Goedkope wintersportvakantie van Sunweb naar Italië

LET OP! Dit artikel gaat over Sunweb NEDERLAND. Klik hier voor de wintersport van Sunweb BELGIË.


vroebboekkorting sunweb wintersport 2016  Klik hier voor vroegboekkorting op wintersportvakanties van Sunweb NL!


vroebboekkorting sunweb wintersport 2016  Klik hier voor vroegboekkorting op wintersportvakanties van Sunweb BE!


Bij Nederlanders is Italië misschien wel het laatste land waar je aan denkt als je een goedkope wintersportbestemming zoekt. En toegegeven, Italië is net als Zwitserland niet de goedkoopste vakantiebestemming om te skiën of te snowboarden.

Maar je gaat niet naar Italië puur en alleen om op de piste te staan. Italië is natuurlijk hét land van eten en drinken.

Wintersporten is een goede reden om naar de Italiaanse Alpen af te reizen. Maar deze Alpen zijn dezelfde als aan de Zwitserse en Oostenrijkse kant, alleen minder druk.

En de toeristen die er zijn; dat zijn Italianen zelf. Hier weinig schreeuwende Nederlanders of dronken Russen.

Nee, naar de Italiaanse Alpen ga je om óók culinair te genieten. Dát maakt het de moeite waard om toch nog even 2 of 3 uur door te rijden en de bekende Oostenrijkse ski-oorden letterlijk links te laten liggen.

Vliegen of met de auto naar de Italiaanse wintersport

Zelf met de auto naar de Italiaanse Alpen afreizen is nog steeds wat de meerderheid van de wintersporters doet, maar steeds meer mensen kiezen er ook voor om per KLM of Easyjet naar Milaan te vliegen en van daaruit met een taxi naar het wintersportgebied af te reizen. Met name voor een lang weekend is dit ideaal.

Let op! In Milaan zijn er drie vliegvelden: Malpensa (KLM/Easyjet) ten noord-westen van Milaan en Linate ten Zuiden van de stad. Alleen Malpensa ligt tegen de skigebieden aan. Kies je voor Linate dan ben je een uur langer onderweg naar de pistes.

Dan is er verder ook nog Bergamo (Transavia), technisch gezien valt dit niet onder de gemeente Milaan, maar in de volksmond noemt men dit de derde luchthaven van de stad. Bergamo ligt ten noord-oosten van de stad.

Naast Milaan is het ook mogelijk om op Turijn (KLM), Verona (Transavia) of Venetië (KLM/Transavia/Easyjet) te vliegen. Het ligt er natuurlijk een beetje aan naar welk skigebied je gaat, dus kijk goed naar de luchthaven van je keuze als je een skigebied gaat kiezen.

Wintersport vroegboeken bij Sunweb

Verschillende wintersportgebieden in Italië

De twee meest populaire skigebieden in Italië zijn natuurlijk Val Gardena en Livigno. Met name in de weekenden kunnen deze oorden relatief druk zijn, maar weer niet zo druk als de Franse en Oostenrijkse pistes.

Is je voorkeur kleinschaligheid maar neem je beperktere piste-keuze voor lief? Dan zijn Val di Fassa, Val di Sole en Adamello Ski goede alternatieven.

Verwacht in Italië vooral kleinschalige hotels, appartementen en pensions. Over het algemeen heeft een Italiaanse wintersport-accommodatie niet meer dan 100 kamers. Daarnaast is Italië natuurlijk extreem kindvriendelijk.

Hoewel de faciliteiten niet altijd er helemaal op afgestemd zijn in vergelijking met Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland, compenseert de liefde voor kinderen alles bij de Italianen. De kleine ‘bambini’s’ kunnen in de ogen van de Italiaanse eigenaren van hotels en appartementen weinig fout doen.

Goedkope wintersportvakantie van Sunweb naar Italie1

 

Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over goedkope wintersportvakantie van Sunweb naar Italië

Foto's: Flickr.com under Creative Commons License

Inpakkers van Sunweb, korting tot wel 50% op vakanties!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!