Tips voor goedkope tickets naar Bangkok

Iedereen die naar Azië wil gaat zijn reis meestal beginnen in Bangkok omdat Thailand immers een goedkoop en chill land is. Maar om er te komen moet je eerst avonden zoeken door een jungle van tarieven en voorwaarden heen.

Wij proberen je met een paar ’tips & tricks’ je de juiste richting op te wijzen.

1. Er zijn meer luchthavens dan Amsterdam!

Kijk ook eens voor vertrek vanaf Brussel (als je onder de grote rivieren woont) of voor vertrek vanuit Dusseldorf of zelfs Frankfurt (als je in Oost-Nederland woont).

Zeker als je met meer dan twee personen gaat reizen is vooral Dusseldorf een goed alternatief. Parkeren is relatief goedkoop en met een aantal mensen kan je de benzinekosten en parkeerkosten al samen delen.

Voor vertrek vanuit Brussel kan je het beste kijken voor tickets met Etihad Airways en Qatar Airways aangezien zij de beste verbindingen en tarieven hebben op die route. Overstappen doe je in Abu Dhabi en Qatar.

Bij vertrek van Dusseldorf is het handig om eens op de site van Eurowings en te kijken en voor vertrek vanaf Frankfurt heeft vooral Lufthansa vaak goede tarieven, maar ook andere airlines zoals Thai Airways of bieden genoeg mogelijkheden.

Goedkope-vliegtickets-naar-Bangkok2

Het zoeken naar een goedkoop vliegticket naar Bangkok kan veel tijd in beslag nemen.

2. Vertrek juist wel vanaf Amsterdam, of eigenlijk VIA Amsterdam.

Het valt lastig uit te leggen, maar airlines steken elkaar de loef af met tarieven. Daardoor kan het zijn dat een ticket Amsterdam-Bangkok bij de KLM € 899 kost, terwijl een ticket Dusseldorf-Amsterdam-Bangkok € 699 kost. Dit doet KLM om Duitser ‘weg te trekken’ bij Lufthansa.

Als Nederlander kan je dit tarief natuurlijk ook gewoon boeken. Ga naar www.klm.COM en selecteer vervolgens Duitsland als land van vertrek.

Zorg wel dat je ook daadwerkelijk in Dusseldorf in het vliegtuig stapt en vervolgens naar Amsterdam vliegt, want als je dat niet doet het de KLM het recht om je te weigeren in Amsterdam of juist om je te laten bij te betalen. Dit heeft te maken met de kleine lettertjes in de vervoersvoorwaarden.

Hetzelfde is van toepassing als je een Rail+Fly ticket koopt bij KLM. Stel je stapt in de trein vanuit Antwerpen naar Amsterdam en vervolgens check je in op Schiphol voor je vlucht naar Bangkok. Dan moet je ook je GESTEMPELDE treinkaartje kunnen overleggen. Anders kan de KLM je ook weigeren of moet je alsnog het verschil bijbetalen.

3. Ga niet voor de eerste keuze in de zoekresultaten!

Vooral Emirates is hier goed in. Stel je zoekt op de site van Emirates naar een ticket Amsterdam-Bangkok, dan moet je overstappen in Dubai.

Emirates vliegt ongeveer 4 x per dag naar Bangkok vanuit Dubai. De vlucht vanuit Amsterdam komt rond middernacht aan in Dubai en de eerstvolgende vlucht vertrekt rond 02:00 uur. Dit is ook het eerste resultaat wat je zal zien in de zoekmachines.

Echter om 04:30 uur gaat er weer een vlucht naar Bangkok, maar de zoekmachine van Emirates staat zo ingesteld dat je het meeste moet betalen voor de kortste overstap. Als jij het niet erg vind om 4,5 uur i.p.v. 2 uur te wachten op Dubai airport kan dit zomaar € 150 euro verschil in tarief opleveren. Goed kijken dus als je zoekt.

4. Elk nadeel heeft zijn voordeel!

Goedkope vliegtickets naar Bangkok3

Overstappen in het Midden-Oosten duurt iets langer, maar scheelt ook vaak wel honderden euro’s
Foto door Anand Khatri Flickr.com

Logisch maar toch goed om te vermelden: directe vluchten zijn vrijwel altijd duurder dan vluchten met een overstap. Als je dan toch moet overstappen, kan je er maar het beste iets leuks van maken.

Zoals bij tip 3 aangegeven, blijf je meestal zo’n 2 tot 3 uur op de luchthaven wachten op je doorverbinding. Maar je kan natuurlijk ook een overstaptijd van 24 uur kiezen of zelfs langer. Dit laatste noemt met een ‘stop over’.

Zo heb je op je reis naar Bangkok ook nog eens 24 uur Dubai. En vaak hebben airlines contracten met hotelketens en lokale toeristenbureaus zodat je voor deze ene overnachting ook vaak nog eens korting krijgt. Ga dan dus niet zelfs zoeken op sites als Booking.com. Probeer het via de airline te regelen.

LET OP: Vlieg je met Aeroflot via Moskou, wees dan extra alert, want wil je de luchthaven van Moskou af, dan moet je een transitvisum hebben. En in sommige landen moet je zelfs een ‘echt’ visum hebben. Kijk dus goed naar de paspoort-eisen van de landen waar je de luchthaven af wil en niet alleen naar je eindbestemming.

5. Heen en….weer!

Een beetje in navolging van tip 4: Je kan ‘op de route’ overstappen, maar je kan ook verder vliegen en vervolgens weer een stukje terug.

Waarom niet naar Singapore met Singapore Airlines of Kuala Lumpur vliegen, daar een ‘stop over’ en vervolgens terugvliegen naar Bangkok. Het is immers maar één uurtje vliegen!

6. Wees kritisch op ticketvegelijkers!

Ticketvergelijkers zoals Vliegtickets.nl zijn mooi om te vergelijken maar geven niet altijd de beste opties voor jou, wel voor zichzelf. De airlines waar zij de beste deals mee hebben staan vaak (maar niet altijd) bovenaan.

Check daarom beschikbaarheid via dit soort sites, maar boek vervolgens gewoon direct op de site van de airline.

Goedkope-vliegtickets-naar-Bangkok1

Vertrekken vanuit Brussel of Dusseldorf i.p.v. Amsterdam kan ook veel geld schelen.

7. Vlieg regionaal!

Ben je van plan om bijvoorbeeld een maand richting Thailand te gaan en wil je ook Vietnam en Cambodja zien, vergelijk dan goed de volgende opties.

Je kan kiezen voor een ‘multi-leg-ticket’ van een airline. Bijvoorbeeld je koopt een ticket van Thai Airways vanuit Frankfurt naar Bangkok en de overige 3 vluchten naar andere steden vlieg je ook met Thai Airways.

Maar er is ook een alternatief: koop gewoon een retourticket naar Bangkok en boek vervolgens losse enkele reisjes (of retourtjes) met lokale low cost carriers (LCC’s).

Ook in Zuid-Oost Azië hebben ze het succes van Easyjet en Ryanair begrepen. LCC’s zoals Air Asia, JetStar en Bangkok Airways bieden voor enkele tientjes al vluchten aan.

8. Vlieg regionaal (deel II)

Sinds 1 oktober 2012 is het ook mogelijk om vanaf Rotterdam te vliegen naar verre bestemmingen. Sinds die datum vliegen zowel British Airways als Lufthansa naar hun hubs in Londen en Munchen. Vanuit deze hubs kan je ook weer overstappen naar andere bestemmingen zoals bijvoorbeeld Bangkok.

9. Wissel je Airmiles in!

Jongeren zullen waarschijnlijk nog niet zoveel Frequent Flyer Miles hebben (FQTV’s in jargon). Maar je ouders of een lieve oom misschien wel. Zij hebben voor hun werk misschien de hele wereld al over gevlogen en kunnen geen vliegtuig meer zien. Maar jij wil wel goedkoop weg.

Als we van de KLM uitgaan dan betaal je voor een retourtje Amsterdam-Bangkok ongeveer 60.000 miles en bijna € 300 (peildatum: oktober 2012). Toch al een stuk goedkoper dan de € 699 die er standaard voor staat.

Let wel op dat de houder van de FQTV’s het ticket koopt voor jou. Hij kan dus niet de FQTV’s overdragen aan jou zodat jij een ticket kan kopen.

10.  Wees Floortje Dessing!

Goedkope-vliegtickets-naar-Bangkok5

Het uiteindelijke doel van je reis; de hagelwitte stranden van Thailand, zoals Krabi

Je kan van A naar B vliegen, van A naar B via C, maar doe zoals Floortje Dessing doet en neem een beetje risico en vlieg van A naar B via Z.

Onder het motto, ‘de één zijn dood in de ander zijn brood’ kan je profiteren van ellende in de wereld.

Toen eind 2011 begin 2012, de politieke situatie in Egypte zo onduidelijk en onrustig was nam de verkoop van tickets bij Egypt Air dramatisch af. Om toch hun vliegtuigen te kunnen vullen bood Egypt Air tickets aan voor € 399. Je vloog dan Amsterdam-Cairo-Bangkok v.v.

Dit is natuurlijk wel een beetje om en je zit in totaal zo’n 17 uur in een vliegtuig, terwijl je normaal in een uur of 10 in Bangkok bent. Maar goed, je vlieg wel goedkoop.  Maar let wel, dit is wel voor de dare-devils!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!