij je vliegtuigspotter bent :). Ware het niet dat de Boeing 787 Dreamliner veel nieuwer is en dus nieuwere en betere stoelen heeft, een beter entertainmentsysteem heeft. Maar belangrijker; het zuurstof/luchtcirculatie-systeem in de Boeing 787 is veel beter dan van de Boeing 777-200.

Uit onderzoek blijkt dat de Boeing 787 zo’n 25% meer zuurstof in de cabine heeft, waardoor je fitter blijft en dus veel minder vermoeid op je bestemming aan komt. Met name voor de terugvlucht van Kaapstad naar Amsterdam is dat belangrijk want dit is een nachtvlucht. En hoe meer zuurstof, hoe beter je nachtrust is.

Dagelijks directe en goedkope KLM tickets naar Kaapstad

Business Class seating van de Boeing 787 Dreamliner van KLM

KLM Business Class op de Boeing 787 naar Kaapstad

Speciaal voor de Big Spenders die het zich kunnen veroorloven om Business Class te kunnen vliegen is de Boeing 787 Dreamliner echt een feestje. In de Boeing 777-200 zat je 2-2-2 letterlijk naast elkaar.

Als je alleen reist kan het soms een beetje ongemakkelijk zijn om 12 uur naast een wildvreemde te zitten. Zeker als je meer dan € 1800 hebt betaald voor deze vlucht. In de nieuwste Dreamliner zit je 1-2-1, in een zogenaamde ‘herringbone-configuratie’ (ook wel ‘fish-bone-configuratie of visgraat-configuratie).

Ticketprijs naar Kaapstad met de KLM

In het laagseizoen kan je al in Economy vanaf € 599 retour naar Kaapstad vliegen met de KLM, Business Class tickets kan je al vanaf € 1800 verkrijgen, maar de eerlijkheid gebied ons te zeggen dat KLM de prijzen flink opvoert omdat het als één van de weinige Europese airlines naar Kaapstad vliegt.

Met name de Business Class reizigers betalen hierdoor in verhouding veel te veel. Alleen KLM, British Airways, Lufthansa en Air France vliegen vanuit Europa direct naar Kaapstad.

Goedkope vliegtickets met overstap naar Kaapstad

Dagelijks directe en goedkope KLM tickets naar Kaapstad

Business Class seating van de Boeing 787 Dreamliner van KLM

Lufthansa valt voor veel reizigers als af omdat de terugvlucht laat in de avond aan komt op München waardoor er geen doorverbinding is naar Amsterdam. Air France en KLM zijn één bedrijf dus daar worden de prijzen op elkaar afgestemd.

Blijft alleen British Airways over als alternatief. Maar wie weleens op London Heathrow heeft overgestapt weet dat dit niet de fijnste luchthaven is om van vlucht te wisselen. Tel daarbij op dat de vluchten van British Airways al snel volgeboekt zijn en goedkope Business Class tickets zijn ook bij deze airline vrijwel niet te vinden.

Gelukkig zijn er wel steeds meer Midden-Oosten airlines zoals Emirates, Etihad Airways en Qatar Airways die je onder de € 2000 het hele jaar door in de Business Class naar Kaapstad kunnen vliegen.

Nadeel is dat je zo’n 5 a 6 uur langer over je reis doet omdat je via het Midden-Oosten ‘om vliegt’. Laten we duidelijk zijn: de Business Class bij deze ‘Midden-Oosten airlines’ voelen als First Class. Daar kan zelfs de KLM niet aan tippen met hun nieuwe Dreamliner.

Daarnaast moet je weten dat je vaak minstens twee uur overstaptijd hebt op die Arabische luchthavens. Nu is dat ook weer geen straf, want de lounges op deze luchthavens zijn complete 5-sterren resorts, maar direct vliegen heeft voor veel mensen gewoon nog steeds de voorkeur.

Dagelijks directe en goedkope KLM tickets naar KaapstadDagelijks directe en goedkope KLM tickets naar Kaapstad  Goedkope KLM tickets naar Kaapstad v.a. € 599 p.p.


Dagelijks directe en goedkope KLM tickets naar KaapstadDagelijks directe en goedkope KLM tickets naar Kaapstad  Goedkope vliegtickets naar Zuid-Afrika met overstap al v.a. € 499 per persoon


Dagelijks directe en goedkope KLM tickets naar Kaapstad
Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over KLM dagelijks naar Kaapstad met de 787 Dreamliner!KLM Werelddeal weken

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!