Goedkope zonvakantie naar Corfu

Goedkope zonvakantie naar Corfu4Het Griekse eiland Corfu (of Korfoe op z’n Nederlands) is na Kreta één van de grootste eilanden die Griekenland rijk is. Maar toch is het er niet druk en is er allesbehalve sprake van massatoerisme. Juist de kleine baaitjes en strandjes maken het eiland zo schattig. Daarnaast is er ook niet echt sprake van hoogbouw, dus grote hotelkolossen zoals in Benidorm of Alanya zal je niet zo snel zien hier. Alleen in de allerbekendste toeristenplaatsen zijn wat grotere hotels en appartementencomplexen maar die zijn nog steeds geheel in de stijl van het eiland.

Maar jij wil natuurlijk niet tussen de Henk en Ingrids gaan zitten tijdens je vakantie! Juist daarom raden wij deze kleinschalige appartementen en hotels aan op Corfu. Prima betaalbaar, maximaal 25 kamers, weinig tot geen kinderen (dus rust), maar wel het prachtige uitzicht op zee en vaak privé strandjes. Vlucht en autohuur zijn standaard inbegrepen en in het laagseizoen vlieg je er al heen voor nog geen € 499 per persoon. Maar ook in het hoogseizoen betaal je vaak niet meer dan € 899 per persoon.

Wat te doen op Corfu
Allereerst kan je natuurlijk van het eiland af. Corfu ligt voor de Griekse kust, met de grens van Albanië. Je kan prima in één dag je op en neer per boot. Een visum krijg je aan boord voor 24 uur en zo kan je ook eens naar een land waar je niet zo snel heen zou gaan.

Verder is er Corfu-stad (de hoofdstad) met kleine straatjes, pleintjes en vooral veel Griekse opaatjes die backgammon aan het spelen zijn in de schaduw met een drankje. Schuif vooral gezellig aan, de bevolking is gastvrij en vriendelijk. Het leven gaat hier langzaam, onthaasten doe je vanzelf wel hier.

Op vakantie naar Corfu Griekenland met Sunweb

De beste stranden vindt je aan de westkant van het eiland, want daar zijn de zandstranden. Met name de stranden van Glyfada en Agios Georgios zijn populair. Andere stranden zijn veel rustiger, maar ook vaak wel met kiezels en niet met zand. Het voordeel van die kiezelstranden dan weer is wel dat je hier uitstekend kan snorkelen en van de onderwaterwereld kan genieten!

Goedkope zonvakantie naar Corfu11Vliegen naar Corfu
Vliegen naar Corfu doe je in minder dan 3 uurtjes en bijna altijd direct en dus zonder tussenlandingen. Ook vanaf veel regionale luchthavens kan je direct naar Corfu vliegen, meestal met Transavia. Eenmaal aangekomen staat je huurauto al klaar en binnen een uur ben je op het verste punt van het eiland. Maar de meeste accomodaties liggen op nog geen 30 minuten van de luchthaven.

Het eiland is immers maar zo’n 15 km x 50 km. Er zijn geen snelwegen op Corfu, alleen maar 80km wegen, maar dat is voor dit eiland meer dan voldoende en toereikend. Binnen een dag heb je het hele eiland rond gereden. Maar veel leuker is om elke ochtend wat te ondernemen en dan ’s middags met een wijntje op het strand te gaan hangen en ’s avonds nog een frisse duik in het zwembad nemen.

Check hieronder een aantal foto’s van accommodaties die wij leuk vinden op Corfu!

sunweb vakanties  Goedkope zonvakanties naar Corfu van Sunweb al v.a. € 239 p.p.


  Goedkope zonvakanties naar Corfu van TUI al v.a. € 199 p.p.


eliza was here  Met Eliza Was Here naar Corfu v.a. € 299 p.p.


  Speciale vakanties naar Griekenland van Ross Holidays v.a. € 399 p.p.


  Fly-Drives in Griekenland van Flex Travel v.a. € 399 p.p.


  Eilandhoppenopmaat.nl eiland-specialist v.a. € 399 p.p.


Goedkope zonvakantie naar Corfu1

Goedkope zonvakantie naar Corfu2

Goedkope zonvakantie naar Corfu3

Goedkope zonvakantie naar Corfu4

Goedkope zonvakantie naar Corfu5

Goedkope zonvakantie naar Corfu6

Goedkope zonvakantie naar Corfu7

Goedkope zonvakantie naar Corfu8

Goedkope zonvakantie naar Corfu9

Goedkope zonvakantie naar Corfu10

Goedkope zonvakantie naar Corfu11

Goedkope zonvakantie naar Corfu12

Goedkope zonvakantie naar Corfu13

Goedkope zonvakantie naar Corfu14

Goedkope zonvakantie naar Corfu15

 

sunweb vakanties  Goedkope zonvakanties naar Corfu van Sunweb al v.a. € 239 p.p.


  Goedkope zonvakanties naar Corfu van TUI al v.a. € 199 p.p.


eliza was here  Met Eliza Was Here naar Kreta v.a. € 299 p.p.


  Speciale vakanties naar Griekenland van Ross Holidays v.a. € 399 p.p.


  Fly-Drives in Griekenland van Flex Travel v.a. € 399 p.p.


  Eilandhoppenopmaat.nl eiland-specialist v.a. € 399 p.p.


 

Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over een goedkope zonvakantie naar Corfu

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!