Goedkope vakantie en vliegtickets naar Kaapstad

Coverfoto door Philipp Alexander via Flickr.com
Goedkope vakantie en vliegtickets naar Kaapstad7

De kleurrijke straten van Kaapstad / Foto door David Stanley via Flickr.com

Kaapstad, …waar moet je beginnen met het beschrijven van de ‘Mothercity’, zoals Kaapstad genoemd wordt.

Kaapstad werd door Tripadvisor uitgeroepen tot de beste vakantiebestemming ter wereld. Een aantal jaar geleden stond Kaapstad op de nummer één van meest romantische stad ter wereld.

Ook is Kaapstad the Gay Capital genoemd. Maar vooral is het er super relaxed!

Gekscherend wordt het door de Europeanen die in Zuid-Afrika wonen wel eens de ‘meest zuidelijke stad van Europa’ genoemd: lekkere temperatuur, geen gehaast, leuke strandtenten en bars en fantastische restaurants (met prijzen die een fractie zijn van wat je in Nederland betaalt).

Stranden bij Kaapstad & Kaap de Goede Hoop

Kaapstad ligt op een schiereiland en wordt aan 3 kanten omgeven door 2 Oceanen. De Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan. Beide komen elkaar ’tegen’ bij Kaap de Goede Hoop. Op een mooie dag zie je daar beide oceanen tegen elkaar botsen.

Goedkope vakantie en vliegtickets naar Kaapstad6

Nog een voordeel van de stad Kaapstad; het strand van Camps Bay is om de hoek / Foto door David Stanley via Flickr.com

De mooiste stranden van Kaapstad liggen aan de (Zuid-) West kant van de stad: Clifton Beach, Camps Bay en iets meer naar het zuiden Llandudno Beach.

Allen prachtige stranden met fantastisch uitzicht over de Atlantische en Indische Oceaan.

Waar vele zich echter in vergissen is de temperatuur van het water: het water is niet veel warmer dan het water aan de zee in Nederland/België, een graad of 16.

Voor het warmere water moet je aan de Oostkust van het schiereiland zijn, bijvoorbeeld het strand bij de plaats Strand (ten zuiden van Somerset West).

Hier heb je namelijk water uit de Indische Oceaan en dat scheelt net genoeg om het hier aangenaam te laten zijn om te zwemmen ipv het koude water van de Atlantische Oceaan.

De ‘Waterfront’ van Kaapstad

In de jaren ’90 van de vorige eeuw is men de oude haven van Kaapstad gaan verbouwen tot de ‘Waterfront’. De Waterfront wordt gekenmerkt door de vele (luxe) winkels, luxe hotels en villas die je er kunt huren. Maar ook vanwege de talrijke restaurantjes die je er hebt en de gezellige optredens die er altijd zijn van diverse bandjes.

Daarnaast is de haven de plek van waaruit diverse tochten worden georganiseerd. Er zijn ‘sunset-cruises’ die hiervandaan vertrekken, tochtjes door de haven maar ook de boten die naar Robben eiland gaan vertrekken hiervandaan.

Robbeneiland

Goedkope-vakantie-en-vliegtickets-naar-Kaapstad3

Zicht op de Tafelberg / Foto door Martyn Smith via Flickr.com

Naast al het vertier in Kaapstad mag een bezoek aan Robbeneiland uiteraard niet ontbreken. Nelson Mandela heeft hier 18 jaar gevangen gezeten. In 1990 werd hij vrijgelaten om later de president van Zuid-Afrika te worden.

Sindsdien is Robbeneiland een museum waar je door ex-gevangenen kunt worden rondgeleid. Tip: tickets kun je het beste van te voren boeken om te voorkomen dat de boten naar Robbeneiland vol zitten.

De Tafelberg

De Tafelberg, in 2012 uitgeroepen tot wereldwonder! Wanneer je een foto van Kaapstad ziet staat daar bijna altijd de Tafelberg wel op. ‘Gedekt’ of niet het is een prachtig plaatje.

Vanaf de Tafelberg kijk je naar het Noorden van Kaapstad, je kunt Robbeneiland zien liggen en de zeeschepen de haven van Kaapstad zien binnenlopen.

  Goedkope vliegtickets naar Zuid-Afrika vanaf € 499


  Goedkope KLM tickets Zuid-Afrika v.a. € 599 p.p.


  Klik hier voor goedkope vakanties naar Zuid-Afrika van TUI v.a. € 899 p.p.


  Vakantie naar Zuid-Afrika met Shoestring (Individueel en Groepsverband)


  Vakantie naar Zuid-Afrika met Koning Aap (Individueel en Groepsverband)


  Rondreizen naar Zuid-Afrika van Djoser vanaf € 1199 p.p.


  Vakantie naar Zuid-Afrika met ANWB Reizen (Groepsverband)


  Vakantie naar Zuid-Afrika met SNP Natuurvakanties


  Vakantie naar Zuid-Afrika met Riksja Travel


  Vakantie naar Zuid-Afrika met Sawadee (Individueel en Groepsverband)


Goedkope vakantie en vliegtickets naar Kaapstad4

Foto door Matt Kieffer via Flickr.com
Goedkope vakantie en vliegtickets naar Kaapstad2

Foto door Matt Kieffer via Flickr.comSchrijf hieronder een beoordeling of ervaring over Goedkope vakantie en vliegtickets naar Kaapstad!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!