Goedkope vakantie naar Dubai

Het is niet de vraag óf je een keer naar Dubai gaat, maar wánneer? Dit Arabische Emiraat is duidelijk een kopie van het sprookje van ‘1001 nachten’.

30 jaar geleden was Dubai letterlijk een klein oliestadje in de snikhete woestijn van het Midden-Oosten. Totdat de emir (de koning van het emiraat) zich realiseerde dat de olie weleens op kon gaan raken en dat er andere bronnen van inkomsten moest komen. Dit deed hij door een financieel centrum op te zetten in Dubai én door vol in te zetten op toerisme.

Goedkope vakantie naar Dubai3

Parelwitte stranden, diepblauwe zee, en minstens 28 graden. Ideaal voor een winterzonbestemming!

Emirates Airlines
Om toeristen te trekken naar Dubai werd ook een airline uit de grond gestampt die we vandaag de dag kennen als Emirates Airlines; één van de meest luxueuze luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

In eerste instantie gebruiken veel reizigers Dubai alleen als tussenstop van hoogstens twee uur op één van hun doorverbindingen naar Azië of Australië. Maar je kan ook heel makkelijk 24 uur of 48 uur ‘overstappen’ in Dubai en dan kan je ook daadwerkelijk van de luchthaven af en even je benen strekken of juist luieren op de parelwitte stranden van Dubai.

Cruisen vanuit Dubai
Zowel Emirates als KLM vliegen op DXB Airport, Transavia en Arkefly vliegen alleen in de winter naar Dubai (van 1 november tot 1 april) en zij vliegen naar DWC Airport. Transavia en Arkefly vliegen voornamelijk zonzoekers naar Dubai én passagiers die op één van de vele cruiseschepen stappen die dit Emiraat aandoen. Klik hier voor cruises vanuit Dubai trouwens.

Stedentrips

Goedkope vakantie naar Dubai1

De spectaculaire Palm-eilanden in Dubai

Overwinteren in Dubai
Veel mensen willen in de winter ontsnappen aan het grauwe en grijze weer in Nederland en zoeken de zon op. Je komt dan al snel uit op Thailand of Curacao bijvoorbeeld, zonzeker, maar wel minstens 10 uur vliegen. Canarische Eilanden of Turkije is ook leuk in de winter, maar niet echt zonzeker en bovendien te koud om in de zee te zwemmen.

Waarom niet eens een winterzon vakantie naar Dubai? Op slechts 6 uur vliegen vind je uitstekende hotels, prachtige stranden, diepblauwe zee, en dat alles voor prima prijzen!

Zo kan je met Arke al vanaf € 210 per persoon naar Dubai. Dit is dan wel in een 3-sterren hotel en je blijft maar twee nachten. Wil je een volle week in een 5-sterren hotel, dan moet je op zeker € 499 rekenen per persoon.

 

Goedkope vakantie naar Dubai2

De jachthaven van Dubai

The Walk en The Marina
Alles in Dubai, speelt zich af in en rondom Jumeirah Beach. Dit prachtige witte zandstrand biedt uitzicht op de opgespoten Palm-eilanden, de Burj Khalifa toren en het Burj Al Arab hotel. Aan de andere kant van het zandstrand ligt de wandelpromenade ‘The Walk’ waar het ‘s avonds een komen en gaan is van Arabieren die hun té dure auto proberen te showen. Maserati’s, Ferrari’s, Porsches, je kan het zo gek niet verzinnen of het komt voorbij.

Verder achter ‘The Walk’ ligt de jachthaven van Dubai; ‘The Marina’. Ook hier kom je ogen te kort! Dit is geen jachthaven meer, dit is een enclave van schepen met helikopterdecks, bemanningen van wel 100 personen en inpandige garages (voor de dure auto’s).
  8 dagen Dubai met KRAS al v.a. € 499 p.p.!


  8 dagen Dubai met Arke al v.a. € 599 p.p.!


last minute goeroe neckermann  Met Sunweb naar Dubai v.a. € 399 p.p.!

 

 

Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over jouw goedkope vakantie naar Dubai

Foto’s: Flickr.com under Creative Commons License