Bron coverfoto: Flickr.com

Goedkope Sunweb vakanties naar Lanzarote

Lanzarote is één van de Canarische Eilanden en ligt voor de Afrikaanse kust, ter hoogte van Marokko. Hoewel het één van de grotere Canarische Eilanden is, heeft het slechts een afmeting van 20 bij 60 kilometer. In een dag heb je met een auto het heel eiland dus wel gezien. Dat maakt het eiland juist ook zo relaxed en rustig. Dit in tegenstelling tot de drukkere eilanden als Tenerife of Gran Canaria.

Lanzarote is, overigens samen met Fuerteventura, wel het ‘minst groene’ eiland van de Canarische Eilanden. Waar op de andere eilanden nog bergen zijn waardoor planten en bomen kunnen groeien vanwege de vochtige lucht, ontbreekt het op Lanzarote aan bebossing. Eerlijk gezegd is Lanzarote vooral vlak en door de vulkanische oorsprong van het eiland vooral dus dor. Een ander opmerkelijk punt is het zand op Lanzarote. De stranden zijn over het algemeen donker van kleur. Dat heeft als nadeel dat het er een beetje gek uit ziet, als voordeel heeft het dat het niet plakt aan je lichaam. Alleen de stranden van Playa Blanca hebben wit zand.

Vliegen naar Lanzarote

Het overgrote deel van de vakantiegangers op Lanzarote boekt een pakketreis waarbij vlucht en hotel en soms autohuur is inbegrepen. Je kan ook een los vliegticket kopen en een los hotel boeken, maar over het algemeen is dat duurder dan boeken via een reisorganisatie. Vanuit Nederland vliegen alleen Transavia en TuiFly direct naar hoofdstad Arrecife. In ongeveer 4,5 uur vlieg je naar de luchthaven nabij de hoofdstad. In Arrecife woont trouwens de helft van alle 125.000 eilandbewoners.

Op vakantie naar Spanje met Sunweb

Sunweb vakanties naar Lanzarote

Reisorganisatie Sunweb is één van de grootste aanbieders van goedkope pakketreizen naar Lanzarote. Je vliegt met Transavia en het is zelfs mogelijk om vanaf Rotterdam of Eindhoven te vertrekken. Sunweb heeft verschillende soorten accommodaties ingekocht op het eiland. Van kleinschalige en basic appartementjes tot aan de grote bekend hotelketens. En dat alles natuurlijk tegen een zeer lage prijs! Of ga je liever voor de laagste prijs? Kijk dan naar de inpakkers van Sunweb, met kortingen tot wel 50%s!

Stranden op Lanzarote

De meeste en beste stranden vindt je vooral aan de zuidkant van het eiland. Dit komt door de stroming van de Atlantische Oceaan, die is aan deze zijde van het eiland namelijk veel rustiger. De noordkant van Lanzarote is vooral rotsachtige, maar de zee is ook veel woester.Niet ideaal dus voor een strandvakantie. Die noordzijde is dan weer wél ideaal voor windsurfers, maar dat terzijde.

De ‘drukste’ en beste stranden bevinden zich bij de plaatstjes Costa Teguise naast hoofdstad Arrecife, Playa Blanca op het zuidpuntje van het eiland, en Puerto del Carmen in een baai midden op het eiland.

Dingen te doen op Lanzarote

De drie meest populaire excursies op Lanzarote zijn een bezoek aan El Mirador Rio, het uitkijkpunt vanaf het Noordelijkste puntje van het eiland. La Cueva de los Verdes (de Groene Grotten) is een ondergronds vulkanisch gangenstelsel en zeker een bezoek waard. Daarnaast is Timanfaya National Park ook mooi om te bezoeken. Hier tref je gaten in de grond (geisers) die elke paar minuten kokend water de lucht in spuiten.

Je kan ook nog even ‘eilandhoppen’ naar Fuerteventura. Dit andere Canarische Eiland ligt slechts een paar kilometer ten Zuiden van Lanzarote. Elke ochtend vanaf 10:00 uur vertrekt de ferry vanuit Playa Blanca naar Corralejo (op Fuerteventura). In ongeveer 20 minuten ben je aan de overkant en kan je de hele dag vertoeven op het andere eiland.

sunweb vakanties  Goedkope last-minutes naar Lanzarote van Sunweb al v.a. € 179 p.p.


  Goedkope vakanties  naar Lanzarote van TUI v.a. € 199 p.p.

  Lanzarote vakanties van Prijsvrij v.a. € 199 p.p.eliza was here  8-daagse zonvakantie incl. huurauto Eliza Was Here v.a. € 399 p.p.


  Fly-Drives op Lanzarote van Ilios Reizen v.a. € 399 p.p.


Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over Eliza Was Here vakanties naar Lanzarote


Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!