Koninklijke badplaats aan de Golf van Thailand

Op een kleine drie uur rijden van Bangkok ligt één van de oudste badplaatsen van Thailand: Hua Hin. Het is een gezellige stad met prachtige strandjes, leuke marktjes en een levendig nachtleven.
De stad is wat rustiger vergeleken met andere bekende badplaatsen in Thailand, zoals Phuket en Pattaya en dat geeft Hua Hin volgens ons nu net zijn charme.

Dit is dan ook de reden dat de stad veel West-Europeanen trekt die er een tweede huis hebben. In de praktijk zijn dat vooral Nederlanders, Duitsers en Scandinaviërs die de langer donkere winters ontvluchten.

Hua Hin dan ook een steeds geliefdere bestemming om na een rondreis door Thailand nog een week te genieten van zon, zee, strand, verse kokosnoten en heerlijk eten.

In deze ‘Hua Hin special’ lees je hoe je in Hua Hin komt, waar je het beste kunt verblijven (klik), wat je in de omgeving kan doen en waar je absoluut een avondje gegeten moet hebben! (klik)

Hoe reis je naar Hua Hin?

Hua Hin is goed te bereiken vanuit Bangkok, maar bijvoorbeeld ook vanuit de verschillende eilanden, of Chiang Mai of Pattaya.

Naar Hua Hin vanuit Bangkok

Vanuit Bangkok neem je eenvoudig een taxi of een luxe ‘private-driver’ die je in ongeveer drie uur naar Hua Hin rijdt. De standaardprijs voor deze rit met een privéchauffeur is 2000 bath (ongeveer € 50). Bespreek van te voren altijd de prijs! Gebruikelijk is om de chauffeur bij aankomst 200 bath fooi te geven.

Vanuit Bangkok kan je ook een gedeelde minibus naar Hua Hin nemen, dit kost je een paar honderd bath, afhankelijk van de aanbieder, luxe en snelheid.

Wil je helemaal in Thaise stijl reizen, neem dan vanaf Bangkok de trein naar Hua Hin. Deze kaartjes kosten ongeveer 200 bath; de reis duurt normaal gesproken een uur of vier, maar reken voor het gemak een uurtje extra.

Goedkope vakantie naar Hua Hin, Thailand2

Hua Hin is nog een onontdekte parel in Thailand. Foto via Flickr.com door Ian Gratton

Naar Hua Hin vanuit andere locaties in Thailand

Vanuit Chiangmai is er drie keer per week een vlucht naar Hua Hin. Deze vluchten worden uitgevoerd door Kan Air, maar de betrouwbaarheid is niet altijd even goed.

Mocht je vanuit het noorden naar Hua Hin willen reizen, is een vlucht naar Bangkok en van daar een taxi of minivan naar Hua Hin wellicht een beter idee.

Om van de eilanden, zoals Koh Samui of Koh Phanang in Hua Hin te komen moet je uiteraard eerst een stukje met de boot. Vanaf de boot wordt je verder vervoerd per bus naar downtown Hua Hin. Hou rekening met 1000 tot 1500 bath voor de reis van Koh Samui of Koh Phanang naar Hua Hin.

Sinds kort is het ook mogelijk om direct en snel vanuit Pattaya naar Hua Hin te reizen. Dit doe je met de directe ferry-verbinding. Deze moderne boten brengen je in ruim anderhalf uur over de Golf van Thailand naar Hua Hin. De pier waar de ferry aanmeert ligt officieel in Koa Takiab, vanwaar het nog een paar minuten met de taxi of tuktuk naar downtown Hua Hin is. Een ticket voor de ferry kost 1200 bath.

Goedkoop van Nederland naar Thailand vliegen?

Thailand was vroeger een dure bestemming in Azië, maar tegenwoordig is het mogelijk om goedkoop naar Bangkok te vliegen. Eerlijk is eerlijk: in de schoolvakanties kunnen tickets nog steeds enorm duur zijn. Maar met de volgende tips lukt het je buiten het seizoen, en misschien ook daarbinnen, om goedkoop in Thailand te komen.

Directe vluchten naar Bangkok zonder overstap

Je kan vanaf Amsterdam met twee maatschappijen direct naar Bangkok vliegen: KLM en EVA Air. KLM vliegt dagelijks, EVA Air vliegt vier keer per week. Beide maatschappijen vliegen met hetzelfde toestel naar Bangkok, een Boeing 777-300.

Tussen beide maatschappijen vinden we de service in Economy Class vergelijkbaar en ook de prijzen liggen redelijk op één lijn. Bij KLM spaar je natuurlijk Flying Blue miles waarmee je weer spaart voor een gratis ticket naar Bangkok. Verder spreekt de bemanning natuurlijk Nederlands, mocht je dat prettig vinden.

Met een overstap in Europa vliegen naar Bangkok

Er wordt in de luchtvaartwereld gevochten om passagiers. Dat is goed nieuws voor jou! Er zijn namelijk best veel maatschappijen die jou maar al te graag aan boord hebben op hun vlucht naar Bangkok, en je daarvoor met veel plezier eerst van Amsterdam naar een andere Europese stad vliegen om je te laten overstappen. En dit kan veel geld schelen.

Zo staan Finnair (overstap in Helsinki), Aeroflot (overstap in Moskou), Austrian (overstap in Wenen) Swiss (overstap in Zurich), Lufthansa (overstap in Frankfurt) en Turkish Airlines (overstap in Istanboel) bekend om hun relatief lage vliegtarieven van Amsterdam naar Bangkok.

Wanneer je wilt overstappen in Europa om de kosten van je ticket te drukken, adviseren wij eerst om naar Finnair te kijken. Hun overstaptijden zijn kort en ze vliegen vanaf Helsinki met hagelnieuwe A350’s naar Bangkok. Wel zo comfortabel!

Met een overstap buiten Europa vliegen naar Bangkok

Overstappen is soms noodzakelijk als je gaat vliegen, maar kan ook leuk zijn! Je kan je ticket namelijk ook zo samenstellen dat je een wat langere overstap maakt in een andere stad in Azië.

Goedkope-vakantie-naar-Hua-Hin-Thailand3

Met een overstap in bijvoorbeeld Shanghai (China), heb je twee vakanties voor de prijs van één.

Zo vliegen KLM’s partners China Eastern, China Southern en Xiamen Airlines dagelijks van Amsterdam naar verschillende steden in China, vanwaar je eenvoudig je reis kan voortzetten naar Bangkok. Dit kan gewoon op hetzelfde ticket en zónder extra kosten.

Met het visumvrije reizen in China kan je vaak zelfs nog even een paar uurtjes door bijvoorbeeld Shanghai of Guangzhou wandelen. Liever niet naar China?

Dan vlieg je met China Airlines (ook in een splinternieuwe Airbus A350, lees hier ons verslag) eerst naar Taipei, om later op de dag door te vliegen naar Bangkok. Net als voor China heb je ook voor Taiwan heb je geen visum nodig en kan je goed de stad verkennen tijdens je overstap.

De tarieven op deze routes schelen vaak erg veel geld, honderden euro’s, en de Chinese luchtvaartmaatschappijen hebben zich de afgelopen jaren sterk verbeterd als het gaat om service en betrouwbaarheid. Niks mis mee, als je het ons vraagt!

Wij zijn in ieder geval op deze manier al gratis in Taipei, Shanghai en Xiamen geweest, onderweg naar Bangkok. Soms kregen we er nog een gratis hotel van de maatschappij bij ook 😉

Liever via het Midden-Oosten? Dan kan je ook vaak goedkoop naar Bangkok vliegen met Emirates (via Dubai), Qatar Airways (Doha) of Etihad Airways (Abu Dhabi).


last minutes corendon  Goedkope vakanties naar Hua Hin in Thailand van Corendon al v.a. € 599 p.p.


 Met KLM direct naar Bangkok v.a. € 499 p.p.


  Goedkope vliegtickets naar Bangkok al v.a. € 499 per persoon!


  Goedkope strandvakanties naar Hua Hin in Thailand van TUI v.a. € 599 p.p.


  Reizen op maat naar Hua Hin in Thailand van 333 Travel


  Rondreizen van ANWB Vakanties naar Hua Hin in Thailand al v.a. € 799 p.p.
Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over goedkope vakantie naar Hua Hin Thailand!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!