Fly-Drive Canarische Eilanden

Eilandhoppen Canarische EilandenÉén van de mooiste eilandengroepen op aarde om te eilandhoppen, na Griekenland, zijn ongetwijfeld de Canarische Eilanden. Deze parel voor de kust van Afrika heeft het hele jaar door een ideaal klimaat om te genieten van rust, ruimte, zon, zee en stranden én dus om te eilandhoppen op de Canarische Eilanden.

Natuurlijk zijn er op bijvoorbeeld Tenerife en Gran Canaria massa-toerisme bestemmingen waar je nog niet dood gevonden wilt worden. Maar dit zijn maar een paar dorpen/stadjes op deze eilanden.

Playa de Las Americas en Los Cristianos op Tenerife wil je zeker vermijden, en ook Playa del Ingles en het aangrenzende Maspalomas op Gran Canaria zouden niet onze eerste keuze zijn. Maar op een kwartiertje rijden van deze toeristenplaatsen, kom je de echte pracht van de eilanden tegen.


Goedkope fly drive-Canarische-Eilanden5

Fly-Drive La Gomera en La Palma

Iedereen denkt bij de Canararische Eilanden direct aan de bovengenoemde grote eilanden, maar probeer ook de veel kleinere eilanden La Gomera en La Palma eens uit. Madonna zong niet voor niets over La Palma, tijdens de hit ‘La Isla Bonita’.

Het toerisme is op deze eilanden veel kleinschaliger en dus zijn deze eilanden veel minder druk. Alle Canarische Eilanden, hebben een internationaal vliegveld waar luchtvaartmaatschappijen uit heel Europa op vliegen. Alleen La Gomera is een uitzondering; daar vliegt alleen de lokale luchtvaartmaatschappij Binter Canarias op vanuit Tenerife en Gran Canaria. Maar bijna iedereen die een fly-drive gaat maken, vliegt aan op één van de grote eilanden om vervolgens met de veerboot naar de diverse eilanden te varen.

Fly-drive in Canarische Eilanden met of zonder huurauto

Goedkope fly drive-Canarische-Eilanden2De meeste reisorganisaties bieden géén huurauto aan tijdens een fly-drive omdat dit extra kosten met zich meebrengt op de veerboten. Reisorganisatie Eilandhoppenopmaat.nl lost dit op door je bij aankomst op de luchthaven op te halen.

La Gomera en La Palma zijn uitermate geschikt om met een scooter te verkennen, maar mocht je toch een huurauto op elk eiland willen hebben of met dezelfde huurauto alle eilanden te verkennen dan is dit natuurlijk voor een meerprijs altijd mogelijk. Over het algemeen is een huurauto op Tenerife en Gran Canaria wél inbegrepen.

Veel eigenaren van de accommodaties kunnen je echter gratis ophalen en terugbrengen naar de haven waar de veerboot vandaan vertrekt of aankomt.

Eilandhoppen Canarische Eilanden

Goedkope fly drive-Canarische-Eilanden4

Fly-drive Fuerteventura en Lanzarote

Deze eilanden worden door veel reisorganisaties niet eens aangeboden voor een fly-drive of eilandhop-vakantie. De reden is dat deze twee eilanden heel erg droog en dor zijn en dat er vooral veel strandresorts zijn. Gran Canaria, Tenerife, La Palma en La Gomera zijn veel groener en daarom ook mooier om te bezoeken.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon op één van de eilanden te blijven en dan alleen op dat eiland een huurauto te gebruiken om het eiland te verkennen. Mocht je op zoek zijn naar zo’n vakantie én je wilt in kleinschalige accommodaties verblijven, dan adviseren wij je om eens te kijken op de site van Eliza Was Here.

 

  Eilandhoppenopmaat.nl eiland-specialist v.a. € 399 p.p.


  Fly-Drives van Ilios Reizen v.a. € 399 p.p.


  Eilandhoppen Canarische Eilanden via TUI vanaf € 399 p.p.


eliza was here  Last-minutes van Eliza Was Here v.a. € 299 p.p.!


sunweb vakanties  Goedkope vakanties Canarische Eilanden van Sunweb al v.a. € 399 p.p.
Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over goedkope Fly-Drive Canarische Eilanden!

Foto's: Flickr.com under Creative Commons License

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!