Hoe inbrekers via je handbagage je huis vinden!


Tijdens de vakantieperiodes slaan inbrekers gemiddeld vaker toe dan daarbuiten. Dit heeft vanzelfsprekend alles te maken met het feit dat het zomer is.

In de winter, als er sneeuw ligt, lopen er relatief minder dieven rond omdat ze bang zijn dat hun voetsporen worden gevonden in de sneeuw.

Verder laten mensen in de zomer vaker een deurtje of raampje open staan vanwege de frisse lucht, maar ook dit is de ideale uitnodiging voor een handige inbreker.

De hoofdreden echter dat er bij vakantiegangers bovengemiddeld veel wordt ingebroken, is het feit dat men simpelweg niet thuis is. Dat klinkt als een open deur intrappen, maar dat is het niet.

Lichtschakelaars met een timer

Inbrekers weten namelijk niet zeker of je nu thuis bent of niet tijdens de vakantieperiode. Ze gokken erop dat er al een aantal dagen geen auto voor de deur staat, of dat er al dagen geen licht brandt in huis. Dit laatste issue kan je oplossen door lichtschakelaars met timers te gebruiken (klik hier voor een overzicht).

Inbrekers op Schiphol

Maar de allerbelangrijkste reden voor inbrekers om hun slag te slaan in jouw huis, is het feit dat je ze zelf informeert hierover, op Schiphol namelijk, als je in de rij staat om in te checken.

Vergelijk bovenstaande foto eens met diezelfde foto hieronder en zie het verschil. Kuddes vakantiegangers plakken namelijk een adreslabel op hun (hand)bagage. Als jij in de rij staat, dan loopt er simpelweg  een ‘spotter’ langs de rij en onthoudt jouw adres, of erger, hij maakt gewoon een foto met zijn telefoon van jouw bagagelabel.

GEEF INBREKERS GEEN KANS! LET OP JE HANDBAGAGE4

Mensen staan achteloos in de rij met hun bagagelabel goed zichtbaar. Een buitenkansje voor ‘spotters’.
Bron foto: Flickr.com door ‘Harsha K R’

Als jij in de rij staat voor een vlucht naar Miami, dan kan de ‘spotter’ op zijn vingers natellen dat jij wel een dag of tien weg blijft. Deze ‘spotter’ op Schiphol geeft jouw adres door aan zijn ‘netwerk’ in de provincie. Tel uit de winst voor de inbreker!

Bagagelabels zijn niet nodig

De bagagelabels die je krijgt van de reisorganisatie met je adres erop, zijn totaal overbodig. Aan je koffer hangt immers al een label van de luchtvaartmaatschappij met daarop de bestemming van je koffer. Mocht je koffer kwijtraken, dan heeft de luchtvaartmaatschappij het recht om de koffer open te maken als er verder niets bekend is over de eigenaar.

Weest gerust, een luchtvaartmaatschappij doet dit niet zomaar. Dit doet men alleen, na toestemming van de autoriteiten én als jij bij aankomst géén PIR hebt laten opmaken.

Veilig op vakantie geef inbrekers geen kans3

De Koninklijke Marechaussee draagt zorg voor de veiligheid op Schiphol. Op deze foto wordt een taxironselaar gearresteerd. Ook tegen ‘spotters’ wordt hard opgetreden. Bron foto: Facebook Marechaussee

PIR rapport bij verloren bagage

Dit is een Property Irregularity Report, een rapport dat je in de aankomsthal laat opmaken als jouw koffer niet is aangekomen op de bagageband.

In dit PIR vul je in wat je bestemming is op plaats van bestemming (je hotel bijvoorbbeld), of als je aankomt in Nederland, je huisadres.

Zo zie je; er is geen enkele reden om je huisadres op een (hand)bagagelabel te schrijven! Als alternatief kan je altijd nog een briefje met zowel je vakantieadres als je huisadres in je koffer doen.

Als de bagagemedewerkers dan de koffer openen, zien ze direct dat briefje en weten ze sneller waar de koffer heen moet.

 

  Handbagekoffers van Kofferstore.nl v.a. € 49 én gratis thuisbezorgd

 

Castelijn & Beerens Canyon Grote Sleuteletui Rits RFID Black
Chesterfield Dali Rugzak Brown
Chesterfield Dali Rugzak Cognac
Herschel Travel Accessoires Amenity Kit S/M Heathered Grey
Eastpak Rusher Schoudertas Cloud Navy
American Tourister Airconic Spinner 55 Paradise Pink
CabinZero Classic 2L Hip Bag Absolute Black
Herschel Strand Sprout Luiertas Light Grey Crosshatch New
Eagle Creek Migrate Wheeled Duffel 110L Jet Black
MyK Wannahave Bag Chestnut
Dakine Classic Hip Pack Heuptas Cantaloupe
Eastpak Pinnacle Rugzak Pixel Blue
Deuter Vista Skip Backpack Maron/ Arctic
Eagle Creek RFID TravelZip Organiser Black
Jack Wolfskin Croxley Rugzak Auburn
Jack Wolfskin Camden Town Schoudertas Ultra Black
Decent Tranporto-One Handbagage Trolley 55 Light Blue
Dakine Wonder Pack 18 L Rugzak Woodrose
Roncato Stellar 4 Wiel Trolley Medium 64 Expandable Antracite
Eastpak Springer Heuptas Sweater Seashell
The Healthy Back Bag The Classic Collection S Print Nutopia
The Healthy Back Bag The Classic Collection Textured Nylon M Pebble Grey
Burkely Vintage Wieske 2-Zipper Shoulder Bag Cognac
Samsonite Paradiver Light Duffle Wheels 67 Yellow
CabinZero Classic 36L Ultra Light Travel Bag Grey Moor
Gabol Zambia Cosmetic Bag Grey