Goedkoop weekend stedentrip Valencia

Vroeger, toen alles nog beter was en het nog hip was om naar Barcelona te gaan, had nog niemand van Valencia gehoord.

En logisch! De trendsetters gingen een weekendje weg naar de Catalaanse hoofdstad om het totaalvoetbal van Valencia CF te zien, te slenteren over de Ramblas en als het weer een beetje mee zat; een paar uurtje bakken op het strand. Maar een weekendje weg naar Valencia kan een goed alternatief zijn!

Tegenwoordig is Barcelona meer een soort Chersonissos voor stelletjes geworden en zelfs Henk en Ingrid hebben we er al gespot. Tijd voor iets nieuws dus!

Valencia als alternatief voor Madrid en Barcelona

Madrid is een leuk Spaans alternatief, maar in de winter best fris (lees: koud….Madrid ligt op 700 meter hoogte) en in de zomer extreem heet (38 graden is geen uitzondering).

Nee, dan Valencia! Sinds een ongeveer een jaar is deze stad de nieuwe hippe bestemming geworden om er even tussen uit te gaan in het voor -of na seizoen.

Eigenlijk heeft Valencia alles wat Barcelona ook heeft, behalve de Sagrada Familia en de stad is de helft kleiner. En dat maakt Valencia juist zo leuk! Klein genoeg om een fiets te huren en rond te fietsen (of zelfs de stad door te lopen) en groot genoeg voor een lang weekend weg.
Goedkoop weekend stedentrip Valencia7

Citytrip Valencia met strand

De zon schijnt er vooral in het voor en na seizoen bijna altijd, er zijn vijf stranden. De stad heeft een oud centrum met kastelen en een nieuw gedeelte met het nieuwe treinstation en het Paleis van de Wetenschappen.

Niet dat treinstations zo interessant zijn, maar wel als ze ontworpen zijn door Santiago Calatrava (ja, wij moesten hem ook Googlen). Je kijkt je ogen uit, zelfs als je niet van architectuur houdt.

Bezoek een voetbalwedstrijd van Valencia CF

Ook hier kan voetbal gekeken worden bij de lokale voetbalclub Valencia CF. Eind juni verandert de stad in een stratencircuit omdat het Formule 1 circus hier neerstrijkt.

Verder zijn er op 19 maart altijd de ‘Las Fallas’ feesten, berucht en beroemd vanwege de vele strandfeesten. En eind augustus zijn er in het nabijgelegen dorp Buñol het tomaten-smijt-feest “La Tomatina

 

  Goedkope vliegtickets naar Valencia al v.a. € 19 per persoon


  Goedkope tickets naar Valencia van KLM v.a. € 99 p.p.


 Valencia vliegtickets van Vueling vanaf € 39


  Transavia tickets naar Valencia v.a. € 39 p.p.


  Citytrips naar Valencia van Stedentrips.nl al v.a. € 99 p.p.


  Klik hier voor goedkope citytrips naar Valencia van TUI v.a. € 199 p.p.


 Hotels en vluchten naar Valencia van Expedia v.a. € 99 p.p.


Top hotels in Valencia via Booking.com


  Voetbalreizen naar topwedstrijden van Valencia CF v.a. € 399 p.p.


Goedkoop weekend stedentrip Valencia2

Goedkoop weekend stedentrip Valencia3

Goedkoop weekend stedentrip Valencia4

Goedkoop weekend stedentrip Valencia5

Goedkoop weekend stedentrip Valencia6

Goedkoop weekend stedentrip Valencia7

Goedkoop weekend stedentrip Valencia1

Goedkoop weekend stedentrip Valencia8

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over goedkoop weekend stedentrip Valencia

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!