Goedkope KLM Vliegtickets vanuit België

Goedkope KLM tickets via Belgie1

Met een ‘rail and fly-ticket’ kan je goedkoop vanuit Antwerpen of Brussel met KLM vliegen.

Veel Nederlanders ergeren zich groen en geel aan de hoge ticketprijzen van de KLM met vertrek vanuit Amsterdam. Vliegen vanuit Amsterdam is namelijk bijna altijd duurder dan vliegen vanuit Antwerpen, Brussel, Dusseldorf of Keulen VIA Amsterdam.

Het klinkt heel gek (en dat is het ook), dat je voor meer vluchten veel minder geld kwijt bent. Het feit dat je vanaf Amsterdam duurder uit bent heeft te maken met prijsdiscriminatie van KLM.

Prijsdiscriminatie tickets KLM

KLM weet namelijk dat er altijd wel Nederlanders zijn die gewoon een directe vlucht willen naar bijvoorbeeld New York (voornamelijk zakenreizigers) en die betalen toch wel. Daarom worden ticketprijzen met direct vertrek vanuit Amsterdam door KLM kunstmatig hoog gehouden.

Want een retourtje Amsterdam-New York met KLM kost, buiten de KLM Werelddeal weken, ongeveer € 699. Reserveer je ditzelfde ticket via de Belgische website van KLM èn vertrek je vanuit Antwerpen of Brussel en stap je over in Amsterdam, dan ben je doorgaans € 499 kwijt. Dat is dus per persoon € 200 minder!

Dit doet KLM om zo Belgen te lokken of Nederlanders die in het Zuiden van het land wonen en prijsbewust zijn.

Je moet je hele KLM ticket gebruiken

Vroeger waren er slimmeriken die bijvoorbeeld een vlucht Brussel-Amsterdam-New York tegen het lage tarief kochten, maar pas in Amsterdam gingen inchecken. Toen de KLM daar achter kwam hebben ze snel de algemene voorwaarden aangepast en juridisch vastgelegd dat de reiziger de route MOET afleggen die op het ticket staat.

Dus ook al koop je een bepaald ticket, dan heb je eigenlijk nog steeds niets te zeggen over hoe dat je dat gebruikt. Vergelijk het met het kopen van een auto. Stel je koopt een Opel Corsa, maar Opel zegt tegen je; ‘Je mag in deze auto rijden, maar alleen op Duitse snelwegen. In België of Nederland mag je niet op de snelweg rijden’.
Goedkope KLM Vliegtickets vanuit België

Wetgeving voor vliegtickets

Bovenstaande zou natuurlijk waanzin zijn, maar in de luchtvaart is dit gebruikelijk en volgens de mazen in de wet is het ook nog toegestaan.

Europese consumentenorganisaties zijn al jaren bezig om Europarlementariërs zo ver te krijgen om de wetten aan te passen in het voordeel van de consument.

Maar luchtvaartlobbyisten bieden de parlementariërs business class tickets aan voor hen en hun hele familie zolang ze maar tegen de wet stemmen.

Er zit dus niets anders op dan jezelf aan de onredelijke voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij te houden en het ticket ook te gebruiken volgens de route.

Dus koop je een ticket Brussel-Amsterdam-New York (of welke andere bestemming dan ook) dan dien je ook daadwerkelijk in te stappen in Brussel!

Koop je een ticket Antwerpen-Amsterdam-New York (of welke andere bestemming dan ook) dan dien je ook daadwerkelijk in te stappen in Antwerpen! Maar aangezien KLM niet meer vliegt op Antwerpen airport is dit een zogenaamde rail-combi-ticket.

Je stapt in Antwerpen dus op de Thalys naar Amsterdam Schiphol Airport en daar check je pas daadwerkelijk in bij de KLM voor je vlucht. Zorg dat je ALTIJD een stempel op je treinkaartje van de conducteur hebt, want anders moet je alsnog bij de incheckbalie het verschil in tarief bij betalen.

Rail-combi-ticket vanuit Antwerpen

Voor je terugreis kan je met een treinticket wel weer gewoon vanuit Amsterdam direct naar huis en hoef je natuurlijk niet eerst weer met de Thalys terug naar Antwerpen. Vlieg je via Amsterdam uiteindelijk weer terug naar Brussel, dan kan dit alleen als je HANDBAGAGE hebt. Heb je bagage ingecheckt (in bijvoorbeeld New York) dan wordt je bagage standaard doorgestuurd op de vlucht naar Brussel.

Op deze manier is legale chantage door luchtvaartmaatschappijen dus toegestaan. En geen wetgever die er iets tegen wil doen!

Maar nu je dit weet, en begrijpt hoe de spelregels in elkaar zitten, kan je het spel gewoon meespelen en ook profiteren van goedkope KLM tickets!

PS: Bovenstaande tips zijn natuurlijk ook van toepassing op tickets met vertrek vanuit Dusseldorf of Keulen.

 Goedkope KLM tickets door heel Europa al v.a. € 99 p.p.

Geef hieronder een beoordeling of ervaring over Goedkope KLM Vliegtickets vanuit België

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!