Goedkope Sunweb vakantie Ibiza

Één van de vakantiebestemmingen die iedereen wel tot de verbeelding spreekt is het Spaanse eiland Ibiza. Van party-animal tot yoga-fan, Ibiza biedt voor ieder wat wils. Men denkt dat Ibiza alleen voor hipsters is, maar het tegendeel is waar.

Ook voor gezinnen met kinderen is Ibiza uitermate geschikt. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat het vooral koppels zijn die naar Ibiza afreizen. De buureilanden Mallorca en Menorca lenen zich meer voor een kindvriendelijke vakantie.

Goedkope Sunweb vakantie Ibiza6

Zonsondergang op Ibiza

Ibiza heeft twee gezichten

Het eiland valt makkelijk op te splitsen in twee delen; het Noordelijk deel en het Zuidelijk deel.

De scheidingslijn loopt grofweg ter hoogte van Ibiza-stad. Zuid-Ibiza staat vooral bekend vanwege de clubs en het feesten.

Terwijl Noord-Ibiza juist veel rustiger is en hier zelfs nog stranden zijn waar zelfs in het hoogseizoen niemand komt.

Ibiza is maar klein; ongeveer 50 kilometer lang en 20 kilometer breed. Met een auto ben je binnen 2,5 uur het eiland rond. Vandaar dat de meeste mensen één of twee weken op dezelfde locatie blijven als ze op vakantie gaan naar Ibiza.

Goedkope Sunweb vakantie Ibiza

Sunweb vakantie naar Zuid-Ibiza

Bekende clubs als Amnesia, Pacha, DC10, Ushuaia Beach en Café del Mar, bevinden zich allemaal op het Zuidelijk deel van het eiland. Over het algemeen zijn hier ook de (goedkopere) hotels en appartementen te vinden. Met name rondom Ibiza-stad en tweede stad San Antonio zijn veel accommodaties te vinden. De luchthaven van bevindt zich net ten zuiden van Ibiza stad.

Goedkope Sunweb vakantie Ibiza2

Op Noord-Ibiza zijn er nog stranden voor jou alleen.

Sunweb vakantie Noord-Ibiza

Het ‘oude’ Ibiza, van de hippies, yoga, vrijheid-blijheid, tref je juist ten Noorden van Ibiza-stad. Op dit deel van het eiland bevinden zich de wat luxere hotels en appartementen. Ook vrijstaande villa’s en vakantiehuizen tref je hier aan.

Om een beeld te geven over de afstanden; vanaf de luchthaven is het naar het meest Noordelijke puntje van het eiland nog geen 45 minuten rijden. Er zijn geen snelwegen op Ibiza, alleen 80-km wegen. Dit maakt het eiland ook al rustiger en relaxter dan bijvoorbeeld buureiland Mallorca.

Vliegen naar Ibiza met Ibiza

Je kunt vanuit Amsterdam, Brussel en Dusseldorf het hele jaar door naar Ibiza vliegen. Meestel direct, soms met een overstap in Madrid. Klik hier voor vliegtickets vanaf € 19 enkele reis.

In het hoogseizoen (half april – half oktober) wordt er ook vanaf regionale luchthavens gevlogen zoals Rotterdam of Eindhoven. Je kan losse vliegtickets kopen bij Transavia of Ryanair om vervolgens losse hotelovernachtingen of villa’s te reserveren.

Pakketreizen naar Ibiza

Maar het is goedkoper om een ‘pakketje’ te nemen van bijvoorbeeld 8 dagen. Dan is een vlucht, transfer (of huurauto) en accommodatie gecombineerd in in één prijs. Die pakketjes zijn er al vanaf € 199 p.p. Het is bijna onmogelijk om dat zelf goedkoper te vinden als je alles los zou boeken. Kijk voor de vakanties met de laagste prijzen naar de inpakkers van Sunweb, met kortingen tot wel 50%s!

Goedkope Sunweb vakantie IbizaGoedkope Sunweb vakantie Ibiza  8-daagse vliegreis Ibiza van Sunweb al v.a. € 199 p.p.


Goedkope Sunweb vakantie IbizaGoedkope Sunweb vakantie Ibiza  Klik hier voor goedkope vakanties van Arke/TUI v.a. € 199 p.p.


Goedkope Sunweb vakantie IbizaGoedkope Sunweb vakantie Ibiza  Kleinschalig Ibiza (Noordzijde) van Eliza Was Here v.a. € 299 p.p. (incl. huurauto)


Goedkope Sunweb vakantie IbizaGoedkope Sunweb vakantie Ibiza  Goedkope last-minutes van Prijsvrij v.a. € 199 p.p.


Goedkope Sunweb vakantie Ibiza5


Goedkope Sunweb vakantie Ibiza3


Goedkope-vakantie-Ibiza-13


Goedkope-vakantie-Ibiza-12


Goedkope vakantie Ibiza 11


Goedkope vakantie Ibiza 10
Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling goedkope Sunweb vakantie IbizaFoto's: Flickr.com under Creative Commons License

Over de auteur

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!