Havenstad met sfeer

goedkope vakantie genua2Een Italiaanse havenstad. Klinkt al snel een beetje als een grauwe, industriële stad bedolven onder een zwarte wolk smog.

Genua (op z’n Italiaans Genova) is prachtig! Het is de grootste havenstad van Italië en heeft naast Italianen veel Afrikaanse inwoners. Als je in de stad rondloopt is duidelijk te zien welke delen van de stad voornamelijk door de Afrikanen worden bewoond. Dit zijn vooral de straatjes die aan de haven grenzen. In het centrum kan je lekker verdwalen in tal van kleine, nauwe straatjes die allemaal met elkaar verbonden zijn.

Je verwacht wellicht grote verkeerschaos in een stad met 700.000 inwoners, maar Genua voelt juist heel authentiek en provinciaals aan. In de kleine steegjes in het centrum rijdt ook geen verkeer, wat het lekker rustig en overzichtelijk houdt.

goedkope vakantie genua3

Slapen in Genua

Als je met de trein aankomt en graag mooi wilt overnachten, dichtbij het station en het centrum is hotel Continental Genova een aanrader. De kamers zijn prachtig en alleen de lift in het hotel is al een foto waard (zo’n echte Titanic-achtige!).

Daarnaast is de locatie heel fijn voor als je de stad wilt verkennen, maar ook graag dichtbij het openbaar vervoer wilt zitten om omringende stadjes en strandjes te bezoeken. Benieuwd of er nog kamers beschikbaar zijn? Kijk hier voor een overzicht.


goedkope vakantie genua4

Onderwaterwereld van Genua

Houd jij van vissen? Dan zit je in Genua goed. Het grootste aquarium van Europa staat namelijk midden in de haven van Genua. Naast vissen en kwallen hebben ze er zelfs pinguïns, verschillende soorten dolfijnen, haaien en schildpadden.

Een uitstapje naar het aquarium is iets dat de Italianen zelf ook leuk vinden, dus het kan er erg druk zijn.

 

goedkope vakantie genua8

Afkoelen op het strand

Om de grote stad te ontvluchten en een duik in de haven ook niet alles is, zijn er in de buurt van Genua meerdere strandjes. Met de trein kan je deze makkelijk bereiken.

Een aanrader en niet zo bekend bij de meeste toeristen is Bogliasco. Een miniscuul kiezelsteenstrandje vol met Italianen. Er is een mogelijkheid tot bedjes huren, maar dit is vrij duur en die kiezels wennen op een gegeven moment ook wel.
Er is 1 klein barretje waar je verkoelende drankjes kunt halen. Als je aankomt met de trein, moet je nog een klein stukje naar beneden lopen totdat je het strandje hebt bereikt. Echt even weg. Vakantiegevoel ten top.

Stevige wandeling Cinque Terre 

Als je in Genua bent, kan je de Cinque Terre eigenlijk niet overslaan. Cinque Terre staat voor 5 voormalige vissers dorpjes die pal aan de Middellandse Zee liggen en verbonden zijn met een voetpad. Er moet wel even bij vermeldt worden dat het woord ‘voetpad’ hier voor meerdere interpretaties vatbaar is. Allereerst is de wandeling een helse klus (2.5 uur wandelen), maar vergeet niet te genieten van het adembenemende uitzicht.

Enkele tips van ons:

1. Het is dus geen geasfalteerd pad dat tussen wat dorpjes is aangelegd. Het is een stoffig, hobbelig, steil, smal en met stenen bezaaide route. Be prepared.
2. Bomen staan er genoeg, maar op de een of andere manier loop je de hele dag in de zon. Smeer je goed in!
3. Er zijn enkele hele schattige, idyllische tentjes onderweg waar je een hapje en drankje kunt doen. Ze zijn schaars, dus neem een paar flessen water mee.
4. Dit pad bewandelen met slippers is erg onhandig.

De Cinque Terre zijn vanaf Genua met een boot te bereiken. Even van te voren boeken en je kunt ’s morgens vroeg met de boot mee die vanuit de haven vertrekt.

Eten in Genua

goedkope vakantie genua7In alle kleine straatjes, steegjes en binnentuintjes kan je je lol op om te kiezen waar je moet eten. Er zijn honderden trattoria’s (restaurantjes met authentieke, regionale recepten), waar je heerlijk kunt eten. Jammer genoeg zijn deze vaak binnen en houden Italianen van TL-verlichting. Opzich fijn om te zien wat er op je bord ligt, maar gezellig is anders. Een echte aanrader voor gezelligheid, knusheid en het Italiaanse gevoel is eten op de kleine pleintjes die je met een beetje goed zoeken kunt vinden.

We raden de eetgelegenheden die aan de haven zijn gevestigd af als het gaat om avonddiner. Overdag kun je je hier wel gezellig zitten voor een lekkere kop koffie of lunch. ’s Avonds is het er vrij prijzig, ongezellig en het eten is er niet perse beter.

Tip: Het pleintje genaamd Piazza delle Erbe. Het pleintje ligt onder aan een schuin, hobbelig heuveltje midden in het centrum. De huizen die om het pleintje zijn gebouwd zijn afgebladerd en slecht onderhouden. Juist dat maakt het zo lekker Italiaans. Lekker echt. Er komt zowel muziek uit het muziekcafeetje als uit straatmuzikanten die tussen de tafeltjes doorlopen. Viva Italia!

Top hotels via Booking.com


  Goedkope vliegtickets al v.a. € 19 per persoon!


eliza was here  Last-minutes van Eliza Was Here v.a. € 299 p.p.


fundadore vakanties  Goedkope vakanties naar Italië van Fundadore v.a. € 199 p.p.!


Wat is jouw ervaring met Genua? Laat hieronder jouw ervaring en/of beoordeling achter!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!