Goedkoop een auto huren op Curaçao

Spanje autohuurHet tropische eiland Curaçao bezoek je vooral om te genieten van zon, zee en strand. De meeste vakantiegangers naar dit Antilliaanse eiland zullen een pakketreis boeken via één van de vele reisorganisaties zoals TUI.

In die gevallen boek je een vlucht, accommodatie en een transfer van en naar de luchthaven. Meestal heb je dan geen huurauto nodig.

Verken het eiland Curaçao met een huurauto

Boek je echter zelf een losse vlucht van KLM of TuiFly naar Willemstad en wil je op de parelwitte stranden van Mambo Beach geraken, dán is een huurauto wellicht een goed idee.

Zo hoef je geen dure taxi te nemen vanaf Hato Airport en daarnaast heb je verder de vrijheid om het eiland te ontdekken.

Op deze manier kan je ook de Christoffelberg en de Jan Thiel Baai bezoeken. Ben je bootliefhebber, dan is het gebied rondom de ‘Spaanse Wateren’ een goed idee.

Verlaten stranden van Curaçao bezoeken met een huurauto

Mambo Beach is het drukste en bekendste strand van Curaçao, maar na een paar dagen wil je misschien wel weer eens wat anders.

Met een huurauto heb je de vrijheid om ook onbekendere strandjes te bezoeken zoals de ‘Grote Knip’, de ‘Kleine Knip’ en ‘Playa Abou’ bijvoorbeeld.

Ook het strand bij beachbar Zanzibar is bekend en populair onder toeristen. Voordeel van dit wat grotere strand is het feit dat er een bewaakte parking bij de ingang van het strand is. Dat is overigens ook zo bij Mambo Beach.

Vooraf autohuur reserveren of ter plaatse op de luchthaven van Curaçao

Het ligt er natuurlijk aan wat jouw persoonlijke voorkeur is, maar het is meestal goedkoper (en makkelijker) om een auto vooraf te huren vanuit Nederland. Zo ben je er ten eerste zeker van dat er een auto beschikbaar is. Als je dit ter plaatse bij aankomst van je vlucht doet, dan moet je maar afwachten of er nog een auto beschikbaar is. Zeker tijdens de Nederlandse schoolvakanties zijn huurauto’s op Curaçao vaak ‘uitverkocht’.

Goedkoper uit bij vooraf auto op Curaçao reserveren

Daarnaast is het zo dat de verhuurders onder dit lijstje, bulkcontracten hebben afgesloten met lokale autoverhuurders.

Hierdoor krijgen die verhuurders een soort kwantumkorting op hun tarieven en die korting brengen de verhuurders weer in mindering op jouw autohuurtarief.

Tel daarbij op dat alle secundaire voorwaarden bij vooraf reserveren ook nog eens beter zijn. Zo zijn bij alle verhuurders onder dit lijstje de meeste verzekeringen al meegenomen in de huurprijs van je auto op Curaçao.

Als je ter plaatste een auto zou huren, komen deze verzekeringen er meestal nog bij waardoor je bijna altijd meer betaald dan vooraf reserveren.

Autohuren op Curaçao voor je hele vakantie of slechts een paar dagen

Het is trouwens niet nodig om voor je hele vakantie een auto op Curaçao te huren. Je kan ook beslissen om alleen de eerste dagen een auto op Curaçao te huren. Vervolgens kan je na een paar dagen je auto op het stadskantoor in Willemstad weer inleveren. Op die manier hoef je dus niet eerst helemaal terug naar de luchthaven om daar je auto weer in te leveren. Bij een aantal verhuurders is het zelfs mogelijk om tegen een kleine meerprijs gewoon je auto bij je hotel of villa in te leveren en dan komt de verhuurder de huurauto gewoon ophalen bij je. Hoe relaxt is dat!?

  Goedkope autohuur op Curacao van Sunny Cars


  Goedkope autohuur op Curacao van Alamo Car Rentals, al v.a. € 9 per dag
Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over Goedkoop een auto huren op Curaçao

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!