Goedkope vakantie Kaapverdië / Kaapverdische eilanden

Een niet zo heel bekende, maar daarom niet minder leuke vakantiebestemming zijn de Kaapverdische Eilanden (ook wel Kaapverdië genoemd). Deze eilandengroep ligt op zo’n zes uur vliegen van Amsterdam. Ongeveer 1,5 uur verder dan de Canarische Eilanden dus.

Vliegen naar Kaapverdië / Kaapverdische eilanden
Zoals zo vaak, zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden, of in dit geval naar Kaapverdië / Kaapverdische eilanden. Je kunt dagelijks vanuit de grote luchthavens Amsterdam, Brussel en Dusseldorf via Lissabon naar de eilanden vliegen.

Goedkope vakantie Kaapverdie Kaapverdische eilanden10Maar als je een beetje flexibel bent dan kan je beter gewoon een directe vlucht nemen vanaf Amsterdam. Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Amsterdam naar de eilandengroep te vliegen en niet vanuit Rotterdam of Eindhoven bijvoorbeeld. De nationale luchtvaartmaatschappij TACV Cabo Verde vliegt éénmaal per week vanaf Amsterdam naar Sal, maar deze vlucht wordt voornamelijk gebruikt door Kaapverdiërs zelf. Vooral vanwege de lage prijs…….en de daarbij behorende service.

Beter vlieg je met een Nederlandse charter. Vliegen doe je in de winter met Transavia op maandagen en zaterdagen naar Sal én Boa Vista, je maakt of op de heenreis óf op de terugreis een tussenlanding op één van de eilanden.

Het hele jaar door vlieg je met TUI en op vrijdagen en zondagen naar Sal, en op zondagen naar Boa Vista. Deze vluchten zijn wél direct en dus zonder tussenlanding.


Goedkope vakantie Kaapverdie Kaapverdische eilanden7Verschillende eilanden Kaapverdië
Grofweg zijn er drie eilanden ontwikkeld voor toerisme; Boa Vista, Sal en Santiago. De andere eilanden zijn uitermate geschikt om te eilandhoppen of om te genieten van kleinschalige accommodaties, maar als je gewoon een zon, zee en strandvakantie wilt dan zijn eigenlijk alleen Boa Vista en Sal belangrijk om op te focussen. Hier bevinden zich de grotere hotelketens en resorts.

Denk nu niet dat deze eilanden compleet volgebouwd zijn zoals Benidorm of Chersonissos. Verre van dat zelfs! Het toerisme is zeer kleinschalig en zelfs op Boa Vista en Sal zijn maar een paar ‘grote’ hotels. En dan hebben we het nog over hotels van maximaal 5 verdiepingen, dus hier geen massatoerisme.

 

Goedkope vakantie Kaapverdie Kaapverdische eilanden5Kaapverdische eilanden winterzonbestemming
De meeste mensen die Kaapverdië bezoeken doen dit in de winter. Sterker nog, Transavia vliegt alleen in de winterperiode naar deze bestemming. TuiFly vliegt overigens wel het hele jaar door naar de eilanden.

Omdat het net even wat dichterbij is dan bijvoorbeeld Curaçao (10 uur vliegen), kiezen veel mensen voor deze bestemmingen als het in Nederland winter is. De eilanden zijn ideaal voor gezinnen met kinderen als wel voor stelletjes.

Omdat deze eilanden honderden jaren geleden ontstaan zijn vanuit vulkanen onder zee, dien je er rekening mee te houden dat alle stranden in principe donker zand hebben. Alleen de stranden waar zand is geïmporteerd vanuit de Sahara zijn wit.

  Met Arke naar de Kaapverdische eilanden v.a. € 429 p.p.!


sunweb vakanties  Goedkope last-minutes van Sunweb al v.a. € 409 p.p.!


  Kaapverdië met de Vakantiediscounter v.a. € 399 p.p.!


  Vergelijk zonvakanties en last-minutes op Suntip!


  Last-minutes naar Kaapverdië van Prijsvrij v.a. € 399 p.p.!

 

Goedkope vakantie Kaapverdie Kaapverdische eilanden9

Goedkope vakantie Kaapverdie Kaapverdische eilanden9

Goedkope vakantie Kaapverdie Kaapverdische eilanden4

Goedkope vakantie Kaapverdie Kaapverdische eilanden3

Goedkope-vakantie-Kaapverdie-Kaapverdische-eilanden2

Goedkope vakantie Kaapverdie Kaapverdische eilanden1

  Met TUI naar de Kaapverdische eilanden v.a. € 429 p.p.!


sunweb vakanties  Goedkope last-minutes van Sunweb al v.a. € 409 p.p.!


  Kaapverdië met de Vakantiediscounter v.a. € 399 p.p.!


  Vergelijk zonvakanties en last-minutes op Suntip!


  Last-minutes naar Kaapverdië van Prijsvrij v.a. € 399 p.p.!
Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over goedkope vakantie Kaapverdië / Kaapverdische eilanden!Foto’s: Flickr.com under Creative Commons License

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!