Goedkope tickets met IDBus naar Londen

Als je van plan bent om naar Londen te gaan, heb je tegenwoordig vrij veel keuze. Zo zijn er diverse luchtvaartmaatschappijen die zowel vanuit Amsterdam, Rotterdam als Eindhoven naar één van de vijf vliegvelden in Londen vliegen.

Dit kan vaak voor een spotgoedkoop tarief maar dat is dan alleen voor het vliegticket. Wil je een koffer meenemen, dan moet je al snel flink bijbetalen waardoor dat goedkope vliegticket ineens toch best duur wordt.

Daarnaast moet je ruim van te voren aanwezig zijn op de luchthaven vanwege de beveiliging. En met uitzondering van London City Airport, dat midden in de stad ligt, kom je meestal uit bij één van de andere vier vliegvelden die op minstens één uur met de metro of de trein buiten London liggen. Op London City Airport vliegen dan weer geen low-cost airlines, waardoor je dus toch veel geld voor je ticket kwijt bent.

Goedkoop naar Londen met de IDBus
De allergoedkoopste optie om vanuit Nederland in Londen te komen is zonder twijfel de IDBus. Deze bus vertrekt 2 x per dag vanaf NS-station Sloterdijk in Amsterdam naar London Victoria Station, direct naast Buckingham Palace.

Je stopt vervolgens alleen in Rotterdam, Brussel en Lille (waar je natuurlijk ook kan uitstappen), waardoor je flink wat tijd bespaart. Een enkele reis heb je al vanaf € 25 p.p.

Dit zijn geen loktarieven, maar daadwerkelijk boekbaar. Zie onderstaand screenshot van de website van IDBus, midden in het hoogseizoen en een paar dagen voor vertrek zijn de laagste tarieven nog steeds beschikbaar! Probeer dat maar eens met de Thalys!

 

Goedkope bus met IDBUS naar Londen1

Vertrek en aankomst
Zoals gezegd heeft de IDBus niet de meest inspirerende locatie van Amsterdam uitgekozen als vertrekpunt, maar het is wel handig te bereiken. Op Amsterdam Sloterdijk is er voldoende parkeergelegenheid, er stoppen treinen, metro’s, trams en stadsbussen. Ook de aankomst in Londen is handig, zoals gezegd; midden in het centrum naast Buckingham Palace.

Faciliteiten in de bus
Er zijn natuurlijk stopcontacten in de bus, er is Wi-Fi beschikbaar en de stoelen zijn ‘Royal Class’. Tijdens het boeken kan je overigens al een stoel reserveren dus je hoeft niet te dringen bij het instappen voor een goede zitplaats.

Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over IDBus naar Londen!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!