Goedkope vakantie naar Chania op Kreta

Denk je aan Kreta, dan denk je aan coma-zuipende jongeren en ‘Oh Oh Cherso’. Maar net zoals niet iedereen die in Amsterdam woont dagelijks naar de Wallen gaat voor de dames en drugs, zo zijn er ook toeristen die voor alles naar Kreta gaan, behalve de badplaats Chersonissos. Sterker nog, slechts 8% van de toeristen op Kreta verblijft in Chersonissos. 92% dus niet en is simpelweg op zoek naar een goedkope vakantie en een unieke Griekse ervaring.

Goedkope vakantie naar Chania op Kreta1

Het Westelijke deel van Kreta is veel rustiger dan het deel rondom Heraklion.

Luchthavens Heraklion en Chania

Kreta is net zo groot als ongeveer 1/3 deel van Nederland. Als je de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland bij elkaar optelt dan heb je ongeveer het formaat van het eiland.

Grofweg kan je Kreta opdelen in twee delen; alles ten Oosten van hoofdstad Heraklion én alles ten Westen daarvan. Iets meer dan de helft van de vluchten komt ook aan op de luchthaven van Heraklion en toeristen verblijven vervolgens in plaatsen zoals Rethimno, Malia, Agios Nikolaos en natuurlijk Chersonissos.

Maar de andere kant van het eiland, West-Kreta is rustiger, iets ruiger en natuurlijker. Hier vlieg je de luchthaven van de tweede stad van het eiland; Chania.

 

Goedkope vakantie naar Chania op Kreta7

Ontdek het échte Griekenland op Kreta in de omgeving Chania.

De omgeving Chania op West-Kreta
Chania-stad is leuk, maar niet meer om even een dag heen te gaan en lekker te eten en te drinken. Verder is Chania niet heel bijzonder. De meerderheid van de toeristen die naar de regio Chania op West-Kreta gaan, zijn juist op zoek naar kleinschalige (luxe) Griekse accommodaties.

Hier geen hoogbouw hotels en massatoerisme, maar juist rust en ruimte. Luxe villa’s met zwembad, direct aan het strand en uitzicht op zee. Of juist een huisje in de koelere heuvels van West-Kreta met nog beter uitzicht op zee.

Ben je op zoek naar een goedkope vakantie naar Chania op West-Kreta? Check dan onderstaande sites van vakantie-aanbieders naar Chania op Kreta.
eliza was here  Last-minutes van Eliza Was Here v.a. € 299 p.p.!


  Speciale vakanties naar Griekenland van Ross Holidays v.a. € 399 p.p.


sunweb vakanties  Goedkope last-minutes van Sunweb al v.a. € 79 p.p.!


  Klik hier voor goedkope vakanties van Arke/TUI v.a. € 199 p.p.


Goedkope vakantie naar Chania op Kreta6

Goedkope-vakantie-naar-Chania-op-Kreta4

Goedkope vakantie naar Chania op Kreta3

Goedkope vakantie naar Chania op Kreta2

eliza was here  Last-minutes van Eliza Was Here v.a. € 299 p.p.!


  Speciale vakanties naar Griekenland van Ross Holidays v.a. € 399 p.p.


sunweb vakanties  Goedkope last-minutes van Sunweb al v.a. € 79 p.p.!


  Klik hier voor goedkope vakanties van Arke/TUI v.a. € 199 p.p.Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over Goedkope vakantie naar Chania op Kreta!

Foto's: Flickr.com under Creative Commons License

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!