Goedkope vakantie La Palma

‘La isla bonita’ zoals Madonna al zong is het Canarische eiland La Palma zeker. Letterlijk vertaald naar het Nederlands is dit ‘het mooie eiland’ en eerlijk gezegd is daar geen woord aan gelogen.

Kleinschalig La Palma

La Palma is werkelijk prachtig en heerlijk kleinschalig. Hoewel La Palma onderdeel is van de Canarische Eilanden en je dus zou verwachten dat hier ook sprake is van massatoerisme, is het tegendeel waar.

Vergeet de hossende Engelsen en dronken Russen op Tenerife en Gran Canaria in massabestemmingen als Playa de las Americas of Playa del Ingles, maar denk aan kleinschalige accommodaties aan privé-strandjes en prachtige vergezichten.

Deze kleinschalige accommodaties zorgen ervoor dat je ook helemaal tot rust komt omdat er geen drukte is en vaak geen kinderen in de buurt zijn. Je hebt vaak je privé zwembad of je deelt het maximaal met 1o andere mensen. Op La Palma is hoogbouw verboden, dus je zal hier geen grote hotelketens vinden met flatgebouwen van vijf of zes etages hoog.

Goedkope vakantie La Palma1

Een voorbeeld van een kleinschalige accommodatie op La Palma / Foto door via ElizaWasHere.nl

Kleinschalige accommodaties op La Palma

Dat is juist de charme van het eiland. Het is soms ook een heel klein beetje ‘houtje-touwtje’, en dat maakt het juist ook zo leuk en schattig.

De eigenaar van je appartement of hotel is vaak ook nog wijnboer of visser en doet de verhuur erbij om wat bij te verdienen.

Verwacht dus ook geen obers en ‘high-end service’, maar juist persoonlijke service en als je wilt mag je gewoon meehelpen met de eigenaar. Met druiven plukken bijvoorbeeld of met het haken van de visnetten.

La Palma, het groene eiland

La Palma is erg groen, met name het Noordelijke gedeelte van het eiland. Wat dat betreft is het weer een beetje vergelijkbaar met Tenerife.

Goedkope vakantie La Palma4

Op La Palma staat een ruimtetelescoop / Foto door Crosa via Flickr.com under Creative Commons License

Het Noorden is groen en het zuiden is wat droger en ook warmer. Dit komt door de bergketens op de twee eilanden. De bergen zorgen ervoor dat de wolken met regen naar het Zuiden kunnen komen. De bergen houden de regen als het ware tegen.

Dat wil overigens niet zeggen dat het de hele dag regent op het Noordelijke deel van het eiland, maar het is wel een feit dat het in het Noorden vochtiger is dan in het Zuiden.

Ook is het op La Palma vaak niet heel heet, met uitzondering van de maanden juli en augustus.

In de zomermaanden is het in Europa bijna overal heel warm. Maar eigenlijk is het tijdens de overige maanden altijd zo rond de 20-25 graden op La Palma.

In het voor- en najaar, maar ook tijdens de winter. Dat maakt La Palma ook ideaal om te overwinteren.

Auto of openbaar vervoer

Het eiland kent weinig openbaar vervoer, dat is ook niet echt nodig want het eiland is ook niet heel groot. Voor de toerist is daarom een huurauto de beste optie.

Goedkope vakantie La Palma3

Op La Palma is hoogbouw niet toegestaan / Foto door via ElizaWasHere.nl

Bij de meeste aanbieders is een huurauto dan ook inbegrepen in de prijs.

Vandaar dat het lijkt dat vakanties naar La Palma duurder zijn dan vakanties naar andere eilanden, maar let wel, bij La Palma is de huurauto dus inbegrepen in de prijs en dat maakt de totaalprijs wel wat hoger in vergelijking dan andere vakanties.

Ben je dus op zoek naar een relaxvakantie zonder kinderen en ver weg van het massatoerisme dan is La Palma zeker een optie voor je. Wij hebben de twee beste accommodaties (met huurauto) hieronder voor je geselecteerd.

 

  Goedkope vakanties naar La Palma € 399 p.p. (incl. huurauto)


  Goedkope TUI-vakanties naar La Palma € 399 p.p.


sunweb vakanties  Goedkope vakanties naar La Palma van Sunweb vanaf € 399 p.p.


Schrijf hieronder een beoordeling of ervaring over La Palma

 

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!