Goedkope vakantie Rhodos

Één van de bekendste Griekse vakantiebestemmingen is het eiland Rhodos. Dit ook het Griekse eiland dat het meest ver van Nederland ligt. Of je nu op zoek bent naar zon, zee en strand, of juist een actieve wandelvakantie, Rhodos leent zich uitstekend als bestemming voor een goedkope vakantie.

goedkope vakantie rhodos3

Typische kleinschalige accommodaties op Rhodos.

Vliegen naar Rhodos

Rhodos is niet zo heel groot, het eiland meet zo’n 75 kilometer in lengte en zo’n 35 kilometer in breedte. Vergelijk het maar met de provincie Noord-Brabant. Er is één stad, of eigenlijk groot dorp, en dat is Rhodos-stad. Daar kom je ook aan als je vliegt naar Rhodos want hier is de luchthaven.

De vliegduur is ongeveer 3,5 uur. Vanuit verschillende luchthavens wordt Rhodos aangevlogen zoals Amsterdam en Brussel, maar er zijn ook verbindingen vanuit Eindhoven, Rotterdam en Düsseldorf. Meestal vlieg je met Transavia naar Rhodos vanuit Nederland.

Rhodos wordt trouwens alleen in het zomerseizoen direct aangevlogen, dus van begin april tot en met eind oktober. In het winterseizoen dien je over te stappen in Athene.

Soorten vakanties op Rhodos

In tegenstelling tot dat andere Griekse eiland Kreta, staat Rhodos niet echt bekend om haar uitbundige nachtleven. Jongeren zal je alleen in Rhodos-stad treffen. Vanzelfsprekend zijn er veel barretjes, maar er zijn maar twee echt grote discotheken op het eiland. Paradiso Beach Club is de grootste (openlucht)discotheek waar zo’n 4500 bezoekers in terecht kunnen. Amphitheatre Boutique Club is de andere discotheek, die weliswaar wat kleiner is maar alsnog plaats biedt aan zo’n 2000 bezoekers.

Voor louter party-vakanties is Rhodos dus misschien niet de juiste keuze, voor gezinsvakanties of relaxvakanties juist wel. Daarnaast leent Rhodos zich ook uitstekend als bestemming voor wandelvakanties.

goedkope vakantie rhodos1

Dit is één van de vele stranden tijdens het hoogseizoen op Rhodos.

De beste stranden op Rhodos

De Griekse eilanden staan bekend om hun kiezelstranden en het gebrek aan zandstranden, zo is het ook op Rhodos. Voordeel daarvan is dat je perfect kan snorkelen omdat door het gebrek aan zand het wat superhelder is.

De beste stranden vind je aan de Noord-Oost kust van het eiland en sowieso in de omgeving van Rhodos-stad en de luchthaven, maar ook iets meer naar het Oosten rond de dorpjes Faliraki en Kolympia. Één van de weinige zandstranden op Rhodos vind je in Prasonisi, eerlijkheid gebied te zeggen dat dit strand in het uiterste Zuiden van Rhodos bekend staat vanwege de sterke wind en stroming en daarom populair is bij windsurfers. Dit strand is niet heel geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Alle overige stranden zijn een mix van kiezels en zand.

Vanzelfsprekend tref je op het hele eiland prachtige stranden aan, maar bovengenoemde stranden zijn voorzien van een reddingsdienst, barretjes en restaurants.

Vakantie Rhodos

Accommodaties op Rhodos

Het aanbod van accommodaties op Rhodos is ruim en er is voor ieder wat wils. Typisch voor Griekenland is het gebrek aan giga-hotels zoals in Benidorm of Turkije. Het hoogste hotel op Rhodos heeft slechts 5 etages. De ene accommodatie is natuurlijk luxer en duurder dan de andere.

goedkope vakantie rhodos4

Wakker worden met dit uitzicht op Rhodos? Dat wil toch iedereen!

Grofweg kan je stellen dat de accommodaties in Rhodos-stad vooral gericht zijn op jongeren omdat hier de meeste barretjes zijn. In de omgeving van bovengenoemde stranden tref je vooral (maar niet uitsluitend) de familie-hotels aan. Iets meer in de heuvels van Rhodos tref je de vrijstaande villa’s en kleinschalige en bijzondere accommodaties aan van Rhodos.

Fly-Drive op Rhodos

Rhodos is zoals eerder geschreven niet heel groot, dus een échte fly-drive is niet mogelijk op Rhodos. Als je een weekje naar Rhodos gaat dan kan je prima op één dag het hele eiland zien.

De meeste mensen die een fly-drive doen op Rhodos gaan om de dag naar het strand en de andere dagen nemen ze de auto om op ontdekking te gaan of om te wandelen.

Reisorganisaties Ilios en Eliza Was Here bieden goedkope vakanties naar Rhodos waarbij standaard een huurauto is inbegrepen in de prijs.

 

  Goedkope vakantie Rhodos van Ilios Reizen v.a. € 399 p.p. (incl. huurauto)


eliza was here  Goedkope vakantie Rhodos van Eliza Was Here v.a. € 399 p.p. (incl. huurauto)


sunweb vakanties  Goedkope zon/zee/strand vakantie Rhodos van Sunweb al v.a. € 199 p.p.!


  Goedkope vakanties naar Rhodos van Arke/TUI v.a. € 199 p.p.


  Eilandhoppen in Griekenland (incl. Rhodos) via eiland-specialist v.a. € 399 p.p.

 

goedkope vakantie rhodos6

 

 

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over Goedkope vakantie Rhodos!

Foto's: Flickr.com under Creative Commons License

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!