Fly-drive Noord-Spanje en Baskenland

Denk je aan Spanje, dan denk je aan de steden Barcelona en Madrid, één van de zon-overgrote Costa’s of de mooie eilanden. Maar onderschat het groene Noorden van Spanje ook niet. In dit deel van het land, wat ook voor een deel Baskenland is, kom je misschien nog wel de aardigste mensen tegen én drink je de heerlijkste wijnen uit de Rioja-streek. Dit gebied in Spanje leent zich dan ook uitstekend voor een fly-drive in Noord-Spanje en Baskenland dus.

Fly-drive Noord-Spanje en Baskenland4

Uitzicht over de wijnvelden en de zee ter hoogte van Gijón

Culinaire Fly-Drive van Flex Travel

Reisorganisatie Flex Travel uit Delft heeft speciaal voor dit gebied een mooie fly-drive samengesteld. Je vliegt vanuit Amsterdam direct naar Bilbao en ook weer terug. Je kan ook de fly-drive met twee dagen verlengen en dan terugvliegen vanaf La Coruna of Santiago de Compostella.

Tijdens deze fly-drive door Baskenland, verblijf je bijna elke nacht in een ander typisch Spaans en kleinschalig hotel, waar je elke avond in het restaurant van de typisch Baskische keuken kan genieten.

De Baskische keuken bestaat vooral uit lekker pinchos (kleine hapjes), veel vlees en dieprode Rioja-wijnen.

Fly-drive Noord-Spanje en Baskenland2

Het Guggenheim museum in Bilbao

Steden als Bilbao en San Sebastian tijdens de Fly-Drive

Omdat het in de winter veel kan regenen in dit deel van Spanje is het ook veel groener dan het droge en stoffige andere deel van Spanje. Doordat het hier vochtiger is, rijpen de drijven ook beter en dus komen hier ook veel lekkere wijnen vandaan. Niet voor niets is de aangrenzende streek Rioja bekend om haar goede en robuuste wijnen.

Tijdens je fly-drive door Noord-Spanje begin je natuurlijk in Bilbao en bezoek je daar het bekende Guggenheim museum. Daarna door naar studentenstad en surfersparadijs San Sebastian, waarna je door reist naar kleinere maar niet minder mooie steden zoals León, Oviedo en Gijón.

Fly-drive Noord-Spanje en Baskenland5

Galicië, nog zo’n onbekende regio van Spanje

Verlenging fly-drive Noord-Spanje mogelijk naar Galicië

Deze fly-drive is maar 8 dagen, maar wil je langer en een bezoek aan Galicië combineren dan is dat ook mogelijk via Flex Travel. Je vliegt dan terug vanaf La Coruna of Santiago de Compostela. Je legt dan natuurlijk wél meer kilometers af met je huurauto, maar je ziet ook veel meer van deze Noord-Spaanse streek.

Als nóg meer tijd hebt, dan zou je nog kunnen overwegen om een deel van Noord-Portugal mee te pakken en/of terug te vliegen vanuit de Portugese stad Oporto. Ook deze verlengingsmogelijkheid wordt aangeboden door de twee onderstaande reisorganisaties.

Fly-drive Noord-Spanje en BaskenlandFly-drive Noord-Spanje en Baskenland  8-daagse fly-drive Noord-Spanje/Baskenland v.a. € 799 p.p.


  Klik hier voor TUI vakanties naar Noord-Spanje en Baskenland v.a. € 399 p.p.


Fly-drive Noord-Spanje en BaskenlandFly-drive Noord-Spanje en Baskenland  Cultuur reizen naar Noord-Spanje/Baskenland van SRC al vanaf € 599 p.p.


Fly-drive-Noord-Spanje-en-Baskenland8

Herfstochtenden in Galicië zijn het mooist

Fly-drive Noord-Spanje en Baskenland7

De Noord-Spaanse keuken

Fly-drive-Noord-Spanje-en-Baskenland6

Galicië is heel veel vis, in dit geval inktvis

Fly-drive-Noord-Spanje-en-Baskenland5

Inktvis ‘Galician style’
Fly-drive Noord-Spanje en BaskenlandFly-drive Noord-Spanje en Baskenland  8-daagse fly-drive Noord-Spanje/Baskenland v.a. € 799 p.p.


  Klik hier voor TUI vakanties naar Noord-Spanje en Baskenland v.a. € 399 p.p.


Fly-drive Noord-Spanje en BaskenlandFly-drive Noord-Spanje en Baskenland  Cultuur reizen naar Noord-Spanje/Baskenland van SRC al vanaf € 599 p.p.


Foto's: Flickr.com under Creative Commons License


Foto's: From Envato.com with a valid purchased licenseGeef hieronder jouw beoordeling of ervaring over fly-drive Noord-Spanje en Baskenland

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!