Eliza was Here vakanties naar Limnos

Eliza Was Here vakanties naar limnosIn een kleine drie uur vlieg je iedere maandag met Transavia naar de nieuwe ontdekking van reisorganisatie Eliza Was Here; het typische Griekse eilandje Limnos. De vlucht wordt overigens wel uitgevoerd met een tussenlanding op het naburige eiland Chios.

Omdat het maar zo’n klein eiland is zijn er ook geen grote hotels, waardoor het massatoerisme hier geen schijn van kans maakt. Er zijn meer kleine Griekse eilandjes zijn, zoals Santorini, maar daar leggen tegenwoordig zelfs al cruiseschepen aan om de typische wit/blauwe rotsvilla’s te kunnen aanschouwen.

Wil je het échte Griekenland ontdekken, tot rust komen en misschien zelfs wel van je honeymoon genieten, dan is Limnos een goede keuze!

Kleinschalig eiland Limnos

Zoals gezegd; Santorini en Mykonos zijn ook kleine Griekse eilanden, maar daar kan het soms hysterisch druk zijn. Nee op Limnos is het nog erg ‘mañana, mañana’. Er wonen nog geen 20.000 mensen en al met al is het eiland maar 30km bij 30km groot. Hierdoor ben je ook zo in je hotel/vakantiehuis vanaf het vliegveld. Maximaal 15 minuten doe je erover, in plaats van een uur in een bus zitten en bij elk hotel stoppen om andere vakantiegangers uit te laten stappen.

Eliza was Here vakantie naar Limnos2

Myrina, de hoofdstad en de haven van Limnos

De leukste plekken op Limnos

De bekendste plaats is de ‘hoofdstad’ Myrina, hier is ook de haven van het eiland. Als je gaat eilandhoppen dan vertrekt vanuit deze plaats je ferry. Verder zijn er verspreid over het hele eiland ruïnes en kastelen uit de Griekse oudheid.

Maar de meeste mensen gaan natuurlijk voor zon, zee en strand. Die stranden bezoek je onder meer in de dorpjes Agios Ioannis, Kokkina Beach en Louri Beach. Kevas Beach is juist geliefd bij surfers vanwege de sterke wind en golven die daar vaak te vinden zijn.

Evgatis Beach is alleen toegankelijk na betaling omdat het onderdeel is van een hotel. Verder is er in  Myrina nog een strand en net ten noorden van Avlonas.

Eliza was Here vakantie naar Limnos

Nog meer stranden op Limnos

Deze twee laatste stranden zijn de drukste stranden van het eiland. Maar zeker geen ‘hutje, mutje’ toestanden hier. Alleen in juli en augustus kan het wat drukker zijn hier, maar volgens de lokale strandstoel-verhuurder heeft hij nog nooit strandstoelen te kort gehad in zijn 32-jarige werkzame leven.

Kleinschalige accommodaties op Limnos

Zoals op bijna alle bestemmingen van reisorganisatie Eliza was Here, zijn er ook op Limnos geen giga-hotels of appartementencomplexen. Op dit Griekse vakantie-eiland is alleen maar laagbouw en kleine vakantievilla’s. Check hier het aanbod van accommodaties op Limnos, zoals deze windmolenhuisjes bijvoorbeeld:

eliza was here  Last-minutes van Eliza Was Here v.a. € 299 p.p.


  Speciale vakanties naar Griekenland van Ross Holidays v.a. € 399 p.p.


sunweb vakanties naar kretasunweb vakanties naar kreta  Goedkope zonvakanties naar Limnos van Sunweb al v.a. € 239 p.p.


Tui vakanties naar KretaTui vakanties naar Kreta  Goedkope zonvakanties naar Limnos van TUI al v.a. € 199 p.p.


flex travel vakantie naar Griekenlandflex travel vakantie naar Griekenland  Fly-Drives in Griekenland van Flex Travel v.a. € 399 p.p.


Eliza was Here vakantie naar Limnos5

Eliza was Here vakantie naar Limnos4

Eliza was Here vakantie naar Limnos3

Eliza was Here vakantie naar Limnos1

Foto’s: Flickr.com under Creative Commons Licencse en Eliza Was Here

Geef hieronder jouw beoordeling of ervaring over jouw Eliza was Here vakantie naar Limnos

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!