Goedkope tickets met IDBus naar Parijs

Als je van plan bent om naar Parijs te gaan, heb je tegenwoordig vrij veel keuze. Om te beginnen je eigen auto natuurlijk, dat is de optie met de meeste vrijheid. Je moet echter nog wel parkeren in Parijs en zo’n rit van 6 uur kan erg vermoeiend zijn.

Ook vliegen is een optie, maar vaak erg duur en je moet lang wachten op de vliegvelden vanwege de beveiliging. En natuurlijk de trein in de vorm van de Thalys, maar ook deze is vaak duur en snel volgeboekt.

Goedkoop naar Parijs met de IDBus
De allergoedkoopste optie om vanuit Nederland in Parijs te komen is zonder twijfel de IDBus. Deze bus vertrekt maar liefst 6 x per dag vanaf NS-station Sloterdijk in Amsterdam naar Parijs Bercy.

Je stopt vervolgens alleen in Rotterdam, Brussel en Lille (waar je natuurlijk ook kan uitstappen), waardoor je flink wat tijd bespaart. Een enkele reis heb je al vanaf € 29 p.p.

Dit zijn geen loktarieven, maar daadwerkelijk boekbaar. Zie onderstaand screenshot van de website van IDBus, midden in het hoogseizoen en twee dagen voor vertrek zijn de laagste tarieven nog steeds beschikbaar! Probeer dat maar eens met de Thalys!

Goedkope bus met IDBUS naar Parijs2

 

Vertrek en aankomst
Zoals gezegd heeft de IDBus niet de meest inspirerende locatie van Amsterdam uitgekozen als vertrekpunt, maar het is wel handig te bereiken. Op Amsterdam Sloterdijk is er voldoende parkeergelegenheid, er stoppen treinen, metro’s, trams en stadsbussen. Ook de aankomst in Parijs is handig. Net aan de rand van het centrum bij station Bercy, bekend van het grote voetbalstadion, is de aankomstlocatie van de bus. Direct voor de bushalte is het metrostation en na zes metrostops sta je voor de Notre-Dame en nog drie haltes verder bekijk je de Eiffeltoren.

Faciliteiten in de bus
Er zijn natuurlijk stopcontacten in de bus, er is Wi-Fi beschikbaar en de stoelen zijn ‘Royal Class’. Tijdens het boeken kan je overigens al een stoel reserveren dus je hoeft niet te dringen bij het instappen voor een goede zitplaats.

Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over IDBus naar Parijs!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!