Goedkope rondreis Taiwan

Er zijn maar weinig mensen die er naar zoeken, maar als je zoekt naar een goedkope vakantie naar Taiwan dan kom je waarschijnlijk niet heel veel aanbod tegen. Dat is op zich ook niet zo vreemd, want er zijn weliswaar veel mensen die op vakantie gaan naar Azië, maar niet die op vakantie gaan naar Taiwan.

Taiwan is geen China en geen Japan

Als mensen aan Taiwan denken dan denkt men logischerwijs eerst aan China of aan Japan. Dit zijn de buurlanden van Taiwan en natuurlijk zijn er veel invloeden vanuit die landen op Taiwan aanwezig, maar het eiland Taiwan is toch echt een soevereine staat.

Al denkt de Chinese regering in Peking daar heel anders over; zij ziet Taiwan als afvallige provincie en wil het inlijven bij China. Taiwan daarentegen wil onafhankelijk blijven en niets met China te maken hebben.

Startpunt Taipei

Zo goed als alle vakanties en rondreizen in Taiwan beginnen en eindigen in de hoofdstad Taipei. Het enige wat misschien een beetje bekend is over Taipei is de hoge toren die je weleens op tv hebt gezien. Deze ‘101 Tower’ was tot 2007 met 508 meter de hoogste toren ter wereld. In dat jaar werd namelijk in Dubai de Burj Khalifa geopend en die is tot nu toe met 828 meter (!) de hoogste toren ter wereld.

Goedkope rondreis vakantie TaiwanRondreis over het platteland van Taiwan

Uit Taiwan komt enorm veel elektronica en de fabrieken die deze elektronica maken staan bijna allemaal in de omgeving van de hoofdstad Taipei. Hierdoor is er veel economische activiteit en dus veel werk, waardoor deze toch al drukke stad is uitgegroeid tot miljoenenstad.

De eerste dagen na aankomst zal het dus even druk en hectisch zijn in Taipei, maar Taiwan heeft ook een prachtige natuur, nog mooiere stranden en een dichtbeboste jungle en bergen. Rij je even een paar uurtjes weg van Taipei dan overvalt je een gevoel van rust en ruimte.

Er zijn niet veel reisorganisaties die goedkope (rond)reizen aanbieden naar Taiwan, maar hieronder hebben we een rijtje gemaakt van reisorganisatie die wél aanbod hebben naar Taiwan.

Goedkope rondreis vakantie TaiwanGoedkope rondreis vakantie Taiwan  Goedkope vliegtickets naar Taipei al v.a. € 599 per persoon


Goedkope rondreis vakantie TaiwanGoedkope rondreis vakantie Taiwan  Goedkope KLM tickets naar Taipei v.a. € 679 p.p.


  Rondreis Taiwan van ANWB Vakanties al v.a. € 2499 p.p..


Goedkope rondreis vakantie TaiwanGoedkope rondreis vakantie Taiwan  Rondreizen Taiwan van Koning Aap v.a € 2195 p.p.


Goedkope rondreis vakantie TaiwanGoedkope rondreis vakantie Taiwan  Rondreizen Taiwan van Djoser v.a € 2095 p.p.

Goedkope rondreis vakantie Taiwan

Goedkope rondreis vakantie Taiwan

Goedkope rondreis vakantie Taiwan

Foto’s: Flickr.com under Creative Commons License

Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over een goedkope rondreis en vakantie naar Taiwan!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!