Goedkope Sunweb vakantie naar Kreta

Het Griekse eiland Kreta is natuurlijk vooral bekend van de reality-serie ‘Oh Oh Cherso’, waarin een groep Haagse jongeren wordt gevolgd tijdens een zon, zuipen, ziekenhuis-vakantie. De serie is opgenomen in de grootste badplaats van Kreta; Chersonissos. Echter Kreta heeft zoveel meer te bieden dan alleen Chersonissos!

Goedkope Sunweb vakantie naar Kreta14

Voor feestende jongeren is Star Beach de hemel op aarde!

Kindvriendelijke vakanties of juist feestvakanties

Of je nu met een groep vrienden een hele week in de buurt van Star Beach biertjes wilt drinken en feesten, of dat je met je gezin in een kleinschalige villa met eigen zwembad wilt genieten van zon, zee en strand. Met een goedkope vakantie van bijvoorbeeld Sunweb zit je altijd goed op Kreta!

De ene accommodatie is duidelijk meer gericht op feestende jongeren en de andere accommodatie is juist weer gericht op gezinnen met kinderen. Je mag er vanuit gaan dat als er een animatieteam is of een kinderoppas-service, dat dit hotel of appartementencomplex, kindvriendelijk is. Kijk voor de vakanties met de laagste prijzen naar de inpakkers van Sunweb, met kortingen tot wel 50%s!

Geef je de voorkeur aan een romantische vakantie met zijn tweetjes dan raden wij een vakantie aan van Eliza Was Here waarbij autohuur is inbegrepen zodat je zelf op avontuur kan en op zoek kan verlaten stranden en baaien op Kreta.

Met Sunweb naar Kreta vliegen

Vanuit Amsterdam, Dusseldorf en Brussel kan je vrijwel het hele jaar door direct (of met een overstap in Athene) naar Heraklion vliegen, de hoofdstad van Kreta. In het zomerseizoen (van april t/m oktober) is vertrekken vanaf Eindhoven, Rotterdam en Groningen ook mogelijk. Meestal vlieg je dan met Transavia of TuiFly. De vliegtijd naar Heraklion bedraagt zo’n 3,5 uur, een transfer vanaf de luchthaven naar Chersonissos duurt ongeveer 30 minuten.

Goedkope Sunweb vakantie naar Kreta11

Een eigen villa met zwembad voor een romantische vakantie op Kreta

Verschillende gezichten van Kreta

Grofweg is Kreta te verdelen in twee helften. Alles ten Westen van de luchthaven van Heraklion, en alles ten Oosten daarvan. Heraklion ligt ongeveer in het midden van het eiland. Het Westelijke deel is rustiger en authentieker dan het Oostelijke deel. Mensen die een vrijstaande villa zoeken of een kleinschalig hotel of appartement kiezen meestal voor West-Kreta. Je vliegt dan ook meestal niet op Heraklion maar op de tweede luchthaven van Kreta: Chania. We schreven al eerder over dit deel van Kreta in dit artikel.

Oost-Kreta is het Kreta dat we kennen van tv en uit de meeste reisgidsen. Meer gericht op het toerisme en veel aanbod variërend van goedkope hotels en appartementen tot ultra luxe 5-sterren hotels. De badplaatsen Chersonissos, Malia, Elounda en Agios Nikolaos zijn hiervan de bekendste voorbeelden.

sunweb vakanties  Goedkope strandvakantie naar Kreta van Sunweb al v.a. € 199 p.p.


  Goedkoop naar Kreta met TUI v.a. € 199 p.p.


  Goedkope last-minutes van Prijsvrij v.a. € 199 p.p.


eliza was here  Kleinschalige vakantie incl. huurauto naar Kreta van Eliza Was Here v.a. € 399 p.p.


Goedkope Sunweb vakantie naar Kreta12

Goedkope Sunweb vakantie naar Kreta7

Goedkope Sunweb vakantie naar Kreta4

Goedkope Sunweb vakantie naar Kreta4

Goedkope Sunweb vakantie naar Kreta5

Goedkope Sunweb vakantie naar Kreta6

Goedkope Sunweb vakantie naar Kreta9

Goedkope Sunweb vakantie naar Kreta11

Goedkope Sunweb vakantie naar Kreta2

Goedkope Sunweb vakantie naar Kreta2


Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over goedkope Sunweb vakantie naar Kreta!

Foto's: Flickr.com under Creative Commons License

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!