Goedkope KLM tickets naar Zuid-Afrika

Er zijn van die bestemmingen die bij zo goed als iedereen op het verlanglijstje staan. Parijs, New York, Argentinië, de Antillen misschien?

Maar een land dat écht niet kan ontbreken op je ’travel wishlist’ is met uitstek Zuid-Afrika. Daarom is het om te weten hoe je aan goedkope tickets komt naar Zuid-Arika.

Men zegt ook wel dat je de hele wereld in dit ene land kunt zien. Zowel qua natuur en landschap als in de smeltkroes van mensen. Er is namelijk geen land ter wereld waar zoveel mensen wonen die zoveel verschillende voorouders hebben. Indiërs, Afrikanen, Europeanen; een Zuid-Afrika stamt altijd wel ergens vanaf.

Deze oude Nederlandse en Britse kolonie kent helaas wel een pijnlijke geschiedenis. Het enige Nederlandse woord dat in de hele wereld bekend is, is namelijk ‘Apartheid’.

Toen Nelson Mandela in de jaren ’90 president van het land werd, had Zuid-Afrika voor het eerst in haar geschiedenis een donker staatshoofd. Vanaf dat moment zijn er diverse regels en wetgeving gekomen die ervoor moeten zorgen dat de zwarte bevolking net zo veel rechten kreeg als de (vaak bevoordeelde) blanke bevolking.

Goedkope KLM tickets naar Zuid-Afrika1

Zicht op Kaapstad vanaf de Tafelberg

Johannesburg en Kaapstad

Zuid-Afrika leent zich uitstekend voor een rondreis maar je zal er natuurlijk eerst moeten komen! Dat doe je door te vliegen naar Johannesburg of naar Kaapstad.

Er zijn natuurlijk meer luchthavens in Zuid-Afrika, maar vanuit Europa is het alleen mogelijk om direct (of met een overstap) naar deze twee steden te vliegen. En het mooie is, vanuit Amsterdam kan je dagelijks DIRECT naar Johannesburg vliegen.

Kaapstad wordt dagelijks aangevlogen vanuit Amsterdam,!

Wil je iets besparen op je vliegticket naar Zuid-Afrika dan zal je of moeten overstappen in Europa (Londen, Frankfurt, München of Parijs) of in het Midden-Oosten (Istanbul, Dubai, Abu Dhabi, Doha). Let er dan wel op dat je vaak 3 uur overstaptijd hebt of langer.

Direct met KLM naar Zuid-Afrika

Ben je dus op zoek naar goedkope vliegtickets naar Zuid-Afrika én wil je direct vliegen dan is KLM je enige optie. Onder dit artikel hebben we even kort samengevat wat de vliegschema’s zijn van de KLM op de routes tussen Amsterdam en Zuid-Afrika.

Je vliegt trouwens op zowel Kaapstad als Johannesburg met een Boeing 777-200 van de KLM, waarvan eind 2014/begin 2015 zowel de Economy Class als de Business Class volledig zijn vernieuwd. Vanzelfsprekend heeft iedere stoel een eigen tv-schermpje waardoor je vlucht naar Zuid-Afrika in een mum van tijd voorbij vliegt, terwijl het toch zo’n 11 uur vliegen is. Op sommige dagen vliegt men ook met een Boeing 787 Dreamliner.

Ook indirect met KLM naar Zuid-Afrika

Goedkope KLM tickets naar Zuid-Afrika3

Het parelwitte strand van Camps Bay nabij Kaapstad. / Foto door David Stanley via Flickr.com

Wat veel mensen niet weten is dat je ook vanuit het buitenland met KLM, via Amsterdam, naar Zuid-Afrika kan vliegen. Vooral mensen die dicht bij de Duitse en Belgische grens wonen, kunnen hiervan profiteren. Nog even afgezien van de kortingen die je krijgt tijdens de KLM Werelddeal weken.

Je boekt dan bijvoorbeeld een vliegticket Dusseldorf-Kaapstad met de KLM, maar je stapt dan over in Amsterdam. Je MOET dan wel op de heen- en terugvlucht van en naar Dusseldorf vliegen want anders wordt je ticket ongeldig gemaakt door de KLM. Op deze manier kan je zomaar € 200 per ticket besparen!

Dit doet de KLM om zo Duitse en Belgische klanten te trekken. Want de Nederlanders die direct vanaf Amsterdam willen vliegen zijn toch wel bereid om iets extra te betalen, is de redenering bij KLM.

Vanaf Antwerpen of Brussel met de Thalys of bus

Boek je een ticket met vertrek vanuit Antwerpen of Brussel dan zal de vlucht tussen Antwerpen/Brussel en Amsterdam uitgevoerd worden met een speciale KLM touringcar of met de Thalys. LET OP: je moet je bij een speciale KLM balie melden op de stations van Antwerpen en Brussel om je ticket te laten stempelen.

Doe je dit niet en kom je gewoon op Schiphol om daar in te checken voor je vlucht naar Zuid-Afrika dan betaal je een boete die op kan lopen tot honderden euro’s. Je hebt je, om het even heel juridisch te maken, niet gehouden aan de Algemene Vervoersvoorwaarden van dit specifieke ticket. Zo zie je maar, er zijn best wel mogelijkheden om goedkoop naar Zuid-Afrika te vliegen, maar dan moet je wel een beetje flexibel zijn en goed opletten!

 Dagelijks Amsterdam-Johanesburg 10:25 uur vertrek – 21:15 uur aankomst v.a. € 549 p.p.


 Bijna dagelijks (m.u.v. donderdag/zaterdag) Amsterdam-Kaapstad 10:00 uur vertrek – 21:15 uur aankomst v.a. € 599 p.p.

Foto’s: Flickr.com under Creative Commons License

Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over goedkope KLM tickets naar Zuid-Afrika!

Over de auteur

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!