Goedkope vluchten naar Canada van Air Transat € 495

Ben je op zoek naar goedkope vluchten naar Canada? Check dan de site van Air Transat eens! Bij niet veel mensen is Air Transat bekend, behalve dan bij mensen die elk jaar van Europa naar Canada reizen. Want Air Transat is zo goed als altijd de goedkoopste luchtvaartmaatschappij op de routes tussen Amsterdam (en Brussel) naar Canada.

Goedkope vluchten naar Canada van Air Transat2

De vernieuwde cabine van de Air Transat vliegtuigen mét eigen schermpje.

Direct naar Canada vliegen of met een overstap?

Bijna iedereen weet dat als je overstapt, je ticket vaak goedkoper is. Bij Air Transat is dat niet zo. Air Transat vliegt dagelijks vanuit Amsterdam en Brussel naar Canada voor zeer lage tarieven.

Als je zoekt naar goedkope vliegtickets naar Canada dan krijg je bijna standaard een overstap aangeboden in Reykjavik (met IcelandAir) of via Londen (met British Airways) of Frankfurt (met Lufthansa).

Overstappen kost tijd en je loopt het risico dat je de aansluiting mist op je volgende vlucht of dat je koffers tijdens deze overstap zoek raken.

Met Air Transat loop je dit risico niet want deze luchtvaartmaatschappij vliegt dus vanuit Amsterdam direct naar Toronto, Calgary en Vancouver en vanuit Brussel direct naar Montreal.

Dagelijks goedkope vluchten naar Canada

Je kan helaas niet dagelijks naar elke stad vliegen, maar wel dagelijks naar één van bovengenoemde steden in Canada. Elke bestemming wordt minstens drie keer per week aangevlogen, behalve Calgary dat maar één keer per week vanuit Amsterdam wordt aangeboden.

Maar voor de meeste mensen maakt dat niet zoveel uit want de passagiers van Air Transat zijn meestal vakantiegangers of mensen die familieleden gaan bezoeken voor een aantal weken. Dit in tegenstelling tot zakenmensen die elke dag willen kunnen vliegen.

Goedkope vluchten naar Canada van Air Transat5

De economy class van Air Transat mét eigen schermpjes.

Aan boord van Air Transat

We zullen heel eerlijk zijn; Air Transat is geen KLM of Emirates. Het is nog het meest te vergelijken met Arkefly misschien. De stoelen zijn basic, er zijn tv-schermpjes in de stoel voor je met redelijke keuze aan films en je krijgt een standaard maaltijd. Voor alle extra’s moet je bijbetalen. Als je bijvoorbeeld bij de nooduitgang wilt zitten, dan betaal je extra, maar lang niet zoveel als bij de KLM bijvoorbeeld.

De vloot van Airbus A330 en A310 vliegtuigen is deze winter volledig voorzien van een nieuwe cabine waardoor je goedkope vlucht naar Canada nog comfortabeler wordt.

En wil je écht luxe zitten dan kan je Club Class reserveren tegen een meerprijs van ongeveer € 200 per enkele reis. Dit is niet echt een Business Class zoals bij andere luchtvaartmaatschappijen maar wel duidelijk veel luxer en beter dan Economy Class.

Air Transat is flexibel met bagage

Air Transat is heel flexibel met speciale bagage zoals rolstoelen, kinderwagens, of sport- en hikinguitrusting. Dat mag je allemaal gratis meenemen. Maar je moet jezelf wel aan de regels houden qua kilo’s. Is je koffer ook maar één kilo te zwaar, dan betaal je extra! Al kan je vooraf op de site van Air Transat met korting natuurlijk extra bagagevrijdom kopen. Of je betaald gewoon op de luchthaven bij het inchecken extra.

Goedkope vluchten naar Canada van Air Transat3

In de Club Class van Air Transat krijg je meer beenruimte en onbeperkt eten en drinken.

Goedkoper naar Canada met Air Transat in het laagseizoen

Het moge duidelijk zijn dat in het hoogseizoen, de schoolvakanties van juni, juli en augustus, de prijzen hoger zijn dan in het laagseizoen.

Maar zelfs in die maanden kan je nog tickets kopen voor Toronto voor € 600. Dan moet je wel reserveren in april overigens, hoe dichter je bij de vertrekdatum komt hoe duurder het ticket.

Probeer deze prijzen voor direct vluchten maar eens te krijgen bij de KLM of Air Canada, dan betaal je zeker € 200 per ticket meer voor dezelfde vlucht.

Ben je niet gebonden aan de schoolvakanties dan wordt je ticket nóg goedkoper. In het ‘randseizoen’, dus voor- en na de schoolvakanties, kosten tickets naar Toronto slechts € 495 en Montreal vanuit Brussel slechts € 405.

Ook goed om te weten is dat Air Transat alleen tijdens het zomerseizoen vliegt. In de luchtvaartsector wil dat zeggen dat men alleen vliegt tijdens de zomertijdperiode. Vanaf begin april dus tot eind oktober.

  Goedkope vluchten naar Toronto vanaf € 495 p.p.

 

  Goedkope vluchten naar Calgary vanaf € 705 p.p.

 

  Goedkope vluchten naar Vancouver vanaf € 665 p.p.

 

  Goedkope vluchten naar Montreal (vanuit Brussel) vanaf € 425 p.p.

 

Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over goedkope vluchten naar Canada van Air Transat!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!