Goedkope rondreis Colombia

Denk je aan Colombia, dan denk je aan Pablo Escobar, drugs, geweld en de FARC. Dat was in de jaren ’80 en ’90 misschien zo, nu is het overgrote deel van Colombia heel erg veilig en zijn er steeds meer reisorganisatie die reizen aanbieden naar dit prachtige Zuid-Amerikaanse land. Men acht het er zo veilig dat reisorganisatie Sawadee er zelfs familierondreizen organiseert.

De steden en het platteland

Goedkope-vakantie-en-rondreis-Colombia6

Het Guatape-meer in Colombia.

Tijdens je rondreis kom je er al snel achter dat er veel diversiteit is in Colombia. Er is natuurlijk een groot verschil tussen de miljoenensteden zoals hoofdstad Bogotá, tweede stad Medellín en het platteland.

De grote steden lijken meer weg te hebben van Amerikaanse metropolen met alle shopping malls en wolkenkrabbers. Terwijl het platteland juist zijn charme heeft door de aanwezigheid van de koffieplantages en de vaak koloniale landhuizen.

Slapen bij de Indianen

Ga je nog verder het binnenland in tijdens je rondreis door Colombia dan kan je zelfs bij de Indianen blijven slapen midden in de jungle. We adviseren je om niet zomaar de jungle in te duiken maar om deze overnachtingen bij Indianen te reserveren via een lokaal reisbureau of gewoon via je reisorganisatie in Nederland.

Jarah Gartener maakte bovenstaande travel video over Colombia. Kijk voor meer inspiratie op zijn Youtube-kanaal!

Hoe dichter je in de jungle bij de grens met Venezuela komt, hoe dichter je het gebied van de FARC-strijders terecht komt. Je dient dus wel je gezonde verstand te gebruiken als je dit wilt gaan doen. Het is er dus absoluut niet gevaarlijk, maar je moet wel in de veilige delen van Colombia blijven.

Goedkope rondreis Colombia5

Historische huizen in het centrum van Cartagena de las Indias

Amerikanen in Cartagena

Direct aan de kust ligt de prachtige koloniale stad Cartagena de las Indias. Zelfs Amerikanen vinden het hier blijkbaar veilig genoeg want er is de laatste jaren een grote instroom van rijke Amerikanen die steeds meer huizen kopen in deze stad.

Naast de koloniale gebouwen heeft Cartagena natuurlijk ook spectaculair mooie stranden en een azuurblauwe Caribische zee. Vanuit Cartagena ben je vrij snel in Panama, Costa Rica, Mexico of zelfs de Verenigde Staten.

Daarnaast heeft Cartagena een relatief jonge bevolking en zijn er dus tal van creatieve initiatieven in de stad. Je merkt echt dat de stad bruist en veel energie heeft als je over straat loopt.

Vliegen naar Colombia

Goedkope rondreis Colombia2

Mooie stranden en azuurblauwe zee in de buurt van Cartagena

Vliegen naar Colombia kan rechtstreeks met de KLM naar Bogotá en Calí vanuit Amsterdam.

De meeste reisorganisaties vliegen overigens met buitenlandse luchtvaartmaatschappijen zoals Iberia, Air France of Lufthansa, waardoor je altijd wel een overstap moet maken in Madrid, Parijs of Frankfurt.

Probeer een overstap in de Verenigde Staten te mijden, aangezien je dan opnieuw moet inchecken en langs de paspoortcontrole moet.

In de Verenigde Staten zijn de regels sinds 11 september 2001 erg streng geworden en wil men daadwerkelijk iedereen controleren. Overstappen in Atlanta of Houston kan dus wel, maar we raden het af, aangezien het je veel tijd kost en de kans groot is dat je jouw aansluitende vlucht mist.

Goedkope rondreis Colombia4

Fruitverkoopster in Cartagena

Foto via Flickr.com door Alex W.

Zelf regelen of via een reisorganisatie?

Rondreizen in groepen zijn vaak goedkoper, maar ook minder flexibel. Individuele rondreizen zijn natuurlijk duurder, maar je kan dan echt wel helemaal je eigen route plannen.

Je kan natuurlijk ook gewoon een losse vlucht boeken via een ticket-vergelijker (klik hier) en zelfs losse hotelovernachtingen boeken (klik hier). Qua prijzen maakt het niet veel verschil overigens.

Met name in Medellín en Cartagena zijn er voldoen goedkope hotels en hostels en zijn er veel ‘digital nomads’ waar je samen mee kunt op trekken. Je hoeft jezelf dus niet alleen te voelen tijdens je rondreis door Colombia.

Het bewijs dat Colombia steeds veiliger aan het wordt, is misschien wel het feit dat veel disputen van studentenverenigingen hun lustrumreizen naar dit land organiseren.


  23-daagse rondreis van Sawadee door Colombia v.a. € 2898 p.p.


  21-daagse rondreis van Koning Aap v.a. € 2745 p.p.


  21-daagse wandelvakantie van SNP v.a. € 2460 p.p.


  21-daagse rondreis Colombia van Djoser v.a. € 2895 p.p.


SRC Reizen  Cultuur reizen naar Colombia van SRC al vanaf € 3449 p.p.


  Rondreis Colombia van Baobab v.a. € 2898 p.p.


  23-daagse rondreis door China én Mongolië van 333 Travel


 

Foto’s: Flickr.com under Creative Commons License

 

Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over een goedkope rondreis naar Colombia!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!