Fly-drive vakantie Peloponessos

Peloponessos is een letterlijke vertaling van ‘het eiland van Pelops’. Pelops is een Griekse god en ‘nessos’ is eiland in het Grieks. Maar eigenlijk is de Peloponessos geen eiland, maar een schiereiland. Het schiereiland ligt ten zuiden van het vasteland en ten zuidwesten van Athene.

Omdat het klimaat mild is en omdat het een zeer vruchtbaar gebied is, is de natuur prachtig. De rotsachtige kust wisselt regelmatig af met prachtige zandstranden waar werkelijk niemand is. Daarnaast zijn de wegen goed begaanbaar dus leent de Peloponessos zich prima voor een fly-drive vakantie.

fly drive vakantie peloponessos1

Typisch Griekse molen en prachtige blauwe luchten

Rondreis of Standplaatsreis Peloponessos

Meestal vlieg je aan op de Griekse hoofdstad Athene. Deze stad ligt aan de kust en met een dag of twee heb je het hier wel gezien. Grofweg heb je vanuit Athene twee opties als je kiest voor een Fly-Drive op de Peloponessos. Je gaat vanuit één standplaats verschillende plaatsen bezoeken, of je overnacht elke twee dagen ergens anders.

Het is vaak ook mogelijk om op Athene aan te komen en om vanaf Kalamata weer te vertrekken. Deze stad ligt in het uiterste zuiden van de Peloponessos. Op die manier hoef je niet per sé terug naar Athene als je naar huis wilt. Of je kan natuurlijk zowel heen als terug vanaf Kalamata vliegen.

Daarnaast zijn er dagelijks meerdere vluchten van de grote luchthavens Amsterdam, Brussel en Dusseldorf naar Athene. Vanaf de regionale vliegvelden is er ook vaak nog dagelijks een vlucht, bijvoorbeeld vanaf Weeze, Eindhoven en Rotterdam.

Het voordeel van je standplaats is dat je elke avond lekker ’thuis’ komt en kan relaxen. Het nadeel weer is dat je toch wel veel kilometers aan het heen en weer rijden bent. Bij een Fly-Drive langs verschillende plaatsen, moet je weer elke twee dagen opnieuw je koffer inpakken en je nieuwe accommodatie zoeken, maar het aantal afgelegde kilometers per dag is gelimiteerd.

Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays

fly drive vakantie peloponessos5

Oude tempels en amfitheaters zijn overal te vinden.

Wat te doen op de Peloponessos?

Je moet natuurlijk vooral genieten! Daarom ben je immers op vakantie. Nadat je de drukte van Athene achter je hebt gelaten doe je verschillende historische plaatsen aan zoals Tripolis, Sparta, en Olympia (juist, die van de Olympische Spelen). Het schiereiland is nog niet ontdekt door het massa-toerisme, dus je ziet hier vooral Grieken uit Athene die vakantie vieren.

Het is ook culinair genieten op de Peloponessos met heerlijke wijntjes en typisch Grieks eten. Op dit schiereiland bevinden zich per vierkante kilometers dan ook niet voor niets de meeste wijnhuizen van Griekenland.

De Peloponessos is daadwerkelijk bezaaid met amfitheaters en tempels om de Griekse goden te vereren. Rondreizen op de Peloponessos is letterlijk rondreizen in de Griekse geschiedenis!

 

fly drive vakantie peloponessos2

Op de Peloponessos doe je alles per auto, maar een boottochtje maken kan in Griekenland altijd natuurlijk!

Vervoer op de Peloponessos

Eigenlijk op gaat alles op de Peloponessos per auto, maar je kan ook prima per bus overal komen. De trein wordt afgeraden, of je moet wel heel veel geduld hebben. Bij een fly-drive vakantie naar de Peloponessos is de huurauto natuurlijk inbegrepen.

Daarnaast is het ook vaak voordeliger om zo’n pakketje te reserveren waar al een vliegticket, autohuur en accommodatie bij inbegrepen zijn. Reisorganisaties in Nederland kopen vaak grote volumes autohuur in, en krijgen in ruil daarvoor een lagere huurprijs dan dat je individueel een auto zou huren, en van dat verschil profiteer jij weer als reiziger weer natuurlijk.

 

Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here

fly drive vakantie peloponessos4

Kiezen voor een standplaatsreis heeft als voordeel dat je elke avond in je ‘eigen’ bed slaapt.

Vakantie op de Peloponessos

De beste reistijd om naar de Peloponessos op vakantie te gaan is grofweg van april tot oktober. Hoewel het klimaat in dit gebied van Griekenland mild is, wordt afgeraden om in de maanden juli en augustus overdag heel actief te zijn. Beperk je activiteiten tot de ochtend in deze maanden en ga daarna lekker aan het zwembad liggen of natuurlijk op het strand.

Check hieronder de twee beste aanbieders van fly-drive vakanties naar de Peloponessos, Flex Travel (elke nacht een ander hotel) of Eliza was Here (elke dag vanuit hetzelfde vakantiehuis een fly-drive)

 

 

eliza was here  Fly-Drive vakantie Peloponessos (standplaatsreis) al vanaf € 499 per persoon!


eliza was here  Fly-Drive vakantie Peloponessos (rondreis) al vanaf € 599 per persoon!


sunweb vakanties  Goedkope Sunweb vakanties naar de Peloponessos al v.a. € 239 p.p.!


  Speciale vakanties naar Griekenland van Ross Holidays v.a. € 399 p.p.
Foto’s: Flickr.com

Geef hieronder een beoordeling of ervaring over jouw Fly-drive vakantie Peloponessos

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!