Fly-Drive rondreis Cyprus

Het eiland Cyprus leent zich uitstekend voor een mooie fly-drive vakantie in de zon. Van grofweg half april t/m half oktober vliegt Transavia meerdere malen per week naar de luchthavens van Larnaca aan de ene kant van het eiland en Paphos aan de andere kant van het eiland. In het winterseizoen wordt er helaas wel minder gevlogen naar Cyprus, maar nog steeds twee keer per week gelukkig.

fly drive rondreis cyprus9

Cyprus heeft prachtige boulevards waar je onder het genot van een wijntje de zon kunt onder zien gaan.

Cyprus is een zomer- en winterbestemming

In de winter is het rustiger en koeler op het eiland. Het zonnetje schijnt nog steeds natuurlijk, maar minder fel. En met een aangename 20 graden is het prima overwinteren op dit eiland in de Middellandse Zee. Er zijn minder toeristen en dus lagere prijzen voor hotels en autohuur, daarnaast is het op de wegen minder druk. Ideaal dus voor een fly-drive in de winter.

Maar ook in de zomer is heerlijk op Cyprus! Voor een fly-drive zouden we zelf de maanden juli en augustus vermijden. Ten eerste vanwege de hitte, maar ook vanwege de vloedgolf aan Engelse toeristen. Nu blijven de meeste toeristen uit Engeland in het toeristenoord Ayia Napa, maar de luchthavens en de wegen is het druk met deze lijkbleke Britten. Ayia Napa is voor de Britten wat Chersonissos of Lloret del Mar voor Nederlanders is.

Troodos-gebergte op Cyprus

fly drive rondreis cyprus1

Het uitzicht vanaf het Triodos gebergte bij zonsopkomst.

Wil je toch in juli of augustus naar Cyprus? Bezoek dan tijdens je fly-drive op Cyprus het Troodos-gebergte in het midden van het eiland. In de bergen is het koeler en het uitzicht over het eiland is fenomenaal.

Boek je een fly-drive dan verblijf je grofweg de helft van de nachten in kleinschalige accommodaties aan de kust en de andere helft in comfortabele villa’s in het Troodos-gebergte met eigen zwembad. Stop tijdens je fly-drive onderweg gewoon waar je wilt en geniet tijdens je lunch van het uitzicht.

 

Vakantie Cyprus

fly drive rondreis cyprus10

Weinig mensen weten het; maar Cyprus staat bekend om de heerlijke shiraz-wijn.

Wijnboerderijen op Cyprus

Bij heel veel mensen onbekend, maar Cyprus heeft een relatief grote wijn-industrie. Met name de rode wijn (shiraz) is erg goed en populair. Op de uitlopers van het Troodos-gebergte is het klimaat voor het verbouwen van druiven ideaal. Relatief koel in de zomer en aangenaam zacht in de winter.

Bezoek tijdens je fly-drive op Cyprus ook eens een wijnboerderij en geniet van de lekkere wijnen en spijzen. Op een aantal wijnboerderijen kan je zelfs blijven overnachten, check hiervoor de programma’s van de fly-drives op Cyprus.

 

Paphos en Larnaca

fly drive rondreis cyprus4

Het haventje van Paphos tijdens de avond.

Zoals eerder geschreven begint en/of eindigt je fly-drive op Cyprus in Paphos of Larnaca. Hier bevinden zich namelijk de twee luchthavens van Cyprus. Paphos staat voornamelijk bekend om de prachtige stranden en dit is ook het rustigere deel van Cyprus.

Het gebied tussen Limassol en Larnaca is dichter bevolkt, maar nog steeds heerlijk rustig voor eilandbegrippen. De enige plaats waar je waarschijnlijk alleen even wilt lunchen en daarna zo snel mogelijk weer weg wilt is dus het Britse feestparadijs Ayia Napa.

Hieronder hebben wij de beste fly-drives op Cyprus voor je geselecteerd. Cyprus-specialist Ilios Reizen geeft je zelfs de mogelijkheid om vanaf een Duitse luchthaven te vliegen en heeft mooie fly-drives op Cyprus voor jou samengesteld.

Reisorganisatie Eliza Was Here pakt het iets anders aan; bij hen verblijf je de hele reis in dezelfde accommodatie en kan je met de huurauto (inclusief) elke dag iets anders bezoeken.

  Fly-Drives van Ilios Reizen v.a. € 399 p.p.


eliza was here  Fly-drives van Eliza Was Here v.a. € 399 p.p.


eliza was here  Goedkope reizen en vakanties van Isropa v.a. € 399 p.p.

 

fly drive rondreis cyprus11

fly drive rondreis cyprus8

fly drive rondreis cyprus7

fly drive rondreis cyprus3

fly drive rondreis cyprus2

  Fly-Drives van Ilios Reizen v.a. € 399 p.p.


eliza was here  Fly-drives van Eliza Was Here v.a. € 399 p.p.


eliza was here  Goedkope reizen en vakanties van Isropa v.a. € 399 p.p.


 

Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over Fly-Drive rondreis Cyprus

Foto's: Flickr.com under Creative Commons License

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!