Goedkope wereldreistickets of Rond de wereldtickets1

Goedkope wereldreistickets of Rond de wereldtickets

Goedkope wereldreistickets of Rond de wereldtickets

De wereld rondreizen is al duur genoeg en de meeste mensen die op wereldreis gaan zijn, of net klaar met hun middelbare school of studie en hebben niet al te veel geld te besteden.

Daarom proberen we je de beste deals en tips te presenteren waar je rekening mee kunt houden om je wereldreis ticket zo goedkoop mogelijk te maken.

Complexiteit van ‘round the world tickets’

Omdat technisch gezien wereldreistickets allemaal uit ‘enkele reizen’ bestaan is het relatief complex om alles in één ticket te stoppen in dezelfde tariefsklasse.

Airlines werken met tariefsklassen, en je kan moeilijk een ticket uit een lagere tariefsklasse combineren met een ticket uit een duurdere tariefsklasse.

Een normaal denkend mens zou zeggen; “We nemen het gemiddelde van die twee tarieven.” Maar dat is helaas te simpel gedacht, zo willen airlines niet werken, zij houden een wereldreisticket het liefst zo complex mogelijk.

Allianties van luchtvaartmaatschappijen

De wereld van airlines bestaat tegenwoordig uit ‘allianties’ en daar zijn er in de wereld maar drie van. Daarom heb je heel kort door de bocht gezegd maar keuzes uit drie ‘groepen’ airlines.

Zo zijn er:

SKYTEAM; hierin zitten onder andere onze eigen KLM, Air France, Delta Airlines, Aerolineas Argentinas, Korean Air, Garuda Indonesia, AeroMexico en Alitalia.

STAR ALLIANCE: met onder andere United Airlines, Swiss, Lufthansa, Air New Zealand, Air India en South African Airlines.

ONEWORLD: met ondere andere British Airways, American Airlines, Qantas, Cathay Pacific, Iberia, Qatar Airways.

Goedkope wereldreistickets of Rond de wereldtickets4
Je wereldreisticket is vaak gebaseerd op samenwerkingsverbanden tussen airlines, ook wel ‘allianties’ genoemd.

Hoe meer stops, hoe duurder je ticket

Je boekt in beginsel dus een ticket bij één van deze allianties (of leden van de alliantie) en je vliegt vervolgens met airlines uit deze ‘groep’.

Boek je dus een ticket met KLM, dan vlieg je in Azië waarschijnlijk met Garuda Indonesia. Vlieg je door naar Zuid-Amerika met Aerolineas Argentinas. Via Mexico (met AeroMexico) naar Noord-Amerika en vervolgens met Air France weer terug naar Europa.

Het komt bijna niet voor dat je met een airline buiten de alliantie vliegt. Niet dat dit erg is, want op zich zijn alle airlines even goed en elke alliantie heeft goede ticketprijzen en voorwaarden.

Het enige waar je aan zou kunnen denken om voor een specifieke alliantie te kiezen is het werelddeel waar je de meeste vluchten wilt maken. Is dat Azië, dan is misschien ONEWORLD de beste optie. Voor Noord-Amerika misschien juist STAR ALLIANCE en voor Zuid-Amerika raden wij weer SKYTEAM aan. Maar nogmaals; het maakt niet zo heel veel verschil welke ‘groep’ je kiest, ze zijn allemaal even betrouwbaar of prijzig/goedkoop.

In beginsel geldt: hoe meer stops, dus hoe meer vluchten, dus hoe meer werelddelen, hoe duurder het ticket. Dat is op zich ook redelijk logisch natuurlijk. Zo zijn er al wereldreistickets van € 999 per persoon, maar let op! Dit zijn vaak retourtickets naar Australië/Nieuw Zeeland in het laagseizoen (dus hun winter) en niet echt ‘rond de wereld tickets’.

Tickets voor Australasië (Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji en Azië) zijn vaak het meest voordelig en heb je al voor 1300-1500 euro. Ga je vervolgens Noord- of Zuid-Amerika toevoegen, dan komt er nog eens zo’n 300 euro bij.

Wil je zowel Noord- als Zuid-Amerika aan je wereldreisticket toevoegen, dan ben je wederom zo’n 300 euro extra kwijt.

Wil je een écht ‘rond de wereld ticket‘ waarbij je alle continenten aan doet (behalve Afrika, want dat continent slaan de meeste mensen over) dan moet je rekenen op zo rond de € 2000 per persoon.

Enkele voorbeelden van wereldreistickets

Goedkope wereldreistickets of Rond de wereldtickets5

Zelf knutselen met wereldreistickets

Kan je zelf ook een wereldreisticket in elkaar knutselen? Ja tuurlijk, het is geen rocket science! Maar het kost je wel veel tijd om alles uit te zoeken. En bijvoorbeeld vluchten in optie zetten is als particulier onmogelijk. Dat kunnen vaak alleen gespecialiseerde reisagenten.

De meeste mensen die zelf een ticket samenstellen boeken een zogenaamd ‘multi-leg-ticket’ of een ticket met een ‘open-jaw’. Bij een ‘multi-leg-ticket’ heb je meerdere ‘legs'(segmenten). Een segment is simpelweg een vlucht.

Zo zoek je dus eigenlijk naar een retourticket Amsterdam-Sydney, maar je voegt daar aan toe dat je via Los Angeles of San Francisco wilt vliegen via de optie ‘multi-leg’ die je bij veel vliegticket-vergelijkers kan aanvinken.

Op diezelfde manier