Hoe inbrekers via je handbagage je huis vinden!


Tijdens de vakantieperiodes slaan inbrekers gemiddeld vaker toe dan daarbuiten. Dit heeft vanzelfsprekend alles te maken met het feit dat het zomer is.

In de winter, als er sneeuw ligt, lopen er relatief minder dieven rond omdat ze bang zijn dat hun voetsporen worden gevonden in de sneeuw.

Verder laten mensen in de zomer vaker een deurtje of raampje open staan vanwege de frisse lucht, maar ook dit is de ideale uitnodiging voor een handige inbreker.

De hoofdreden echter dat er bij vakantiegangers bovengemiddeld veel wordt ingebroken, is het feit dat men simpelweg niet thuis is. Dat klinkt als een open deur intrappen, maar dat is het niet.

Lichtschakelaars met een timer

Inbrekers weten namelijk niet zeker of je nu thuis bent of niet tijdens de vakantieperiode. Ze gokken erop dat er al een aantal dagen geen auto voor de deur staat, of dat er al dagen geen licht brandt in huis. Dit laatste issue kan je oplossen door lichtschakelaars met timers te gebruiken (klik hier voor een overzicht).

Inbrekers op Schiphol

Maar de allerbelangrijkste reden voor inbrekers om hun slag te slaan in jouw huis, is het feit dat je ze zelf informeert hierover, op Schiphol namelijk, als je in de rij staat om in te checken.

Vergelijk bovenstaande foto eens met diezelfde foto hieronder en zie het verschil. Kuddes vakantiegangers plakken namelijk een adreslabel op hun (hand)bagage. Als jij in de rij staat, dan loopt er simpelweg  een ‘spotter’ langs de rij en onthoudt jouw adres, of erger, hij maakt gewoon een foto met zijn telefoon van jouw bagagelabel.

GEEF INBREKERS GEEN KANS! LET OP JE HANDBAGAGE4

Mensen staan achteloos in de rij met hun bagagelabel goed zichtbaar. Een buitenkansje voor ‘spotters’.
Bron foto: Flickr.com door ‘Harsha K R’

Als jij in de rij staat voor een vlucht naar Miami, dan kan de ‘spotter’ op zijn vingers natellen dat jij wel een dag of tien weg blijft. Deze ‘spotter’ op Schiphol geeft jouw adres door aan zijn ‘netwerk’ in de provincie. Tel uit de winst voor de inbreker!

Bagagelabels zijn niet nodig

De bagagelabels die je krijgt van de reisorganisatie met je adres erop, zijn totaal overbodig. Aan je koffer hangt immers al een label van de luchtvaartmaatschappij met daarop de bestemming van je koffer. Mocht je koffer kwijtraken, dan heeft de luchtvaartmaatschappij het recht om de koffer open te maken als er verder niets bekend is over de eigenaar.

Weest gerust, een luchtvaartmaatschappij doet dit niet zomaar. Dit doet men alleen, na toestemming van de autoriteiten én als jij bij aankomst géén PIR hebt laten opmaken.

Veilig op vakantie geef inbrekers geen kans3

De Koninklijke Marechaussee draagt zorg voor de veiligheid op Schiphol. Op deze foto wordt een taxironselaar gearresteerd. Ook tegen ‘spotters’ wordt hard opgetreden. Bron foto: Facebook Marechaussee

PIR rapport bij verloren bagage

Dit is een Property Irregularity Report, een rapport dat je in de aankomsthal laat opmaken als jouw koffer niet is aangekomen op de bagageband.

In dit PIR vul je in wat je bestemming is op plaats van bestemming (je hotel bijvoorbbeld), of als je aankomt in Nederland, je huisadres.

Zo zie je; er is geen enkele reden om je huisadres op een (hand)bagagelabel te schrijven! Als alternatief kan je altijd nog een briefje met zowel je vakantieadres als je huisadres in je koffer doen.

Als de bagagemedewerkers dan de koffer openen, zien ze direct dat briefje en weten ze sneller waar de koffer heen moet.

 

  Handbagekoffers van Kofferstore.nl v.a. € 49 én gratis thuisbezorgd

 

Daniel Ray Dade Schoudertas Cognac
Converse Poly Cross Body Schoudertas Cool Grey
Chesterfield Dali Rugzak Brown
Chesterfield Andrew Rugzak Brown
SuitSuit Caretta Spinner 75 Red Cherry
Herschel Travel Accessoires Amenity Kit S/M Heathered Grey
Eagle Creek Specter Compression Cube Small Volcano Red
Eastpak Rusher Schoudertas Cloud Navy
Reisenthel Koeltas Coolerbag Floral
American Tourister Airconic Spinner 55 Paradise Pink
Herschel Strand Sprout Luiertas Light Grey Crosshatch New
Reisenthel Carrycruiser Frame Zebra
Samsonite Lite-Box Spinner 55 Deep Blue
Enrico Benetti Metz Rugtas Camel
BG Berlin Enduro 1+1 Kofferset (28'' + 20") Black
MyK Wannahave Bag Chestnut
Kipling City Pack S Backpack Grey Gris
Deuter Vista Skip Backpack Maron/ Arctic
Rains Original Mountaineer Bag Backpack Off White
MyK Bag Carlyle Schoudertas Silver Grey
Kipling Delia Compact Small Backpack Black Noir
Enrico Benetti Bobbi Shopper 14" Middengrijs
Chesterfield Black Label Aktentas Quinten Black
Wimona Natalia One Schoudertas Grijs 3016