Goedkope tickets met IDBus naar Londen

Als je van plan bent om naar Brussel te gaan, heb je tegenwoordig vrij veel keuze. Zo kan je per eigen vervoer afreizen naar de Belgische hoofdstad, maar parkeren kan vrij prijzig zijn. En je moet natuurlijk ook maar net toevallig in het bezit zijn van een auto.

De trein is op deze afstand ook een redelijke optie. De ouderwetse Benelux-trein doet er al snel een uur of drie over, maar is goedkoop. De Thalys is met 01:30 min misschien nog wel de snelste optie, maar vaak volgeboekt of duur.

Goedkoop naar Londen met de IDBus
De allergoedkoopste optie om vanuit Nederland in Brussel te komen is zonder twijfel de IDBus. Deze bus vertrekt 5 x per dag vanaf NS-station Sloterdijk in Amsterdam naar treinstation Brussel Midi/Zuid.

Je stopt vervolgens alleen in Rotterdam (waar je natuurlijk ook kan in/uitstappen), waardoor je flink wat tijd bespaart. Een enkele reis heb je al vanaf € 15 p.p.

Dit zijn geen loktarieven, maar daadwerkelijk boekbaar. Zie onderstaand screenshot van de website van IDBus, midden in het hoogseizoen en een paar dagen voor vertrek zijn de laagste tarieven nog steeds beschikbaar! Probeer dat maar eens met de Thalys!

Goedkope bus met IDBUS naar Brussel1

 

Vertrek en aankomst
Zoals gezegd heeft de IDBus niet de meest inspirerende locatie van Amsterdam uitgekozen als vertrekpunt, maar het is wel handig te bereiken. Op Amsterdam Sloterdijk is er voldoende parkeergelegenheid, er stoppen treinen, metro’s, trams en stadsbussen. Ook de aankomst in Brussel is handig, zoals gezegd; in het centrum naast treinstation Bussels Midi/Zuid. Op twee metrohaltes afstand van Manneke Pis en zes haltes van het Europees Parlement.

Faciliteiten in de bus
Er zijn natuurlijk stopcontacten in de bus, er is Wi-Fi beschikbaar en de stoelen zijn ‘Royal Class’. Tijdens het boeken kan je overigens al een stoel reserveren dus je hoeft niet te dringen bij het instappen voor een goede zitplaats.

Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over IDBus naar Londen!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!