Eliza Was Here vakanties naar Kreta

Eliza Was Here vakanties naar kretaIn de helblauwe Middellandse Zee ligt het prachtige kleine Griekse eiland Kreta. Het meest bekend is Kreta natuurlijk van de serie ‘Oh oh, Cherso’, waar Haagse jongeren het eiland onveilig maken. En inderdaad, de plaats Chersonissos richt zich vooral op het massatoerisme, maar dat is maar één dorp van het eiland.

Kreta is ongeveer net zo groot als heel Vlaanderen, dus zijn er genoeg kleine romantische locaties op het eiland te vinden. Daarom heeft reisorganisatie Eliza Was Here, de mooiste accommodaties op dit eiland voor jou uitgezocht.

Wat is er te doen op Kreta?

Naast de stranden en het lekkere weer zijn de voormalige leprakolonie Spinalonga en de Samaria-kloof de meest bekende bezienswaardigheden op Kreta. Op Spinalonga werden vroeger mensen met lepra verbannen en heeft dus een beladen geschiedenis, maar vandaag de dag is het een prachtig fort en mooie bezienswaardigheid.

De Samaria-kloof aan de Westzijde van het eiland staat juist bekende om de verkoeling en de mooie natuur. Als je het niet zou weten, zou je denken dat je in de Rocky Mountains rondloopt. Zo heftig zijn de rotspartijen en zo mooi zijn de flora en fauna.

Aan de Zuidzijde van het eiland kan je vooral de idyllische berdorpjes vinden waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Zeker in de zomer zijn bezoekjes aan deze dorpjes ideaal om verkoeling te zoeken aangezien het overdag 35 graden kan worden op Kreta.

eliza was here kreta 3Stranden van Kreta

De hoofdreden om naar Kreta te komen is natuurlijk het strand en het weer! Het voordeel van de stranden van Kreta is dat ze langzaam aflopen zodat kleine kinderen dus niet direct de diepe zee in rennen. Nadeel weer is, dat op Kreta van nature geen zandstranden voorkomen. Op de meest toeristische plaatsen zoals Chersonisos en Elounda hebben de autoriteiten weliswaar zandstrandjes aangelegd, maar deze zijn vooral in het hoogseizoen druk bevolkt.

Daarom hebben zo goed als alle appartementen en hotels op Kreta eigen zwembaden waar de meeste vakantiegangers blijven hangen met een wijntje of biertje in hun hand en uitkijkend over de helblauwe Middellandse Zee!

eliza was here kreta

Vlucht+hotel+auto naar Kreta

eliza was here kreta 1Omdat Kreta het grootste eiland van Griekenland is kan je niet zoveel per fiets of per scooter doen zoals bijvoorbeeld op Zakynthos. De meeste appartementen en hotels liggen aan het strand ten Oosten van de luchthaven van Heraklion. Daar zijn de bekende drukke badplaatsen Chersonissos, maar ook de rustige dorpjes zoals Rethymnon of Agios Nikolaos.

De wat luxere hotels bevinden zich in de buurt van Elounda en Stalis. Wil je zelf op ontdekking op dit prachtige eiland of wil je juist wat verder van de drukte in een leuke romantisch hotelletje zitten? Dan is het juist handig om een huurauto tot je beschikking te hebben.

Het voordeel van een vakantie van Eliza Was Here is het feit dat die huurauto al inbegrepen is in de prijs en niet duurder is dan wanneer je alles zelf los zou boeken. Kijk hier voor de verschillende kleinschalige en romantische accommodatie van Eliza Was Here op Kreta inclusief autohuur!

eliza was hereeliza was here kreta  Met Eliza Was Here naar Kreta v.a. € 299 p.p.


sunweb vakanties naar kretasunweb vakanties naar kreta  Goedkope zonvakanties naar Kreta van Sunweb al v.a. € 239 p.p.


Tui vakanties naar KretaTui vakanties naar Kreta  Goedkope zonvakanties naar Kreta van TUI al v.a. € 199 p.p.


Ross Holidays vakanties naar KretaRoss Holidays vakanties naar Kreta  Speciale vakanties naar Griekenland van Ross Holidays v.a. € 399 p.p.


flex travel vakantie naar Griekenlandflex travel vakantie naar Griekenland  Fly-Drives in Griekenland van Flex Travel v.a. € 399 p.p.


  Eilandhoppenopmaat.nl eiland-specialist v.a. € 399 p.p.


Geef hieronder een beoordeling of ervaring over Eliza was here vakanties naar Kreta

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!