Coverfoto door: xiquinhosilva via Flickr.com

Goedkope vakantie naar Macedonië / Ohrid

Bij de Balkan denken we vaak aan de oorlog van de jaren ’90, criminelen en huurmoordenaars die naar West-Europa komen en verder veel grauw en grijs. Kort samengevat: de oorlog is al jaren voorbij, de criminelen en huurmoordenaars in West-Europa komen inderdaad veelal van de Balkan, maar dit is maar een heel klein percentage van de ‘gewone mensen’, en het is er in vooral in de winter grauw en grijs. Maar verder is Macedonië een een prima bestemming voor een goedkope zonvakantie.

Goedkope vakantie naar Macedonie Ohrid3

Uitzicht over het meer van Ohrid / Bron foto: Flickr.com

Nog geen massatoerisme in Macedonië

Maar juist daarom bevelen we Macedonië aan (en dan voornamelijk het gebied aan het meer van Ohrid) als zonbestemming. Zo tussen april en oktober is het hier prima toeven en belangrijker: spotgoedkoop!

Het massatoerisme heeft hier nog niet zijn intrede gedaan. Hier dus geen 5-sterren resorts met 1000 vakantiegangers zoals in Turkije, maar juist kleinschalige en vooral kindvriendelijke hotels waar de prijs/kwaliteitverhouding prima is.

Tel daarbij op het aantal beperkte vluchten van TuiFly en Corendon naar Ohrid en je zal begrijpen dat Ohrid geen Salou of Alanya is.

Macedonië te vergelijken met Griekenland en Kroatië

Toegegeven, je moet er wel een beetje van houden. Het toerisme is zich hier pas de laatste vijf jaar echt aan het ontwikkelen, maar dat begint nu duidelijk zijn vruchten af te werpen. En niet vergeten; het land ligt feitelijk ingeklemd tussen Kroatië en Griekenland. En ook daar gaan busladingen Nederlanders heen om vakantie te vieren.

Het vliegveld van Ohrid ligt maar op een paar kilometer van het stadje dus ook geen urenlange busritten over kronkelige weggetjes. Het stadje Ohrid ligt dus aan het Meer van Ohrid wat vergelijkbaar is met het Comomeer in Italië.

Met zijn historische en Middeleeuwse stadshart staat Ohrid (en je voelt hem al aankomen) op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vooral de kleine marktjes en straatjes bieden in de hoogzomer de nodige verkoeling.

Daily Dream Deal

Goedkope hotels en restaurants in Ohrid

Goedkope vakantie naar Macedonie Ohrid1

Kerken en kloosters die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan / Bron foto: Flickr.com

Voor nog minder dan € 10 per persoon heb je al een driegangen-maaltijd en de mensen zien toeristen niet als lopende zak met geld maar waarderen juist dat ze komen. Bedenk je wel; dit gebied is jarenlang verscheurd door oorlogen en heeft alleen maar mijnbouw gekend.

Juist de laatste jaren heeft de lokale overheid besloten te investeren in toerisme en dat begint nu zijn vruchten af te werpen. De lokale mensen zien dit ook en er komt steeds meer bedrijvigheid.

In Macedonië is nog veel ruimte op het terras

Zo kon je tot een jaar of drie geleden nergens een drankje bestellen of zelfs maar een tosti eten langs het meer van Ohrid. (Afgezien van de hotels natuurlijk) Maar de lokale kleine ondernemers hebben nu overal kleine schattige strandtentjes langs de stranden gemaakt en zeker in het zonnetje is het prima toeven.

Maak eens een boottochtje over het Meer van Ohrid en bezoek het prachtige St. Andreas klooster op het schiereiland waar je kan genieten van prachtige uitzichten.

Leuk om te weten: Er zijn meer dan 1000 kerken in Macedonië. Alleen al in Ohrid heb je al 365 kerken en kloosters. Voor elke dag van het jaar is er één gebouwd!

Je kan natuurlijk ook een rondreis maken in Macedonië, maar dan doe je dit wel in combinatie met Albanië aangezien beiden landen eigenlijk te klein zijn voor een rondreis.

Tijdens je rondreis of excursie vanuit Ohrid, kan je prachtige wandelingen maken door de natuurparken van Macedonië. Kijk vooral eens naar het befaamde Belverde Hotel of Hotel Bellevue

 

  Vakantie naar Ohrid met TUI v.a. € 199 p.p.


last minutes corendon  Goedkope vakantie naar Macedonië van Corendon al v.a. € 149 p.p.


  Naar Ohrid met de Vakantiediscounter v.a. € 299 p.p.!


  Naar Ohrid met Tjingo v.a. € 299 p.p.!

Schrijf hieronder een beoordeling of ervaring over Macedonië/Ohrid!

Foto’s: Flickr.com under Creative Commons license approved for commercial use. Picture by: Zlatko Parmakovski

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!