Goedkope vakantie Curaçao vanaf 599 euro

Goedkope vakantie Curacao vanaf 599 euro v7

Het bekende witte strand van Mambo Beach. 
Foto onder Creative Commons License door Tom Jervis Flickr.com

Het is dé bestemmingen die je minimaal één keer in je leven moet hebben bezocht: het tropische Nederlandse eiland Curaçao!

Naast Parijs, New York, Ibiza, Thailand en Bali, staat dit zonnige eiland bij elke reiziger wel ergens in de top 10 van vakantiebestemmingen.

Chillen op de Antillen

Men spreekt er namelijk lekker Nederlands, veel personeel is Nederlands, de prijzen van eten en drinken zijn lager dan in Nederland, het is er (m.u.v. het orkaanseizoen grofweg aug/sep/okt) altijd 30 graden mét verfrissend zeebriesje én het is slecht 9 uur vliegen.

Dit in tegenstelling tot Bali of Ko Samui bijvoorbeeld, waar je altijd wel één keer moet overstappen tijdens je 12 uur durende vlucht.

Vliegen naar Curaçao

Vanuit Nederland vliegen KLM en TuiFly  vanuit Amsterdam direct naar Curaçao. Dit zijn de meest voordelige opties. Er zijn ook nog vluchten vanuit Amerika, maar dan moet je én overstappen én je bent meestal 200 à 300 euro duurder uit.

KLM vliegt met een Boeing 747-400 dagelijks naar Curaçao. Het gehele interieur van dit type vliegtuig is bij de KLM in 2015 volledig vervangen, zowel in Economy class als Business class. TuiFly heeft géén Business Class, maar alleen Economy Comfort als ‘luxe klasse’. Daarnaast is er natuurlijk ook gewoon ‘standaard’ Economy Class aan boord van de nieuwste Boeing 787 Dreamliner.

GOEDKOPE VAKANTIE CURAÇAO VANAF 599 EURO v6

Mambo Beach is druk, maar er zijn talloze strandjes waar je helemaal alleen bent.
Foto onder Creative Commons License Prayitno Flickr.com

Waar moet je zijn op Curaçao

Dat ligt er een beetje aan wat je wilt! Het eiland is grofweg op te delen in drie delen: Het rustige en ruige Noordelijke deel, de omgeving Willemstad en het Zuidelijke deel rondom de Jan Thiel baai.

Noordelijk Curaçao

Hier gaan de mensen heen die het allemaal zelf willen regelen. Op dit deel van het eiland zijn relatief weinig hotels, maar meer villa’s en vakantiehuizen die je op basis van alleen logies huurt.

De meeste mensen die hier heen gaan, verkiezen rust, natuur en duiken tijdens hun verblijf op Curaçao.

Omgeving Willemstad

Goedkope vakantie Curacao vanaf 599 euro v2

De oude koloniale panden in Willemstad.
Foto onder Creative Commons License Howard Lifshitz Flickr.com

Dit is verreweg het drukste, meest populaire en relatief goedkope deel van Curaçao. Hier zitten namelijk de ‘massa-hotels’, accommodaties die gericht zijn op een zo breed mogelijk publiek. Wees gerust; hier geen dronken Russen of taferelen die je van all-inclusive hotels in Turkije hoort. Daarvoor is Curaçao weer net een beetje te exclusief.

Middelpunt van de omgeving Willemstad is de hoge koningin Julianabrug die de twee delen van Willemstad met elkaar verbindt. Aan de Noordzijde vind je onder meer de Amerikaanse ketens zoals Hilton, Marriott en Renaissance. Deze hotels trekken dan ook voornamelijk Amerikaanse gasten aan.

Aan de andere kant van de koningin Julianabrug vind je het bekende Mambo Beach. Aan dit strand bevinden zich de meest populaire hotels en resorts. Naast Mambo Beach tref je ook de dolfijnen-opvang van Curaçao.

Jan Thielbaai omgeving

En als laatste kijken we naar de Jan Thielbaai en de omgeving van de ‘Spaanse Wateren’. Direct aan de Jan Thielbaai tref je beachclub Zanzibar en nét daarachter een Albert Heijn supermarkt. Hier om de hoek staat het Papagayo Resort met direct uitzicht op zee.

Weer iets verder vind je de jachthaven van Curaçao bij de ‘Spaanse Wateren’. Dit is een natuurlijk gebied met veel water (zie het als één grote baai), waar de grotere en duurdere huizen staan. Als je een villa huurt op Curaçao, zoals deze, is de kans heel groot dat de villa in deze omgeving staat.

Goedkope vakantie Curacao vanaf 599 euro v1

Een populaire attractie op Curacao is het Sea Aquarium.
Foto onder Creative Commons License Ivo Jansch Flickr.com

Je vakantie naar Curaçao goedkoop regelen

Je hebt grofweg twee mogelijkheden als je een goedkope vakantie naar Curaçao wilt hebben:

-De goedkoopste mogelijkheid is een ‘standaard’ pakketreis nemen via bijvoorbeeld TUI. 9 nachten hotel, inclusief vliegticket en transfer komt uit op ongeveer € 599 per persoon

-Iets duurder, maar dan ook wel luxer is het kopen van een los vliegticket bij KLM, of TuiFly en vervolgens zelf een villa huren.

Wat je ook doet, de zon op Curaçao schijnt altijd, de zee is altijd blauw en de stranden parelwit!





 Goedkope KLM tickets naar Curaçao al v.a. € 499 p.p.


  Klik hier voor goedkope vakanties van TUI naar Curaçao v.a. € 599 p.p.


  Goedkope last-minutes naar Curaçao van de Vakantiediscounter v.a. € 599 p.p.


last minutes corendon  Goedkope last-minutes naar Curaçao van Corendon al v.a. € 699 p.p.




Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over goedkope vakantie Curaçao vanaf 599 euro!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!