Goedkope Fly-Drive Andalusië

De Zuid-Spaanse provincie Andalusië is misschien wel het beste te vergelijken met de provincies Brabant of Limburg. Het is er relaxed, gemoedelijk, er is geen haast, kortom de ideale vakantiebestemming.

Nu zijn Spanjaarden sowieso niet echt gehaast natuurlijk, maar er is een duidelijk verschil tussen de stedelingen in Barcelona en Madrid en de inwoners van Andalusië. Tradities en familie zijn nog erg belangrijk in dit gebied.

Natuurlijk kennen we allemaal de torenflats van Torremolinos met vooral in de winter veel bejaarden en pensionado’s, maar dit is echt maar de enige stad die vergelijkbaar is met bijvoorbeeld Benidorm.

Rondreis of Standplaatsreis in Andalusië

Meestal vlieg je aan op Malaga, deze stad ligt aan de kust en is vergelijkbaar met een middelgrote stad als Breda, in een dag of twee heb je het hier wel gezien.

Goedkope-FLY-DRIVE-ANDALUSIE-6

Zicht op kustplaats Malaga én de Arena van de stad.

Grofweg heb je vanuit Malaga twee opties als je kiest voor een Fly-Drive in Andalusië. Je gaat vanuit één standplaats verschillende plaatsen bezoeken, of je overnacht elke twee dagen ergens anders.

Het voordeel van je standplaats is dat je elke avond lekker ’thuis’ komt en kan relaxen. Het nadeel weer is dat je toch wel veel kilometers aan het heen en weer rijden bent.

Bij een Fly-Drive langs verschillende steden, moet je weer elke twee dagen opnieuw je koffer inpakken en je nieuwe accommodatie zoeken, maar het aantal afgelegde kilometers per dag is gelimiteerd.

Hoofdwegen en landweggetjes in Andalusië

Net als in Frankrijk kan je kiezen voor de grote snelwegen en kan je binnen 1,5 uur vanuit Malaga in Sevilla zijn (de grootste afstand van je Fly-Drive), maar je kan ook kiezen voor de schattige binnenwegen maar dan doe je er bijna de hele dag over.

De snelwegen in Andalusië zijn erg goed onderhouden omdat het veelal tolwegen zijn. Met de opbrengst van het tolgeld worden de wegen weer onderhouden.

Een Fly-Drive in Andalusië is vooral erg relaxed en romantisch. Elke avond lekker eten en wijntjes drinken. Overnachten in Paradores of Finca’s (typische Spaanse kleinschalige accommodaties) en vooral genieten van de zon natuurlijk!

Feria’s in Andalusië

Goedkope FLY-DRIVE ANDALUSIE-7

In Andalusië mag je natuurlijk het Alhambra in Granada niet missen.

Let wel even goed op de feestweken! Zo eind augustus begin september zijn er vaak feestweken (Feria’s) en kan het gezellig druk worden in de steden.

Koning Willem-Alexander heeft bijvoorbeeld tijdens de Feria van Sevilla Máxima ten huwelijk gevraagd. Dit is beregezellig want er wordt gegeten en gedronken en gefeest, maar misschien ben je juist op zoek naar rust en dan raden we je aan om deze plaatsen tijdens deze weken te vermijden.

Sowieso kan je Andalusië en de steden Sevilla, Cordoba en Granada het beste bezoeken in het voor en naseizoen. In de zomer is het simpelweg te warm en in de winter is het wel erg rustig.

  Fly-Drives in Zuid-Spanje van TUI v.a. € 299 p.p.


Fly-Drive AndalusiëFly-Drive Andalusië  Fly-Drive Andalusië (standplaatsreis) al vanaf € 299 per persoon!


Fly-Drive AndalusiëFly-Drive Andalusië  Fly-Drive Andalusië (rondreis) al vanaf € 299 per persoon!
Schrijf hieronder een beoordeling of ervaring over jouw Fly-Drive door Andalusië

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!