Glamping is het luxe kamperen!

Glamour + Camping, dat is eigenlijk Glamping. Geen tentharingen die uit de grond vliegen, niet met de wc-rol onder je arm naar het badhuis, niet puffend ’s ochtends om zes uur uit je stacaravan zweten.

Maar wél de gezelligheid van kamperen, maar met de luxe van een appartement of hotel!

Verschillende soorten Glamping

Grofweg zijn er twee soorten Glamping vakanties:

-Glamping in (met name) Zuid-Europa mét kinderen zoals deze glampings.

-Glamping buiten Europa (voornamelijk Afrika) voor ‘couples only’, zoals deze lodges.

In dit artikel gaan we in op de eerste variant. Klik op bovenstaande link als je meer wilt weten over de andere vorm van Glamping!

Glamping in een boomhut op vakantiepark Molke in Twente 1

Glamping en kinderen

Je kent het misschien nog wel van je eigen vakantie toen je klein was en je met je ouders met hun caravan over de Route du Soleil reed naar het zonnige Zuiden reden.

Na twee dagen rijden was moeder chagrijnig, vader moe van het rijden, maar moest nog wel de tent of caravan geïnstalleerd worden. En dat terwijl eigenlijk de hoofdreden voor het kampeeravontuur, de kinderen waren!

Kamperen is het leukste wat er is voor kinderen. Ze kunnen de hele dag buiten spelen en maken snel vriendjes op de camping. Maar wat een gedoe met zo’n caravan of tent, om nog maar te zwijgen over het gebrek aan comfort!

Daarom bieden steeds meer campings luxe stacaravans aan, vaak zelfs met airco, maar altijd met toilet en douche. Of een luxe safaritent waar ook vaak een douche en toilet aanwezig zijn, al moet wel opgemerkt worden dat het nooit een luxe douche of toilet is natuurlijk.

Glamping-Campings in Nederland en het buitenland

Glamping in een boomhut op vakantiepark Molke in Twente 3Zo leven de kinderen tijdens de vakantie in een walhalla en ook papa en mama zijn tevreden want ze kunnen de wijn tenminste koud leggen in de koelkast en toch van het comfort genieten vergelijkbaar met een appartement of hotel.

En als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben papa en mama het ook naar hun zin. Toch!?

Zoals gezegd bevinden zich de meeste Glamping Campings zich in Zuid-Europa, met name rond de Middellandse Zee.

Al kan je voor een weekendje weg in Nederland ook nog wel even aan FarmCamps denken. Dat is slapen bij de boer. Hoe leuk is dat?

Maar ook slapen in een safarilodge in de Beekse Bergen is gewoon mogelijk in Nederland!