Het paradijs op aarde: de Koh Phi Phi eilanden

Daily Dream DealAls je op zoek bent naar een goedkope vakantie naar de Koh Phi Phi eilanden, lees dan onderstaand artikel!

‘The Beach’ filmlocatie op Koh Phi Phi

We kennen allemaal de film ‘ The Beach’ met Leonardo Dicaprio wel. Prachtige lang uitgestrekte stranden met azuur blauw water en glinsterend wit zand.

Prachtige, perfecte palmbomen en een helder blauwe lucht. Deze filmlocatie kan ook jouw vakantie bestemming zijn!

Koh Phi Phi bestaat uit zes eilanden, waarvan Koh Phi Phi Don het grootste is (alsnog maar 28 vierkante km) en Koh Phi Phi Leh wordt veelal door toeristen bezocht, om de filmlocatie van The Beach in levende lijven te ondervinden. De longtailbootjes (taxiboten) met de gekleurde linten zijn typerend voor de kustlijn van de Phi Phi eilanden.

De Koh Phi Phi eilanden bereiken

De Koh Phi Phi eilanden zijn het makkelijkst te bereik vanuit Phuket of Krabi. Vanuit Bangkok kan er op verschillende manieren naar Phuket of Krabi worden afgereisd. Beide steden hebben bijvoorbeeld een vliegveld waardoor je naast de trein en bus ook een binnenlandse vlucht kunt boeken.

Goedkope vakantie Koh Phi Phi eilande

Azuurblauwe zee en parelwitte strand / Foto door Mohd Fazlin Mohd Effend via Flickr.com

Op het eiland kan je genieten van unieke rust, aangezien er geen wegen op het eiland zijn. Gemotoriseerde voertuigen zijn verboden dus alles wordt te voet of met de fiets gedaan.

Wil je naar de andere kant van het eiland, dan kan je ook makkelijk de longtail boot pakken. Spreek altijd van tevoren een prijs af!

De prachtige onderwaterwereld van Koh Phi Phi

De eilanden zijn vooral bij duikers erg geliefd. Door de mooie rotsformaties en het heldere water is de onderwaterwereld erg indrukwekkend. Vooral Cape Leam Tohng en Hua Rag Ket zijn populaire duikspots.

Verwacht niet alleen kleine visjes in alle kleuren van de regenboog. Ook haaien behoren tot sommige duikpakketten.

In de buurt van Long Beach is het welbekende Shark Point, waarbij je tijdens de snorkeltrip al een grote kans hebt haaien te spotten. Naast het Shark Point is ook de Anemone Reef de moeite waard om naartoe te gaan voor een middagje snorkelen. Deze locatie heeft prachtige kalkstenen en heeft een overvloed aan zee-anemonen. De luipaardhaai schijnt hier ook ergens te vertoeven!

Overnachten op Koh Phi Phi

Goedkope vakantie Koh Phi Phi eilanden5

De onderwaterwereld van Koh Phi Phi is adembenemend / Foto door Neil Rickards via Flickr.com

De prijzen voor bungalows, hotelletjes en hostels zijn op Koh Phi Phi flink omhoog gegaan door het groeiende toerisme van de afgelopen jaren. Uiteraard zijn er ook genoeg plekjes waar nog vrij goedkoop (15-20 euro) overnacht kan worden.

Een aanrader voor degenen die echt willen genieten van een paradijs op aarde, wordt het Viking Nature Resort op Viking Beach door ons aangeraden.

Het resort is enkel per boot te bereiken (vanaf de pier waar je aankomt kan je een taxi boot regelen) en als je besluit hier te verblijven, dan is bijkomen en genieten van het privé strand een belangrijke bezigheid.

Tevens kan er heerlijk worden gegeten op het resort en zijn de bungalows indrukwekkend mooi.

  Goedkope vliegtickets naar Koh Phi Phi al v.a. € 599 per persoon


  Klik hier voor goedkope vakanties naar Koh Phi Phi van TUI v.a. € 699 p.p.


Top hotels via in Koh Phi Phi Booking.com al vanaf € 19 per nacht


  Wellness en Yoga-reizen naar Koh Phi Phi al v.a. € 799 p.p.


  Rondreizen van ANWB Vakanties naar Koh Phi Phi al v.a. € 899 p.p.


  Rondreizen van Koning Aap (Individueel en Groepsverband)


  Rondreizen en Vakanties van Djoser vanaf € 599 p.p.


  Rondreizen van Sawadee (Individueel en Groepsverband)


Goedkope-vakantie-Koh-Phi-Phi-eilanden2 Goedkope-vakantie-Koh-Phi-Phi-eilanden3

Wat is jouw ervaring met de paradijselijke Koh Phi Phi eilanden?

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!