Goedkope vliegtickets van China Airlines met de nieuwste Airbus A350

Wie ooit weleens een goedkoop vliegticket heeft gezocht voor een backpack-vakantie naar Thailand, moet de luchtvaartmaatschappij China Airlines zijn tegengekomen in de zoekmachines van bijvoorbeeld Vliegtickets.nl.

Tot december 2016 was deze luchtvaartmaatschappij namelijk bekend (en een heel klein beetje berucht) op de Amsterdam-Bangkok route vanwege de extreem lage ticketprijzen.

Berucht omdat men tot die tijd vloog met een vrij oude Airbus A340. De reden dat de tickets bij China Airlines op deze route zo goedkoop waren, was het gebrek aan comfort in dit specifieke vliegtuig.

Goedkope vliegtickets van China Airlines met de nieuwste Airbus A350 foto1

De Business Class van de nieuwste Airbus A350 van China Airlines

Van ‘oude’ A340 naar de splinternieuwe A350

Tijden veranderen en sinds 9 januari 2017 zet China Airlines de spiksplinternieuwe Airbus A350 in op vluchten van en naar Amsterdam. Andere wijziging; men vliegt niet meer naar Bangkok en daarna door naar Taipei, de hoofdstad van Taiwan.

De tussenstop in Bangkok is komen te vervallen en nu vliegt China Airlines non-stop vanaf Schiphol naar de hypermoderne luchthaven van Taipei. In ongeveer 12,5 uur vlieg je naar deze Aziatische bestemming.

Hoewel Taiwan de laatste jaren flink in opmars is gekomen als vakantiebestemmingen, vliegen de meeste passagiers toch door naar andere bestemmingen vanuit Taipei.

Springplank naar Azië en Australië

Je kan natuurlijk nog steeds naar Bangkok vliegen met China Airlines, maar dan moet je overstappen in Taipei en dan weer drie uur ’terug’ vliegen. Dit is nog steeds goedkoop, in april en mei kan je al voor € 530 naar Bangkok vliegen, maar het is wel een beetje omslachtig.

Goedkope vliegtickets van China Airlines met de nieuwste Airbus A350 foto27

Op dit kaartje zie je dat Taipei een prima overstappunt is voor de aansluitende vlucht naar Azië en/of Australië en Nieuw-Zeeland.

Wil je naar andere bestemmingen in Azië, bijvoorbeeld Japan, Korea of China dan is het vanuit Taipei nog maar een uurtje doorvliegen naar die bestemmingen. Of wat dacht je van Manilla en de tropische eilanden van de Filipijnen?

Ook een klassieker als Denpasar (Bali) ligt ‘op de route’ vanuit Taipei. Al met al vlieg je vanuit Amsterdam naar Denpasar in zo’n 16 uur, al vlieg je direct met KLM, dan nog maakt deze vlucht een tussenlanding in Singapore. En daarbij; KLM is vaak € 200 tot € 300 duurder. Dus als je toch een tussenlanding moet maken en het ticket is ook nog eens goedkoper, waarom zou je dan niet via Taipei vliegen?

Goedkope vliegtickets van China Airlines met de nieuwste Airbus A350 foto3

De Economy Comfort Class van de A350 van China Airlines.

Dan zijn er verder nog de bestemmingen in Australië en Nieuw-Zeeland. Vanuit Europa is het technisch onmogelijk om zonder tussenlanding deze bestemmingen aan te vliegen. Vliegtuigen kunnen nu eenmaal niet zoveel brandstof meenemen, dus ze moeten wel ergens een tussenlanding maken om te tanken.

De meeste luchtvaartmaatschappijen doen dit in Dubai of ergens in Zuid-Oost Azië zoals Singapore, Kuala Lumpur of Hong Kong. China Airlines doet dit dus via Taipei waarna je de mogelijkheid hebt om door te vliegen naar Sydney, Melbourne, Brisbane, Auckland of Christchurch.

China Airlines uit Taiwan?

Het klinkt misschien voor ons als Nederlanders een beetje vreemd, maar China Airlines komt niet van het vasteland van China. De luchtvaartmaatschappij heeft haar hoofdkantoor in Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Dit ligt politiek een beetje gevoelig, maar dit heeft te maken met het verleden en de oprichting van de luchtvaartmaatschappij.

Kort door de bocht; de luchtvaartmaatschappij is ooit opgericht om te concurreren met de luchtvaartmaatschappijen van het Chinese vasteland. Vandaar de naam China Airlines dus.

Stoelen en comfort in de Airbus A350 van China Airlines

Goedkope vliegtickets van China Airlines met de nieuwste Airbus A350 foto4

De SkyCouch van China Airlines, de voetensteun kan omhoog zodat er een bed gecreëerd kan worden.

Zoals gezegd is de Airbus A350 splinternieuw en dat merk je ook aan het comfort van de stoelen in het vliegtuig. Elke stoel heeft zijn eigen personal Inflight Entertainment TV.

De beenruimte is zelfs in Economy Class ruim te noemen, dit komt omdat de stoelen dunner zijn dan de vorige generatie stoelen.

Zelfs de stoelen op de laatste rij kunnen gewoon hun rugleuning volledig naar achteren laten bewegen net als de gewone Economy Class stoelen.

Daarnaast biedt China Airlines als tweede luchtvaartmaatschappij ter wereld (na Air New Zealand) de SkyCouch aan. Dat is een voetensteun die op een rij van drie Economy Class stoelen, dat omgebogen kan worden tot bedje.

Ideaal als je met kinderen reist. Voor slechts € 200 extra is de SkyCouch verkrijgbaar via de website van China Airlines.

Economy Comfort bij China Airlines

De Economy Comfort Class bij China Airlines is vergelijkbaar met de gemiddelde Business Class van veel luchtvaartmaatschappijen.

De stoel kan niet helemaal plat zoals in de Business Class, maar je hebt wel veel meer beenruimte, er is geen middenstoel, de catering is beter en je krijgt meer persoonlijke service dan in Economy Class.

Business Class in de A350

Als paradepaardje van de A350 van China Airlines is er de Business Class. De stoelen staan in een ‘visgraatmodel’ waarbij je maximale privacy ervaart. Verder spreken de foto’s hieronder voor zich.

  Goedkope vliegtickets van China Airlines al v.a. € 499 per persoon!


 Goedkope KLM tickets naar Taipei al v.a. € 499 p.p.


Goedkope vliegtickets van China Airlines met de nieuwste Airbus A350 foto25

De Business Class van de Airbus A350 van China Airlines

Goedkope vliegtickets van China Airlines met de nieuwste Airbus A350 foto24

De Business Class van de Airbus A350 van China Airlines

Goedkope vliegtickets van China Airlines met de nieuwste Airbus A350 foto26

De Business Class van de Airbus A350 van China Airlines

Goedkope vliegtickets van China Airlines met de nieuwste Airbus A350 foto23

De Business Class van de Airbus A350 van China Airlines

Goedkope vliegtickets van China Airlines met de nieuwste Airbus A350 foto7

De Economy Class van de Airbus A350 van China Airlines

Goedkope vliegtickets van China Airlines met de nieuwste Airbus A350 foto12

De Economy Class van de Airbus A350 van China Airlines

Goedkope vliegtickets van China Airlines met de nieuwste Airbus A350 foto10

Nooduitgang stoelen in de Economy Class van de Airbus A350 van China Airlines

Goedkope vliegtickets van China Airlines met de nieuwste Airbus A350 foto9

Nooduitgang stoelen in de Economy Class van de Airbus A350 van China Airlines

Goedkope vliegtickets van China Airlines met de nieuwste Airbus A350 foto21

De Economy Comfort Class van de Airbus A350 van China Airlines

Goedkope vliegtickets van China Airlines met de nieuwste Airbus A350 foto20

De Economy Comfort Class van de Airbus A350 van China Airlines

Goedkope vliegtickets van China Airlines met de nieuwste Airbus A350 foto19

De SkyCouch van de A350 van China Airlines. De voetensteun kan omhoog zodat er een bed gecreëerd wordt.

Goedkope vliegtickets van China Airlines met de nieuwste Airbus A350 foto15

Zelfs in Economy Class van de A350 heb je redelijk veel beenruimte bij China Airlines

Goedkope vliegtickets van China Airlines met de nieuwste Airbus A350 foto14

Zelfs in Economy Class van de A350 heb je redelijk veel beenruimte bij China Airlines

Goedkope vliegtickets van China Airlines met de nieuwste Airbus A350 foto13

Ook bij de laatste rij Economy Class van de A350 kan de rugleuning net zover naar achteran als bij de gewone stoelen bij China Airlines.

 

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over goedkope vliegtickets van China Airlines met de nieuwste Airbus A350

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!